Po drugiej stronie siatki - schr. łódź III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2008 8:00

Madziu, jak dziś ręka?

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto maja 27, 2008 8:03

Magija, Sanepid na pewno zapuka do Twych drzwi. Ale sie nie przejmuj, nawet gdybys nie miala dokumenyacji szczepien kotka, to i tak bedzie tylko formalnosc (bo chodzi o Twojego, domowego kotta).
Raczke mocz w cieplej wodzie ze zwyklym szarym mydlem.

Do uslyszenia na watku kochanej Natalki!

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 27, 2008 8:13

Sis pisze:Magic, Maja jest kotem schronowym, więc żadna pożyczka. Prawda, dziewczyny?
Może RC Immunity? niedawno był w promocji po dwa.

Ja myślę, że może wspomogłybyśmy Magic kwotą 50 zł ? Na trochę jedzonka wystarczy.

Sis pisze:No właśnie - wisimy cos jeszcze Joli? Dajcie znac, proszę.

Z Jolą jesteśmy na razie rozliczone, to 100 zł, które tydzień temu dała Georginia było za cefalosporynę i azytromycynę dla KillBill i Kingi.
W środę pani adoptującą Mitka dała 60 zł, za te pieniążki Ania CoolCaty na prośbę Joli kupiła i zawiozła do schroniska Convenię dla tych dwóch koteczek. Nawiasem mówiąc po podaniu Convenii stan KillBill nie polepszył się :( Kicia nadal wygląda bardzo źle i najgorsze jest to, że to już koniec mozliwości jeśli chodzi o leki. Teraz można liczyć tylko na to, że organizm sam zacznie walczyć...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto maja 27, 2008 8:14

Jeszcze o zadrapaniach,
ja poleciałam do apteki i kupiłam maśc ichtiolową i maść Tribiotic. Ta pierwsza do okładów, druga to maść z 3 antybiotykami, do zastosowania od razu po przemyciu rany. Powinno sie miec to zawsze w domu,

Sanepid- nie koniecznie. Kolezanki 2 letniego synka drapnął ich kot, po policzku, tak mocno, że dziecko miało ranę klejoną. Tez sie paprała, dostawał antybiotyk. Kot był wychodzący, czego nie ukrywali. Sanepid się nie odezwał, nawet nie wiedziałam, że ich to interesuje.
Ale gdyby jednak- trzymam kciuki za jak najszybsze zakończenie sprawy!

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Wto maja 27, 2008 8:17

Jak mnie użarł Drops to na pogotowiu dostałam zastrzyk przeciwtężcowy i coś przeciwzapalnego. Antybiotyku nie dostałam. Bardzo ładnie ranki leczyły się maścią Triderm.

Jolę zapytam przy okazji o testy, czy kupić.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 27, 2008 8:26

myślę, ze po prostu kupimy testy i zawieziemy Joli. wstępnie rozmawiałam z CoolCaty, będą robiły zamówienie do lecznicy, powinno udać się kupić taniej.

Magic chwilowo przelalam 20 zeta, gdy będzie potrzeba wiecej, ma się odezwać.
100 zł przekazuję CoolCaty na testy panleuko dla kociaczków ze schronu, które były u coronelli.

Pozostaje 480,45 zł na funduszu lekowym.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Wto maja 27, 2008 8:30

Sis pisze:myślę, ze po prostu kupimy testy i zawieziemy Joli.

Asiu, ja pytałam Jolę o testy jakis czas temu, mówiła, że ma. Może Ania CoolCaty na wszelki wypadek zapyta jeszcze Jolę czy są teraz potrzebne ? Szkoda byłoby wydawać pieniądze, jeśli to nie jest najpilniejsza potrzeba. Testy Jola ostatnio robiła "od ręki" Mitusiowi i Lulce (w niedzielę), więc chyba ma jakiś zapas.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 27, 2008 9:37

Dzięki, że pytacie o rękę - dziś lepiej, jem antybiotyk po zapaleniu zatok. Wczoraj wycisnęłam ropę i dziś opuchlizna jest mniejsza, choć i tak wyglądam jak na kreskówkach po uderzeniu młotkiem :wink: Krecha od zakażenia blednie i "rozlewa" się po ręce ale dalej ie idzie. Dziś znowu powalczę z moczeniem łapki we wrzątku.
Coronello - tribiotic próbowałam ale średnio mi pomógł, choć Magic np. bardzo go zachwalała.
Magic, czy 20zł wystarczy?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto maja 27, 2008 9:54

Magija bardzo dobre jest srebro koloidalne, bo zwalcza bakterie, grzyby i wirusy, po prostu okłady, mozna kupić w aptece, tylko drogie, ale warto mieć i dla siebie i dla kotów na wszelkie infekcje, podrażnienia, rany, stany zapalne, naprawdę polecam.
kciuki za rączkę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto maja 27, 2008 11:48

Trzymam kciuki za KillBilla i Kinge. :!: No i oczywiscie za lapke Magiji!!!

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 27, 2008 12:04

Magija pisze:Dzięki, że pytacie o rękę - dziś lepiej, jem antybiotyk po zapaleniu zatok. Wczoraj wycisnęłam ropę i dziś opuchlizna jest mniejsza, choć i tak wyglądam jak na kreskówkach po uderzeniu młotkiem :wink: Krecha od zakażenia blednie i "rozlewa" się po ręce ale dalej ie idzie. Dziś znowu powalczę z moczeniem łapki we wrzątku.
Coronello - tribiotic próbowałam ale średnio mi pomógł, choć Magic np. bardzo go zachwalała.
Magic, czy 20zł wystarczy?

Mądrze robisz -antybiotyk na pewno jest potrzebny, żeby zakażenie rozgonić. Oczywiście, równolegle stosuj te wszystki wśrodki (moczenie, smarowanie). Ważne, że krecha po zakażeniu blednie i nie idzie dalej. Powinno być dobrze. A swoją drogą co za paskudztwa maja na ząbkach te nasze kociaste? Po zadrapaniach zwykle nic się nie dzieje, a nawet małe ugryzienie jest niebezpieczne.
Kciuki za szybkie wyzdrowienie!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto maja 27, 2008 12:20

dzięki wszystkim ale mi miło i łapka już mniej boli :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto maja 27, 2008 12:55

Widzę, że zrobiłam zamieszanie, ja naprawdę chcę tylko tymczasowo pożyczyć pieniądze na karmę, bo za bardzo już nie mam kogo prosić o pieniądze, ale to tylko chwilowy brak.
Maj czuje się lepiej, tylko oko cały czas mniejsze i czerwone.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto maja 27, 2008 13:18

magicmada pisze:Widzę, że zrobiłam zamieszanie, ja naprawdę chcę tylko tymczasowo pożyczyć pieniądze na karmę, bo za bardzo już nie mam kogo prosić o pieniądze, ale to tylko chwilowy brak.
Maj czuje się lepiej, tylko oko cały czas mniejsze i czerwone.

Magda nie narobiłaś żadnego zamieszania :evil:
nie wyobrażam sobie, że ktoś bierze tak trudnego tymczasa ze schroniska jak Maja i zostaje z nim bez żadnej pomocy. Każdy jakoś liczy siły na zamiary i zdaje sobie sprawę, że taki dodatkowy domownik kosztuje, ale czasem może zabraknąć.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 27, 2008 13:23

Czy Kill Bill troszkę zaskoczyła?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]