CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 03, 2009 7:28 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

już wiem czemu Tekla ja tłukła - nie mogła wytrzymać tego jej krzyku i wcale się nie dziwie bo dzisiejszej nocy sama miałam jej ochotę łeb ukręcić :evil:

to Blade się rzuca do kotów :evil: w nocy Filip - przypominam że to koci :aniolek: - wszedł do kuchni się napić wody a ta jak się na niego nie wydarła - my na równe nogi ze się coś dzieje a tu sielski obrazek - Lafi leży na progu sypialni i jego mina mówi wszystko - ja tu se śpię to ta wariatka się drze, Tekla w salonie - nie ma siły się ruszyć :cry: a biedny Filip przerażony zamarł w progu kuchni i bała się oddychać

pozbierałam koty po domu i zamknęłam w sypialni bo przecież jeszcze jedna taka syrena w nocy i mnie do TOZ podkabluja ze znęcam się nad zwierzętami :twisted: chłop mój tylko westchnął i wymownie spojrzał :evil: :evil: :evil:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pt wrz 04, 2009 9:02 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

uduszę ją - jak miły Bóg uduszę :twisted: albo ona sama przez koty zejdzie na zawał - to jest kot który MUSI BYĆ SAM - jej darcie się anioła wyprowadzi z równowagi - tak panicznie boi się kotów - tylko na balkonie jest rozejm ale teraz pada - w nocy te cholery z Babcią na czele otoczyły ją i nic nie robiły tylko gapiły na cudaka - ta się biedna na parapecie schowała i z tego parapetu zrobiła piękna kupę na podłogę - chyba w ramach bombardowania i darła się jakby ja ktoś ze skóry obdzierał - a jak wyjadę w niedzielę a oni odwala taki numer mojemu chłopu to marny los ich wszystkich :evil: a Blade nie umie się zdecydować - pobić mnie czy dać się pogłaskać? wczoraj były malutkie głaski :ok: zaczęła jeść suche, pije ale nie widziałam żeby siusiała :(

marcela35

Post » Pt wrz 04, 2009 22:36 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

Kocinko, weźże się przełam, bo kogoś wykończysz... :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob wrz 05, 2009 8:45 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

jest źle - Blade siusia i do kuwety i pod siebie - nie ze strachu wydaje mi się ze ona nie czuje - dziś zamiast szykować się do przyjęcia weselnego właśnie piorę zasłony i wszystkie kocie kocyki bo zasikała wszystkie jak tylko kładzie się na coś miękkiego to siusia - Kira i Filip ze strachu zaczęli gubić włosy na potęgę, Tekla rzuca się juz na wszystkie koty a Lafii przestał jeść :cry: nie wspomnę o TZ który od jutra zostaje sam ze stadem bo ja jadę do Mamy na Mazury - ma operację i wracam może w czwartek - jeśli on jej do tego czasu nie udusi to trzeba zrobić jej badania :?

marcela35

Post » Sob wrz 05, 2009 20:46 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

Potrzebny niezakocony domek dysponujący stoickim spokojem :(

EwKo

Post » Sob wrz 05, 2009 21:58 Re: CK Blade - inteligentna złośnica szuka DS ( s.7)

Zacytuję tu to co napisałam w wątku dla kotów dla zaawansowanych :

Blade - kot, którego jego inteligencja i ufność do ludzi zgubiła. Pokochała nie tych co powinna. Teraz jest nieszczęśliwa. Okazuje to złością i krzykiem. Ma w DT konkurencję w postaci innych kotów i tego tez nie potrafi znieść. Bardzo przezywa kolejne zmiany i każdy kolejny DT to dla niej kolejne nieszczęście. Obawiam się bardzo, że psychiki tej kotki już sie nie wyprostuje jak szybko nie znajdzie samodzielnego domku stałego. Ona musi być jedynaczką, kochaną i szanowaną za wyjątkowy charakter. Nie róbmy z niej demona. To jest po prostu bardzo nieszczęśliwa kotka, która zawiedli ludzi, która nie potrafi się odnaleźć po tym co przeszła.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon wrz 07, 2009 21:09 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

Marceli nie ma, o ile zrozumiałam - pozostaje mieć nadzieję, że Marcelowemu TŻ-owi starczy cierpliwości, a i Nusia mogłaby zacząć współpracować :(

EwKo

Post » Wto wrz 08, 2009 9:41 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

Ja tak sobie myślę, ze gdyby Marcela zabrała ode mnie kilka footerek (Wenecje, Negrii, Kropkę. Artura i może jeszcze kogoś) to ja chętnie zabiorę Blade :twisted: Nie gawrantuje jednak, ze zamiast prania firan i kocich legowisk nie dojdzie jej wymiana TV i kompa :roll: :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 09, 2009 17:59 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

TŻ starczyła cierpliwości chociaż było chwilami gorąco - Basia ma racje to jest bardzo zestresowana kicia - balkon to jej azyl i szkoda ze się robi w nocy zimno by tam by zostawała - już myślałam czy jej ocieplanej budy nie zrobić ale to przecież nie jest wyjście :?

marcela35

Post » Śro wrz 09, 2009 22:09 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

Blade potrzebuje nie zakoconego kochającego domku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw wrz 10, 2009 7:09 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

wczoraj w nocy były głaski :ok: i Blade dziękuję za karmę bardzo jej smakuje zresztą Filipowi też :wink: noc minęła spokojnie, nie było bitwy, wrzasków ani nawet pisków aż wstałam sprawdzić czy wszystkie koty w domu - Blade noc spędziła na balkonie w otulonym kocykiem i odwróconym od wiatru koszyku - nie chciała wejść do domu :( ale ta noc była w miarę ciepła - modlę się że zanim nadejdą chłody ona się przełamie albo znajdzie się dom

marcela35

Post » Czw wrz 10, 2009 9:16 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

Biedna Blade :(

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt wrz 11, 2009 7:47 Re: CK Blade-pokochała nieodpowiednich ludzi, szuka DS ( s.7)

powiem tak jak mawiałam moja SP Babcia - jak nie urok to sraczka :? Blade wczoraj wieczorem pokazała dlaczego siusia - jak tylko Tekla wpadła na balkon kicia wskoczyła do czyściutkiej kuwety i sio, potem jak się bardzo zdenerwowała to wykopała dól i qpal - siedziałam z nią jakieś dwie godziny i kicia ma suchy nosek i czasem kicha :( ale powiem tak bo sie boję że cuś nie wyjdzie - wieczorem miała odwiedziny mojej sąsiadki i nie wiem jak ona to zrobiła ale kicia w koszyku poszła spać piętro niżej - tak wyleciała z koszyka, w każdym kącie szukała kota, zaliczyła kuwetkę i opróżniła miseczki - sąsiadka ma doświadczenie z kotami w lipcu odeszły za TM dwa jej koty, kocur 18 lat i kicia 13 - kocur z żalu za kicią - a Blade wygląda jak je Kaska więc był i płacz, to starsza osoba, nasza osiedlowa kocia mama :-) ja poproszę o :ok: :ok: :ok: zeby się kobiety polubiły - tam nie ma teraz kotów bo sąsiadka jest troszke chora ale jesli kicia się zaaklimatyzuje choc troszkę to moze u niej zostać na tymczasie - bo ze względu na wiek i chorobę nie może się podjąc opieki na stałe

marcela35

[poprzednia][następna]