LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 11, 2009 22:41 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Wystawe kotow do adopcji? Nie podoba mi sie to jakos . Na wystawie nie ma czasu na dluzsza rozmowe czy "obwachanie" nowego domu . Jestem paranoiczka i nie wierze w to co przyszle domy mowia mi na dzien dobry .Ostatnio pewna Pani zapewniala ,ze kotek bedzie mial wspanialy domek,ze bedzie mu dobrze a jak przyjechalysmy z agiis do niej to okazalo sie ,ze pokoj byl caly w trujacych kwiatach,ktorych pani nie zamierzala sie pozbyc i mnostwa szklanych przedmiotow na polkach ,ktore tez moglyby stac sie koscia niezgody miedzy pania a kotem.
Podpisujecie z tymi ludzmi umowy adopcyjne,sprawdzacie pozniej jak te koty zyja?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro lis 11, 2009 23:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ja chętnie postoję w sobotę, od około 13.00, z kimś ;] lornetkę da się też chyba załatwić. ale muszę wiedzieć wcześniej, żeby ją pożyczyć od dziadków ;)

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Śro lis 11, 2009 23:48 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

W poludnie chyba nie warto ani czlowiek ani zwierze nie poluje o tej godzinie .A nie mozesz troszke pozniej np z Dorota?

kya

Post » Śro lis 11, 2009 23:49 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ok, mogę być w godzinach Doroty.

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Czw lis 12, 2009 1:22 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

No i extra .Ktos by sie przydal do pary z Kaśka od 16.30 do 18.30 .Ja chyba na koncu z ciotka pojade .

kya

Post » Czw lis 12, 2009 8:30 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya, zgadzam się z Tobą. Decyzja o przygarnięciu zwierzaka musi być świadoma i zaplanowana, a nie podjęta pod wpływem impulsu, ewentualnie bo się dziecku spodobało... Sporo zwierzaków oddanych kiedyś przez telewizję w ramach akcji wróciło do schroniska po czasie krótszym, niż miesiąc. Kilka psów zostało zwyczajnie wywalonych w lesie, skąd je zbierali ludzie. Pomijam już kwestię stresu, kiedy nieprzyzwyczajone i wystraszone koty czy psy są wystawione w jasnych, głośnych miejscach, a setki ludzi maca je albo pcha łapy przez kraty, żeby pomacać. Lepiej znaleźć mniej domów, ale pewnych.
Agnieszko, to ja po Ciebie podjadę... Zadzwonię jutro, to się umówimy.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Czw lis 12, 2009 15:24 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Zgłaszam swój akces na sobote - niestety badanie piątkowe mojej Pukuni odwołane. Mam całą sobotę wolną dajcie znać na jaką godzinę brakuje ludzi do stójkowania.
Jade z moim biedactwem do Wrocławia w poniedziałek. Jakoś musimy ten dzień w podróży przetrzymać trudno - drugi raz już mi w pracy nie dadzą wolnego w weekend... :roll:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw lis 12, 2009 15:36 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

O matko swieta ,dlaczego odwolane???????? Nie dalo sie jakos uprosic,wytlumaczyc ,ze daleko,ze transport itd?

kya

Post » Czw lis 12, 2009 15:46 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

nie da sie - ten nasz weterynarz dostał polecenie - z gatunku tych nie do odrzucenia - od przełozonego ze ma sie zajać czymś innym. Wszystko nam się skomplikowało bo ja juz urlopu z tych weekendowych dni nie moge odwołać - za późno, skoro ogłoszenia wisza od tygodnia. Nie chcę tez wychodzić na szalbierczą jednostke - chce potem nie chce potem znow chce... Wladze szkoly zechcialyby sie moze pozbyc takiego krecacego pracownika... Jakos damy rade trudno - pociag w jedna strone kosztuje 54 zl wiec cala impreza powinna sie zamknac w granicah 700 zl. Obrabuje bank, pojde pod latarnie lub zaryzykuje konfrontacje z mezem he he... Raz kozie smierc
Obrazek

Istna

Post » Czw lis 12, 2009 18:15 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:Ty jestes mordko zwolniona.Masz zajac sie teraz Puki mamusiu:) Zobaczymy moze Edita bedzie mogla,Reddie ,Capriccio czy inni.

Dziewczyny bardzo chętnie bym się poczaiła po krzakach w miłym towarzystwie, ale wyjeżdżam na weekend.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw lis 12, 2009 18:54 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

UWAGA ! UWAGA ! UWAGA !

Przyspieszamy tempo. Ostatnie tragiczne wydarzenia na Tęczy i prace budowlane na Lotnisku mówią same za siebie - koty na tamtych terenach są skazane na śmierć - zwłaszcza te na Lotnisku, gdzie teren nie jest osłonięty -brak drzew i budynków, w których mogłyby znaleźć trwałe schronienie. Prawda, że wzdłuż drogi jest wąski pas zieleni z rowem w środku. Ale jest to zbyt blisko tak ruchliwej drogi. Pomysł przeniesienia ich do Wielgowa jest aktualny. Na dzień dobry potrzeba ok. 100mb siatki + słupki do siatki, tj. ok. 1.000 zł do 1.500zł. Nie da się całego terenu ogrodzić. Na początek chodzi o odgrodzenie terenu od ulicy, aby koty w ferworze zabawy nie wpadały prosto pod koła samochodów.

ZACZYNAMY ZBIÓRKĘ PIENIĘDZY NA ZAKUP SIATKI

NR konta 31 1140 2004 0000 3502 3768 5450

z dopiskiem "KOTKI - SIATKA DO WIELGOWA”
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Czw lis 12, 2009 19:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Na pewno w tydzien takich pieniedzy nie zbierzemy bo wiadomo jak jest,ale zlotowka do zlotowki...no ,sami wiecie .Tak mysle,gdzie by sie mozna zwrocic z oficjalna prosba o pomoc w osiatkowaniu terenu .Kto ma pomysl niech rzuca nim tu . Koty nie moga tam zostac ,teren jest do zadka.Kto byl to widzial.Niedlugo zostanie tam lyse pole i kilka drzew od strony ulicy . Poza tym koty zaczynaja ginac w dziwnych okolicznosciach wiec tym bardziej nie jest tam bezpiecznie .

I jeszcze na temat soboty ... Kasia prosilaby aby mogla miec 1 zmiane na "polowaniu" tzn. 14.30-16.30 .Moglaby zabrac Istne ze soba bo obie z lewobrzeza sa. Dorota ,skoro bierzesz ze soba PierwszegoBojowegoPsaPancernego czy moglabys byc od 16.30-18.30? Ja najwyzej z ciotka pojade najpozniej ( ciotka bedzie warczeć a ja gryźć :twisted: ) . Wiecej zmian nie bedzie bo nie ma wiecej ludzi .

kya

Post » Czw lis 12, 2009 20:32 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya pisze:I jeszcze na temat soboty ... Kasia prosilaby aby mogla miec 1 zmiane na "polowaniu" tzn. 14.30-16.30 .Moglaby zabrac Istne ze soba bo obie z lewobrzeza sa. Dorota ,skoro bierzesz ze soba PierwszegoBojowegoPsaPancernego czy moglabys byc od 16.30-18.30? Ja najwyzej z ciotka pojade najpozniej ( ciotka bedzie warczeć a ja gryźć :twisted: ) . Wiecej zmian nie bedzie bo nie ma wiecej ludzi .

Mi pasuje - tylko musimy sie jakos zmowic z Kasia.
Niestety nie dolacze sie do zbiorki kasy na plot :cry: Nie wiem nawet jak wykombinowac pieniadze na to badanie we Wroclawiu zeby maz nie zszedl na zawal serca ze tyle na kota pojdzie...
Obrazek

Istna

Post » Czw lis 12, 2009 20:37 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Istna pisze:
kya pisze:I jeszcze na temat soboty ... Kasia prosilaby aby mogla miec 1 zmiane na "polowaniu" tzn. 14.30-16.30 .Moglaby zabrac Istne ze soba bo obie z lewobrzeza sa. Dorota ,skoro bierzesz ze soba PierwszegoBojowegoPsaPancernego czy moglabys byc od 16.30-18.30? Ja najwyzej z ciotka pojade najpozniej ( ciotka bedzie warczeć a ja gryźć :twisted: ) . Wiecej zmian nie bedzie bo nie ma wiecej ludzi .

Mi pasuje - tylko musimy sie jakos zmowic z Kasia. Mam tez do przekazania 9 puszek niemieckiego zarcia dla kotow - nie jest to chyba zaden rarytas ale moze sie przyda :)
Niestety nie dolacze sie do zbiorki kasy na plot :cry: Nie wiem nawet jak wykombinowac pieniadze na to badanie we Wroclawiu zeby maz nie zszedl na zawal serca ze tyle na kota pojdzie...
Obrazek

Istna

Post » Czw lis 12, 2009 21:25 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

wiecie co ja nie wiem czy to jest dobry pomysl - ale moze pogadajmy o tym. Przyszlo mi do glowy zeby wziasc pozyczke - jesli ktos ma nieobciazone zadna pozyczka sumienie moglby wziasc na siebie a my - w trakcie rozwazan ustalilibysmy tu pospolu kto ile deklaruje sie miesiecznie dawac na splate. Bo tam jest sprawa pilna z tym plotem a wiekszosc z nas na mysl o sumie do zebrania dostaje dreszczy. Moze jesli uzbieraloby sie tylu chetnych zeby starczalo na splate miesiecznej raty daloby rade wziasc pozyczke zrobic ten plot i przeniesc koty jeszcze przed zima ? Co o tym myslicie ?
Obrazek

Istna

[poprzednia][następna]