Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 23:25 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jopop przeczytałam o tym leku, że go się dosypuje do karmy - otwiera się kapsułki i dodaje do jedzenia. Trzeba więc karmić karmę wilgotną - są takie wogóle typu Urinare? :roll: A może rozmaczać mu suchą?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Wto paź 06, 2009 23:43 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

W kwestii Cystaidu: ja go podaję dopyszcznie (wrzucam kapsułkę prosto w kocią paszczę ;)), od początku tak robiłam, dopiero niedawno doczytałam na opakowaniu, że producent zaleca mieszanie z karmą.
Mimo tego lek działa, co widać po wynikach kota.
Na wszelki wypadek zapytałam ostatnio naszego Nadwornego Weta o sposób podawania Cystaidu - twierdzi, że nie ma to znaczenia.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro paź 07, 2009 8:53 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

śliczna kicia, :ok: za zdrówko :D
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Śro paź 07, 2009 9:09 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Cudny ten "olbrzym" i serce się raduję patrząc, że taki spokojny i słodki, już Ci Kocia Duszo zazdroszczę :kotek: , do karmy się oczywiscie dokładam ja obiecałam a co do mokrego to są też z Royala dla problemów moczowych znajdiesz na stronie krakwetu,
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro paź 07, 2009 9:10 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Aleba pisze:Weta o sposób podawania Cystaidu - twierdzi, że nie ma to znaczenia.

Dzięki! Nie będę musiała kombinować. Mam nadzieję, że będzie bez oporu łykał te tabletki :ok:
Ewan zaraz spojrzę :ok:

Kocia dusza

Post » Śro paź 07, 2009 9:28 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Czy moge prosic o podrzucenie numeru konta? Wiem, moglabym kwiatka z allegro ale 1. chyba nie mam miejsca na nowe kwiatki, 2. allegro zdaje sie swoje myto pobiera? Serdeczie pozdrwiam i zycze duzo zdrowia kotu! (Boze, jaki to piekny kot!..)

stettiner

Od: Wto paź 06, 2009 12:03

Post » Śro paź 07, 2009 9:40 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Już wysłałam :1luvu:
Co do Allegro - tak, pobiera, już prawie 30 zł za te aukcje i dla PKDT, ale to też moja wina, bo trochę za dużych zdjęć wstawiłam.. :oops:

Kocia dusza

Post » Śro paź 07, 2009 10:05 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

zaraz wstawię linki do karm
Ostatnio edytowano Śro paź 07, 2009 10:13 przez Kocia dusza, łącznie edytowano 1 raz

Kocia dusza

Post » Śro paź 07, 2009 10:11 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

proponuję byś najpierw przetestowała mniejsze ilości, może Ci ktoś np. jakieś próbki podrzuci. bo kupisz 5 kg, a on się wypnie :twisted:

co do imienia - PODOBNO reaguje na Ipek, ale nie próbowałam :twisted: Dla mnie jest Wielkim Podłym Cyckodrapaczem :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 07, 2009 10:14 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jopop a jaką karmę teraz je i czy wogóle chętnie ją je? Bo może kupię taką samą po prostu.
Czyli do podawania tabletek mam podchodzić w skafandrze? ;-) Da się mu pazurki obciąć, czy się strasznie wyrywa?

Kocia dusza

Post » Śro paź 07, 2009 10:16 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

jopop pisze:co do imienia - PODOBNO reaguje na Ipek, ale nie próbowałam :twisted: Dla mnie jest Wielkim Podłym Cyckodrapaczem :twisted:

na pewno sie chłopak cieszy z takiego pięknego imienia :ryk:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro paź 07, 2009 10:18 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Jak cyckodrapacz to na pewno się cieszy :twisted:
A to ma być karma typu c/d czy s/d? Jedna podobno zapobiega nawrotom, a druga rozpuszcza kamienie.. :roll:

Kocia dusza

Post » Śro paź 07, 2009 10:20 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Kup dwie i pomieszaj :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 07, 2009 10:20 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

kupiłam mu Trovet urinary, tylko to było w hurtowni, w której byłam.

ale raczej RC lub Hills lepsze będą, popytaj kto ma trochę na spróbowanie ;)

zdecydowanie tę na rozpuszczanie kamieni, ma ich mnóstwo

tabletki mu się od biedy daje do mordy wrzucać, nie znosi za to dźwięku maszynki do golenia oraz pobierania krwi :roll:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro paź 07, 2009 10:31 Re: Bardzo chory Puchatek prosi o wsparcie na leczenie! Pomóż!

Hm coż mój mąż jest dobry w podawaniu tabletek - może pomoże ;-) a krew - no trudno, jakoś może się uda ;-)
Czyli co? Myślisz, żeby kupić na razie mały worek i zobaczyć, czy będzie jadł?

Kocia dusza

[poprzednia][następna]