minęło 4 lata, wciąż poszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 30, 2015 18:26 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

to nie Borys :(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob maja 30, 2015 20:21 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Konto społecznościowe jest bardziej dla fanów jakiegoś artysty, dla dyskutantów a nie do poszukiwania zaginionych zwierząt, czy np. do robienia bazarków albo szukania domów dla bezdomnych zwierzaków.
Zrób porządne wydarzenie, nawet nowe - może to i lepiej niż kopiować stare, bo ludzie będą wiedzieć, że pies jest nadal poszukiwany, że poszukującym zależy na nim. (Oczywiście o ile zależy).
Ale do tego musiałabyś założyć konto z prawdziwymi danymi.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie maja 31, 2015 22:24 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

nie do końca rozumiem dwie rzeczy
- co to znaczy porządne wydarzenie
oraz
- po co komu moje dane
:roll:
Obrazek

Kinnia

Post » Pon cze 01, 2015 6:33 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Kinnia pisze:nie do końca rozumiem dwie rzeczy
oraz
- po co komu moje dane

a dlaczego nie możesz utworzyć profilu z imieniem i nazwiskiem? Może czegoś nie wiem i Twój profil zawiera nazwisko. Taki profil jest zwyczajny i na pewno nikomu nie przeszkadza.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 01, 2015 10:14 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

MalgWroclaw pisze:
Kinnia pisze:nie do końca rozumiem dwie rzeczy
oraz
- po co komu moje dane

a dlaczego nie możesz utworzyć profilu z imieniem i nazwiskiem? Może czegoś nie wiem i Twój profil zawiera nazwisko. Taki profil jest zwyczajny i na pewno nikomu nie przeszkadza.

dokładnie
to dlaczego zamknęli mi już 4 konta?
Obrazek

Kinnia

Post » Pon cze 01, 2015 16:43 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Facebook wymaga od użytkowników podawania prawdziwych danych, jeśli ma watpliwości (sprawdzają to i automaty, i ludzie), bo np nazwisko brzmi jak pseudonim, jest nienaturalne dla regionu - prosi o przesłanie dowodu. Wynika to z tego, ze chce miec u siebie realnych ludzi, którzy przedstawiają wartość reklamowa, a nie oszukane konta i dane.

Jeśli ktoś nie chce tego zaakceptować, to znaczy, ze nie chce byc na Facebooku ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 01, 2015 16:50 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

ja i wartość reklamowa :ryk:
przykro mi, ale nie nadaję się na towar handlowy na sztuki czy kilogramy
:D
Obrazek

Kinnia

Post » Pon cze 01, 2015 17:50 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

ale podałaś prawdziwe imię i nazwisko, czy nie?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon cze 01, 2015 17:51 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Wiesz, jako kobieta (w Polsce podejmująca decyzje zakupowe), w wieku 30+ (a wiec juz raczej mająca własne zaplecze finansowe), z określonego regionu, o zainteresowaniach typu zwierzęta - jesteś wartościowa jako potencjalny odbiorca reklam nt karm zwierzęcych czy choćby kosmetyków.
Facebook to narzędzie biznesowe, nie dobroczynne - wiec w zamian za to, jak Ty możesz z niego korzystać, on chce skorzystać z Twojego potencjału. To uczciwie postawiona sprawa ;)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 01, 2015 18:17 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

teoretycznie tak
praktycznie - nie bardzo, z mojego punktu widzenia
czym innym jest wybór - czym innym jego brak
a własnie w takiej sytuacji stawia mnie FB - brak wyboru
albo jest tak jak FB - chce albo w ogóle
i o ile w dowolności jest potencjał - o tyle w niewoli/narzucaniu/wymuszaniu jest opór, a więc złość i niechęć
przykład - nigdy nie zaglądam w "nachalne" reklamy
dlaczego?
męczą mnie już na wizus, co jest dla mnie zniechęcające
ich natrętność wywołuje złość, a to jeszcze większą niechęć
marnie u mnie z manipulacją

i jeszcze - jak sobie wyobrażę, że poprzez moje dane mogę być jeszcze bardziej atakowana reklamowo ..... nie nadaje się to do publikacji
Obrazek

Kinnia

Post » Pon cze 01, 2015 18:56 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Goska przyjmij do wiadomosci ze to tak dziala. Tak naprawde potrzebujesz facebooka do szukania Borysa wiec wpisz Malgorzata Kowalska, Nowak czy jak sobie tam chcesz i przestan cudowac. Nazwisko ma wygladac ma realne a nie byc realne. Potrzebujesz potencjalu facebooka i akcetujesz to jakim on jest albo przestajesz z niego korzystac i marudzic. Szczerze mowiac nie rozumiem tego Twojego uporu i oporu w tej kwestii... Zalezy Ci na znalexieniu Borysa ale stwarzasz ( moim zdaniem) sztuczne problemy tam gdzie ich byc nie musi.
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Pon cze 01, 2015 19:24 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Kinnia pisze:ja i wartość reklamowa :ryk:
przykro mi, ale nie nadaję się na towar handlowy na sztuki czy kilogramy
:D

Podałam Ci wcześniej linki do informacji DLACZEGO Facebook POTRZEBUJE prawdziwych danych użytkowników.
Uważasz, że firma ta inwestuje ogromne pieniądze dla przyjemności internautów? Oni w zamian chcą z tego tytułu czerpać korzyści.
A korzyści mają m.in. z reklam, które są umieszczane na stronach.
To jest ich zarobek.

Cytuję z artykułu Jednak regulamin i wytyczne na Facebooku wyraźnie twierdzą, że dane konta muszą być prawdziwe – takie same jak na dowodzie osobistym, karcie kredytowej czy prawie jazdy. W przeciwnym wypadku Facebook rezerwuje sobie prawo do usunięcia konta.
http://osnews.pl/poslugujesz-sie-fikcyj ... -znajomym/

I dalej Zakładanie nowych kont na Facebooku jest szybkie i proste. Jest to z całą pewnością wygodne dla użytkowników, ale z drugiej strony przyczynia się do przekłamania statystyk, właśnie ze względu na dużą obecność fikcyjnych kont. Pozbycie się ich oznacza duże korzyści dla zwykłych użytkowników (mniej spamu i fałszywych zaproszeń), ale nie tylko dla nich.

http://www.komputerswiat.pl/nowosci/int ... fanow.aspx

i teraz wybieraj, albo bardziej zależy Ci na anonimowości, albo na poszukiwaniu Borysa. Dlatego napisałam, żebyś zrobiła porządne wydarzenie. Aby wszystko było zgodne z obowiązującym na Facebooku regulaminem. Innego rozwiązania nie ma. Bo co z tego, że zrobisz wydarzenie na fikcyjne dane, my będziemy to wydarzenie udostępniać, a ono i tak do większości użytkowników nie dotrze. Najwyżej do garstki znajomych.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Post » Pon cze 01, 2015 22:26 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Agnieszka - mam nieodparte wrażenie, że niezaleznie od danych mojego konta i tak będzie ono zamknięte
mam trudności z byciem "zachowawczą" i chyba w tym jest problem

Iwonami pisze:
i teraz wybieraj, albo bardziej zależy Ci na anonimowości, albo na poszukiwaniu Borysa. Dlatego napisałam, żebyś zrobiła porządne wydarzenie. Aby wszystko było zgodne z obowiązującym na Facebooku regulaminem. Innego rozwiązania nie ma. Bo co z tego, że zrobisz wydarzenie na fikcyjne dane, my będziemy to wydarzenie udostępniać, a ono i tak do większości użytkowników nie dotrze. Najwyżej do garstki znajomych.

porządne wydarzenie było - i zniknęło pomimo 2 adminów

wygląda na to, że za spam uznano plakat i posty o poszukiwaniu Borysa, które umieszczałam w grupach

problem tkwi gdzie indziej

właśnie zdałam sobie sprawę - matko kochana, czym ja się zajmuję :201429
Obrazek

Kinnia

Post » Pon cze 01, 2015 22:51 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

Kinnia pisze:Agnieszka - mam nieodparte wrażenie, że niezaleznie od danych mojego konta i tak będzie ono zamknięte
mam trudności z byciem "zachowawczą" i chyba w tym jest problem

Iwonami pisze:

porządne wydarzenie było - i zniknęło pomimo 2 adminów

wygląda na to, że za spam uznano plakat i posty o poszukiwaniu Borysa, które umieszczałam w grupach

problem tkwi gdzie indziej

właśnie zdałam sobie sprawę - matko kochana, czym ja się zajmuję :201429

Może minęła data ważności? O ile pamiętam to z jednym tak było. A jeśli nie minęła i zniknęło, to coś musiało być nie w porządku. Facebook zaczał blokować i likwidować konta podobne do Twojego już dawno. Publiczne udostępnienia i wydarzenia z takich kont docierały i docierają do ograniczonej liczby osób, właśnie z uwagi na nierzeczywiste dane konta.
Upór Twój w byciu anonimową w kontekście tragedii Borysa jest niezrozumiały. (W sekrecie powiem Ci, że już dawno o tym uporze słyszałam.)
I bij głową mur, skoro uważasz, że to pomoże odnaleźć Borysa.
Nie ma szczęścia biedak....... :(

Iwonami

Post » Pon cze 01, 2015 23:09 Re: wciąż szukam Borysa-minął rok :(

wydarzenie jest usuwane gdy jeden z adminow jest niewiarygodny, czytaj ma usuniete konto..

a post pcheleczki popieram, bardzo...
nie mozna i zjesc i miec jednoczesnie...
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

[poprzednia][następna]