» Pon wrz 14, 2009 19:08
Re: Susie,ruda,ok.roczna kociczka szuka domu.Już zdrowa!
Zastanawiałam się,czy nie założyć wątku moim "osobistym" kotom.Zrezygnowałam jednak z tego pomysłu,bo byłby to najnudniejszy wątek na forum.Jedzą,śpią,chodzą do kuwetki i tyle.Jak w polskim filmie-wieje nudą.Do tego duetu pasuje Susie.Co ja mam pisać? Ona jest podręcznikowym kotem.Już zdrowa,grzeczna do przesady,ułożona,czyściutka,bardzo kocha ludzi,bawi się z pozostałymi kotami.Nie robi niczego złego.Jak mam więc uatrakcyjnić jej wątek?Czasem mam wyrzuty sumienia, że nie poświęcam jej dużo czasu, że się nią nie zajmuję, bo bardziej absorbują mnie rozbrykane maluchy.Kocham wszystkie koty,moje i nie moje,ale Susie uwielbiam.Ona ma wszystkie cechy kota idealnego- jest piękna,zdrowa,mądra,miziasta,ale nie namolna,kuwetkowa,pozwala sobie obcinać pazurki,bawi się ślicznie,ale niczego nie niszczy,nawet jej kocyk jest zawsze ładnie złożony.Śpi w nogach łóżka,ale nigdy mnie nie budzi.Nie pamiętam,aby kiedykolwiek chowała się, kiedy ktoś obcy wchodzi do domu.O,jest wada! Nie cierpi,kiedy idę z nią do weta.Głośno protestuje,ale co dziwne, u weta jest spokojna.No i wiadomo,że mogę ją oddać tylko do najlepszego domu.Poczekam na taki,jak długo będzie trzeba.Amen.