No i jak na Wichurę przystało młody gdzieś tam przeleciał przez mieszkanie z siła traby powietrznej

Staś za to ma piekne zdjątka - tylko sie zakochać

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Safarii pisze:witam i mam uprzejmę pytanie na której stronie wątku mogę przeczytać o pielęgnacji oka bezpośrednio po operacji (usunięciu oka)?
marcjannakape pisze:Safarii pisze:Czy Twój kot ma sączek albo dren?
Safarii pisze: Dziękuję za odpowieź i zaraz sobie jeszcze doczytam. Na razie jest przed operacją ale ja juz oczywiście panikuję i się zastanawiam co i jak...?a Wy macie bezpośrednie doswiadczenia, które myślę będą najbardziej pomocne.
marcjannakape pisze: We wrześniu Pirat vel Pirat - ekstrakcja jednego oczka to koszt prawie 140zł wraz z antybiotykami na 4 dni. Oczywście przy założeniu, ze wszystko jest ok i po założeniu wypełnienia z antybiotykiem spotykamy się z wetem po 10dniach (na ściagnięcie szwów).
W styczniu Jura Wichura miał usuwane dwoje oczu wraz z kastracją. Tak też koszt samego zabiegu oczu okreslam na ok. 200zł. Do tego młody dostał antybiotyk na 10dni. Wszystko pięknie sie goiło, tak też po 10 dniach ściagnęliśmy szwy i młody bryka.
Chirurgiem, który to wykonywał jest Krzysztof Nabzdyk z Provetu na ul. Trwałej - szczerze polecam.
Oba koty trzymałam po zabiegu wybudzone, z dokładnie zaszytymi oczodałami wypełnionymi specjalną gąbką z antybiotykiem. Potem tylko ściagnięcie szwów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google Adsense [Bot], sherab i 744 gości