SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 18:15 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Przecudowny Toffik, Leniwy Snake, Przyjacielski Toffik i Dostojny Ildefons
- Ada, ja wiem, że Ty bardzo Toffika lubisz, ale...
:ryk:

Albo Toffik cierpi na rozdwojenie jaźni, albo macie jednak 16 sierściów na stanie ;)
To który ten czwarty? 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro paź 28, 2009 8:45 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Ada, naprawdę masz słabość do Toffika :D
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro paź 28, 2009 12:13 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

na rozdwojenie jaźni to ja cierpie a nie Toffik..ehh :oops:

no o kogo mogło mi chodzić, o kogo jak nie o magicznego Hokusa :D
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro paź 28, 2009 12:53 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Colinss ze swojego domku pozdrawia wszystkich :D

Witam, przesyłam fotki Colina, zadomawia się bardzo szybko, przychodzi już sam do nas i patrzy co robimy, w kuchni je z miski jak jesteśmy przy nim, daje się głaskac po głowie i reaguje na wołanie i na swoje imie. Cały dzień przesiaduje na oknie albo pod suszarka z praniem, wieczorem chodzi między nami, bawi się wszystkim co znajdzie na ziemi. Na kolana jeszcze nie przychodzi, a głaskanie poprzedza powolne zbliżanie się i mówienie do niego, ale już jest o niebo lepiej niż pierwszego dnia!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro paź 28, 2009 19:02 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Aaaa... że o Hokusa! No dobra :)

Dokumentacja postepów Colinssa: zabawa, zainteresowanie TV, dreptanie po domku chyba dobrze rokują, co? :D Ostatnie trzy fotki nieco mnie zmyliły: na pierwszy rzut ka wygląda to tak, jakby Państwo mieli w domu jeszcze ze dwa inne syjamowate potworki :lol:

Czy kotów TYLKO 15 czy AŻ 15 - zależy, jaki obierzesz punkt odniesienia :lol:

EwKo

Post » Śro paź 28, 2009 19:38 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Chyba ciągle dużo :(. Bo mimo ***** (pięciogwiazdkowych) warunków to ciągle nie jest dom - choćby tymczasowy...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Śro paź 28, 2009 23:04 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-zginą bez pomocy !

Collins w nowym domku :1luvu: czy mnie oczy mylą

oby inne kociaste także znalazły swój własny kąt
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Wto lis 03, 2009 2:39 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Profile kociaków na pierwszej stronie uzupełniłam o "olinkowanie".
Wspomniane aktualizacje oznaczyłam symbolem :!:

Zapraszam wielbicieli Kotów - przez wielkie K - do lektury.
Czas nagli.
Te zwierzaki naprawdę zasługują na swój Dom.
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Śro lis 04, 2009 21:44 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hmm co do tej klasyfikacji CkKotków z poprzedniej strony, to ja bym raczej Albisia nie zaliczała do kotów trudnych. Tzn zależy co ma się na myśli pod pojęciem trudny, Albiś jest tylko trudny w podawaniu leków - gdy chce mu podać zastrzyk albo tabletkę, to zamienia się w diabła tasmańskiego...ale tak samo a nawet gorzej zachowuje się Woland. Poza tym jest całkiem miłym kotkiem, nawet czasem zbiera go na miłość i mnie barankuje w głowę gdy się po coś schylam, z rzadka można mu wtedy dać całusa w nosek. A gdy mam jedzenie w ręce ....to już cały jest mój :)chociaż wtedy ulegają mi wszystkie. Forda ostatnio pogłaskałam przy jedzeniu a ten odsunął się i zdziwiony spojrzał na moją rękę z pewnym zażenowaniem. Stał tak chwilę i myślał jak z tego wyjść z twarzą ( pyszczkiem) po czym chyba po 3 min pacnął mnie łapką w rękę ale bez pazurków. Uśmiałam się strasznie.
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro lis 04, 2009 21:53 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

aaaaaa...SpecMisja - znaleźć odważnego, niezakoconego, który by przetestował u siebie sikalnicze zapędy Brutusa. Wiem, misja trudna, chyba niewykonalna, ale warto by się przekonać czy jego sikanie to może nie wynik jedynie obecności innych kotów. Prócz tego obsikiwania wszystkich ścian to kotek cudeńko.
Obrazek

majkowiec

Post » Śro lis 04, 2009 22:24 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Obrazek - Albiś

Obrazek - ?

Obrazek - Nimfa

Obrazek - ?

Obrazek - Nimfa?

Dzięki za info o Albisiu :D

EwKo

Post » Śro lis 04, 2009 22:25 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

majkowiec pisze:aaaaaa...SpecMisja - znaleźć odważnego, niezakoconego, który by przetestował u siebie sikalnicze zapędy Brutusa. Wiem, misja trudna, chyba niewykonalna, ale warto by się przekonać czy jego sikanie to może nie wynik jedynie obecności innych kotów. Prócz tego obsikiwania wszystkich ścian to kotek cudeńko.

:?: 8)
Można prosić o rozwinięcie?

EwKo

Post » Śro lis 04, 2009 22:35 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

? - Almera i Brutus 8)

Cudeńko - nadawałby się do domku z dziećmi - nie jest agresywny, nie drapie, nie ugryzie nawet gdy dane pieszczoty mu nie odpowiadają (tak robi np Snake); lubi być miziany, wręcz naprasza się o to ( dzisiaj na dzień dobry próbował się po mnie wspinać), czasem pięknie do mnie mówi, no i ta jego uroda...
Obrazek

majkowiec

Post » Śro lis 04, 2009 22:41 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Brutus tzn Buruś - ciągle sa problemy z dopasowaniem imienia Cały czas mówiłam na niego Buruś, potem myślałam że to Brutus, następnie po wizycie na miau znowu stał sie Burusiem, kiedy zachorował wszyscy nazywali go Brutus, teraz znowu zerknęłam na pierwsza stronę no i na miau funkcjonuje jako Buruś :)
Wiec ostatecznie dla mnie jest Burusiem, a jak go ktoś jeszcze raz nazwie Brutus to zwariuję !
Buruś - sikacz
Brutus - ten co syczy i się kryje pod kocykami myśląc że go nie widać
Obrazek

majkowiec

Post » Sob lis 07, 2009 11:29 Re: SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

:ryk:

Nie nadążam za Brutusami i Burusami :ryk:

Nimfa ma oooooczyyy 8O

EwKo

[poprzednia][następna]