Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 24, 2008 18:16

Kropeczka13 pisze:Nowe wiadomosci od Duzych Bianki vel Beretki vel Whiski :wink:

Witam

Własnie ostatnio myslalem, zeby napisac do Pani, ale ciagly brak czasu :( Bianka ma sie swietnie, szaleje calymi dniami :D
Kazdy dzien zaczyna od pobudki zeby dac jesc :D Potem bawi sie zabawkami juniora, wszystkie kulki mu podbiera :D
Jest naprawde milym kotkiem i lubi sie przytulac :) Jutro sa urodziny Szymonka, wiec pewnie beda jakies zdjecia z citka, to podesle :D

Pozdrawiam
Sebastian Stach

a to starsze fotki tej koteczki:

Obrazek Obrazek Obrazek

Jejku to mamusia mojego Adika :love: Ale sie dziewczynie trafilo!!
Przyjechała do nas z dwójką swoich dzieci z Adolfina i Adolfem(to mój stały tymczas)
Whisky ostoja spokoju .Dzieci wcielone diabły.Malo tego że z chrakteru to i tak też wygladały.Prawdopodobnie urodziły się u wychowały na stercie węgla.
To jeszcze fotki z kociarni
WhiskyObrazekADOLFINAObrazek
ADOLFObrazek

ADOLF został moim stałym tymczasem ,obecnie jest odjajczony i wygląda tak :wink:
Obrazek

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lis 24, 2008 18:39

no no kawal kota :(
cuuuudo
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lis 24, 2008 19:13

Madziula pisze:no no kawal kota :(
cuuuudo

No kawał kociaka,z wyglądu ale w główce nadal fruuu bździuuuu :roll:

Z nowych wieści:
-zapłaciłam dzis dług w lecznicy za leczenie przedszkolaków Mikusia(było dużżżżooo :? )
---w środę umówiłam Carmelka na odjajeczenie i szukamy nowego domu:)
---po tygodzniowym smarowaniu zmnian skórnych u Gapci nic nie lepiej .Pojechalam z nią na wyskrobiny.Pobrano próbkę na bakteriologię w środe jadę z nią do Molickich na pobranie próbki na grzybki.
Nowe ogniska chorobowe pojawiły sie miedzy łopatkami ,nad brwią i na drugiej łapce .
Dziewczyny do momentu wyskrobin niczym nie smarujemy.Baśka bedzie podawala antybiotyk doustnie.
---Lucjan jajka goją sie cudnie :wink:
---Dziś po 3 tyg karmieniu strzykawą Lunka ma pierwszy dzień w którym sama zjadla spora porcyjke i do tego popiła:)

Dziś przyjechała na kociarnę nowa lokatorka koteczka Kasia.Wyrzucona na bruk w okolicach sierpnia- wrzesnia.Okoliczni ludzie dobre dusze więc dokarmiali koteczke jak mogli.Przyszła zima i nadal ja dokarmiali,ale nie miała Kasia gdzie mieszkać wiec wprowadziła się do piwnicy na węgiel .
Ile domowa kotka wychowana od małego w domu jest w stanie przezyc na ulicy?nie wiem .Jedno wiem Kasia to mrucząca przytulanka:)
Obrazek
Na zdjeciu jaszcze troszke wystraszona ale bedzie dobrz:)

--Kolejny nius dziś wieczorem przyjeżdżają dwa kociaki jeden został naszym wetom zostawiony w ramach reklamacji 8O :ryk:

--druga to ciężarna kotka która śpi pod balkonami na mrozie :(

mar_tika

Post » Pon lis 24, 2008 20:15

No Adolf jest piękny !! A nie ma biedak kompleksów z powodu swojego imienia???? :conf:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon lis 24, 2008 20:24

majencja pisze:No Adolf jest piękny !! A nie ma biedak kompleksów z powodu swojego imienia???? :conf:

majencja jakie kompleksy ,zerknij na jego wąchal pod nosem :wink:

zresztą Adik to niezrefomowany typ który wszytko potrafi obrócić w proch i pył.Poprostu istna destrukcja na 4 łapkach :roll: Bozeszzz dlaczegoś mnie tak pokarał. :roll:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lis 24, 2008 20:28

terenia1 pisze:
majencja pisze:No Adolf jest piękny !! A nie ma biedak kompleksów z powodu swojego imienia???? :conf:

majencja jakie kompleksy ,zerknij na jego wąchal pod nosem :wink:

zresztą Adik to niezrefomowany typ który wszytko potrafi obrócić w proch i pył.Poprostu istna destrukcja na 4 łapkach :roll: Bozeszzz dlaczegoś mnie tak pokarał. :roll:

upsss sory uzupełniałam pierwsza stronkę i zapomialam się wylogowac z niku Teresy :)

mar_tika

Post » Pon lis 24, 2008 23:11

No tak nowe wieści zaraz będą, ale częściowe bo aż się boję pisać zostaniemy z Basią zamordowane na miejscu bez możliwości odwołania, ale cholera co ja mam zrobić, dlaczego ja mam się bawić w Pana Boga t nie na moje nerwy, wiem, że rozum mówi co innego , a serce co innego :twisted: dobrze że jutro wyjeżdżam - nie piszcie do mnie i nie dzwońcie będę poza zasięgiem :twisted: :evil: ale niestety w takich sytuacjach rozum przestaje działać :twisted: więc ....

terenia1

Post » Pon lis 24, 2008 23:21

To Kasia, którą dziś do kociarni przywiozła Marta - kicia grzecznie spi w koszyczku chyba czuje się bezpieczna, a faktycznie futerko tak ma brudne jakby spała na stercie węgla :( ale jest cudna miziasta, wystawia brzusio do głaskania - kicio-słodycz i miodzik :lol: cudna
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czyż nie jest cudna :1luvu: a może ktoś chciałby takiego cudnego tymczasika - niezdecydowani zgłaszać się, brać przykład z Dorotki, która dzielnie opiekuje się Lunką :lol:

terenia1

Post » Pon lis 24, 2008 23:24

To Jacuś rudy vel Karmelek prezentuje swoje wielkie wdzięki - w środę Jacusia czeka kastracja, czyż on nie jest piękny 8O
Obrazek

terenia1

Post » Pon lis 24, 2008 23:40

To Lucjan :D który pomieszkiwał w okolicach Basi - Lucek już po kastracji i okazał się całkiem fajnym miziastym kociakiem :D
Komu, komu Lucjana :D
Obrazek
Obrazek
Dla Lucka też szukamy domku na stałe :D

terenia1

Post » Pon lis 24, 2008 23:48

A to Puchacz - super kot wielki miziasty misiu, przywiozła go dziś Monika - jego pani nie podobało się zbyt długie leczenie, ale nie chciała wydać niestety pieniędzy na próbki z rany które ma na uchu :twisted: Puchacz jest przepięknym kocurem miziastym i łagodnym, z przedłuzonym włosem - niestety zdjęcia nie oddają jego urody :(
Obrazek
Obrazek
No to kto chętny na DT dla Puchacza - domki tymczasowe odezwijcie się tego nam najbardziej potrzeba :cry:

terenia1

Post » Wto lis 25, 2008 0:05

No i teraz na koniec :oops: około 20 wylądowałyśmy z Basią w schronisku - zabrałyśmy 7 maluchów róznych czarne, bure, szare Basia pakowała do kontenerka 8O cholera nie miałysmy sumienia ich zostawić, niestety :twisted: oprócz tego zabrałyśmy kotkę niby takie maleństwo ale kotka miała mleko prawdopodobnie kocaki niektóre to jej dzieci :( Basia jakoś to wszystko uporzadkowała oprócz tego zabrałyśmy około 5- miesięcznego rudzielca - kicio był niesamowicie przerazony :cry: cały drżał, na jednej kociarni zostały 3 kociaki - buraska, taki smieszny batmanek i piękna prawie biała kotka, na drugiej kociarni kilka czarnuszków może ok. 5 :( i jedna cudna biała kocia o niej w następnym poscie :cry: serce się kroi ona taka biedna, ma biegunkę, a kicia jest przecudna 8O

terenia1

Post » Wto lis 25, 2008 0:11

Oto ona nie wiem jak długo tam przezyje, błagam o domek tymczasowy dla niej :cry: może zdarzy się cud :cry: Kicia jest cała biała tylko ogonek ma rudo-brązowy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jak jej nie wyciagniemy to dni jej są policzone :crying: :crying: :crying:
Mamy klatę potrzeba tylko kawałek miejsca i trochę dobrej woli :cry: prosimy bardzo

terenia1

Post » Wto lis 25, 2008 7:45

Łoo jakie wszystkie piękne!! Przecież to dorosłe koty, aż wstyd człowiekowi, że drugi człowiek tak potraktował braci naszych mniejszych :evil: :cry:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto lis 25, 2008 10:41

Wszystkie sliczne! same cuda, no! mam nadzieje, ze szybko znajda domki.

O bylej-pani Puchacza juz sie nie wypowiem, bo mi sie niecenzuralne okreslenia cisna.

No i biala - pododbno na biale zawsze jest popyt, pono to prawie tak jak z rudymi (taka madra jestem od czytania forum....) kocia jest cudna. Mam nadzieje, ze znajdzie sie domek tymczasowy dla koty!

Biedne te wszytkie zwierzaki w tym Sosnowieckim schronisku - one tam musza niemilosiernie teraz marznac :/
ObrazekObrazek

mala mi

Od: Pt cze 06, 2008 9:51

[poprzednia][następna]