eksmisja kotów na Bielanach- spółdzielnia zamyka piwnice!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 30, 2009 21:25

Jana pisze:
zbyszek gruda pisze:
Jana pisze:
T.Wypych pisze:No to może inaczej. Dla ułatwienia zadania panu Zbyszkowi, a także dla uniknięcia zacietrzewienia, ataków itp. złych zjawisk towarzyszących dyskusji, proponuję wypełnienie formularza:

1. Celem działań SdZ była ochrona zwierząt.
2. Konkretna sytuacja polegała na tym, że: ...
3. Zamierzony przez SdZ stan docelowy polegać miał na tym, że: ...
4. W tym celu SdZ podjęła środki polegające na tym, że ...
5. Skutkiem podjętych działań było to, że: ...
6 W związku z powyższym akcja SdZ musi być uznana za celową i udaną.

Panie Zbyszku, to może jako rzecznik prasowy SdZ przedstawi Pan oficjalne stanowisko odnosząc się do powyższej listy?

Oczywiście - a czy moge jutro?
a czy moge poprosić o odpowiedzi na moje pytania?

Jasne :)
Pana pytania - a które?

Bo jeżeli chodzi o konkrety i dlaczego uważamy, że ta akcja jest niekorzystna dla kotów, w tym wątku padły już wszystkie argumenty.

Prosze zatem przeczytać moje wypowiedzi odnośnie innych organizacji a własciwie finansowania ich

zbyszek gruda

Od: Sob lip 25, 2009 21:37

Post » Czw lip 30, 2009 21:28

Motodrama pisze:
zbyszek gruda pisze:Szanowni Państwo, nie jestem zawodowym rzecznikiem - lecz wolontariuszem

Może powinni w Pana zainwestować, skoro tylko tutaj Panu się rzuca kłody pod nogi, a gdzie indziej jest Pan świetny po prostu?

Droga Pani- SdZ nie inwestuje w personel bo ratuje zwierzęta - ale nikt Pani nie dorówna

pozdrawiam

zbyszek gruda

Post » Czw lip 30, 2009 21:41

zbyszek gruda pisze:a czy moge poprosić o odpowiedzi na moje pytania?

Czy to jest to pytanie?:
zbyszek gruda pisze:I prosze wziąć pod uwagę jeszcze jeden fakt - nikt z osób działajacych w fundacjach i stowarzyszeniach, która zna realia ciężkiej pracy i walki o każdy grosz - nie dementuje wypowiedzi osób uważających że utrzymuja nasze organizacje, nikt nie sprostuje i nie wyjasnia - ciekawe czemu.

Niestety nie wiem, czemu żadna z tych osób nie dementuje tych informacji, więc nie jestem w stanie Panu odpowiedzieć na to pytanie.
Może dlatego, że dofinansowanie od miasta nie idzie z kieszeni sponsorów a z publicznych pieniędzy, a więc z kieszeni każdego z nas? W związku z tym nie można powiedzieć, że organizacje takie są utrzymywane wyłącznie z prywatnych pieniędzy, skoro na znaczną część ich działalności idą publiczne pieniądze?
Dywaguję tak tylko sobie.

zbyszek gruda pisze:Natomiast Pan jest przedstawicielem Straży dla Zwierząt, nieważne - amatorem czy profesjonalistą.

dodam jeszcze tylkotaką takie mądre zdanie - Titanica zbudowali profesjonaliści a Arkę - amatorzy

No i?
Uważa Pan, że Pana sposób reprezentowania organizacji jest w związku z tym jaki? Lepszy? Bardziej wiarygodny? :roll:
Jest mnóstwo przykładów tego, jak profesjonalnie zbudowane/przedstawione/przygotowane rzeczy są bardziej trwałe/wiarygodne niż te zrobione przez amatorów.
W związku z tym proszę przemyśleć, czy przytoczone przez Pana zdanie na pewno jest takie mądre. Ewentualnie - czy w tym przypadku zostało mądrze użyte.

EDIT: drobna korekta stylistyczna
Ostatnio edytowano Czw lip 30, 2009 21:46 przez galla, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Czw lip 30, 2009 21:42

zbyszek gruda pisze:Droga Pani- SdZ nie inwestuje w personel bo ratuje zwierzęta - ale nikt Pani nie dorówna

pozdrawiam

Prawda była... Inwestuje w duperele, zamiast rzecznika dokształcać, dziękuję za zachwyt.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Czw lip 30, 2009 21:45

Motodrama pisze:
zbyszek gruda pisze:Droga Pani- SdZ nie inwestuje w personel bo ratuje zwierzęta - ale nikt Pani nie dorówna

pozdrawiam

Prawda była... Inwestuje w duperele, zamiast rzecznika dokształcać, dziękuję za zachwyt.

no Pani edukacji i erudycji nic nie dogoni - czapki z głów

zbyszek gruda

Post » Czw lip 30, 2009 21:55

zbyszek gruda pisze:
Motodrama pisze:

pozdrawiam

i jeszcze jedno Droga Pani Jana - rzeczywiscie poziom merytoryczny wypowiedzi na forum jest ogromny i doprawdy nie sprostam Takim Geniuszom Jak Motodrama (Motodramat)
Jutro wydam oświadczenie i odpowiem na Państwa pytania.
Dziękuję za niezwykły wkład merytoryczny w dyskusję i pozdrowienia dla Pani Galla - tak mi przykro ze nie rozumie Pani sentencji zdania....

Dziekuje Państwu
niedokształcony kretyn ze znakomitego Forum Fachowców

zbyszek gruda

Post » Czw lip 30, 2009 21:57

tajdzi pisze: kiedy trzeba opanować emocje i przekazywać tyko rzeczowe informacje. Rzecznik reprezentuje swojego pracodawcę, ...(ma) być pozytywną wizytówką firmy czy instytucji.

Panie Rzeczniku...

Motodrama

Post » Czw lip 30, 2009 22:04

Motodrama pisze:
tajdzi pisze: kiedy trzeba opanować emocje i przekazywać tyko rzeczowe informacje. Rzecznik reprezentuje swojego pracodawcę, ...(ma) być pozytywną wizytówką firmy czy instytucji.

Panie Rzeczniku...

Z Regulaminu Forum:
2. Niedopuszczalne jest umieszczanie na forum postów i materiałów o treści:
a) niecenzuralnej,
b) niezgodnej z prawem,
c) łamiących zasady netykiety,
d) stanowiących reklamę,
e) będacych ofertą kupna-sprzedaży lub rozmnażania kotów,*
f) łamiących prawo autorskie
g) obraźliwej i agresywnej
h) szkodzących dobremu imieniu forum

Pani Motodrama

zbyszek gruda

Post » Czw lip 30, 2009 22:07

zbyszek gruda pisze:
zbyszek gruda pisze:
Motodrama pisze:

pozdrawiam

i jeszcze jedno Droga Pani Jana - rzeczywiscie poziom merytoryczny wypowiedzi na forum jest ogromny i doprawdy nie sprostam Takim Geniuszom Jak Motodrama (Motodramat)
Jutro wydam oświadczenie i odpowiem na Państwa pytania.
Dziękuję za niezwykły wkład merytoryczny w dyskusję i pozdrowienia dla Pani Galla - tak mi przykro ze nie rozumie Pani sentencji zdania....

Dziekuje Państwu
niedokształcony kretyn ze znakomitego Forum Fachowców

Jest Pan pewien, że jest Pan rzecznikiem prasowym oficjalnie działającej organizacji?
Rozumiem, że jest to stanowisko i sposób prowadzenia dyskusji przez Straż dla Zwierząt?

Szanowny Panie, ja rozumiem sens powiedzenia, które Pan przytoczył.
Niestety nie jestem w stanie zrozumieć, jak mam to odnieść do Pana wysoce niegrzecznego zachowania. Dlatego zapytałam, jak mam to rozumieć w tym konkretnym przypadku. Bo, niestety - czytając Pana wypowiedzi widzę, że może być ono jedynie stosowane do wyjątków potwierdzających regułę, że profesjonalizm jest zdecydowanie lepszy od amatorstwa.
Obrazek

galla

Post » Czw lip 30, 2009 22:09

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 30, 2009 22:10

zbyszek gruda pisze:
Motodrama pisze:

Panie Rzeczniku...

Z Regulaminu Forum:
2. Niedopuszczalne jest umieszczanie na forum postów i materiałów o treści:
a) niecenzuralnej,
b) niezgodnej z prawem,
c) łamiących zasady netykiety,
d) stanowiących reklamę,
e) będacych ofertą kupna-sprzedaży lub rozmnażania kotów,*
f) łamiących prawo autorskie
g) obraźliwej i agresywnej
h) szkodzących dobremu imieniu forum

Pani Motodrama

Bo rzeczywiście ofert rozmnażania kotów Pan tu nie znajdzie - najprawdziwsza prawda (wyboldowana, czy nie).

Motodrama

Post » Czw lip 30, 2009 22:20

Jana pisze:http://www.um.warszawa.pl/ngo/files/File/kds_zwierzeta_18_07_09.pdf

Warto zajrzeć.

taaak.... :?
Obrazek

galla

Post » Czw lip 30, 2009 22:32

Czy ktoś wie ile tam jest tych kotów?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lip 30, 2009 23:36

zbyszek gruda pisze:...Panie Piotrze - ja nie biegałem za kotkami a byłem 2 dni na badaniach w szpitalu - i takie żarty sa naprawde śmieszne inaczej....

To nie był żart. Skoro jest pan członkiem organizacji "prozwierzęcej" to miałem prawo przypuszczać że prowadzi Pan jakieś działania w terenie, które uniemozliwiają Panu prowadzenie rozmów na naszym forum. Pana zdrowotne problemy nie były nikomu wcześniej znane. Skoro jednak poczuł się Pan urażony to przepraszam.

Od paru stron nie możemy uzyskać odpowiedzi na jedno, jasno i konkretnie sprecyzowane pytanie. Przypomnę je: Jak macie zamiar zapewnić kotom przebywającym w tym konkretnym zamkniętym, ogrodzonym terenie bezpieczeństwo przed zwyrodnialcami którzy zechcą się zabawić kosztem zdrowia i życia kotów? Pojawienie się takowych jest niestety tylko kwestią czasu.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt lip 31, 2009 1:24

Tu juz sie stało:((

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82384&start=375

Czy ktoś jest w stanie pomóc tym kotom.
Czy znajdzie się dla nich jakiś kąt.
Zupelnie nie wiem jak wygląda ta wyspa ale od czasu do czasu zaglądałam do tego wątku. Zmagania tych dziewczyn, które próbowały zapewnic tym kotom jaki taki los były strasznie trudne a teraz co?

Co zrobic, żeby je uratowac, pomózcie, proszę.
Przepraszam, ze wcięłam sie w watek ale tu sporo madrych ludzi się odzywało.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]