U Beaty 2 szare, pasiaste maluchy!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 08, 2003 21:39

migaja pisze:krowki sa rozkoszne :D takie malenkie w porownaniu z krzysiem i daisy.

Bardzo Was prosze, zebyscie przy porownywaniu krowek do starszakow wzieli pod uwage, ze moje starszaki sa wyjatkowo wyrosniete. Daisy - bo ta rasa tak ma 8) , Krzys - bo jest duzy chlopak i nic na to nie poradze. Wetka na moje pytanie, czy nie jest za tlusty i nie powinnam go odchudzac przypadkiem 8) powiedziala, ze raczej na razie nie. A wazy chlopak, bagatela, prawie 5 kg :) .

Migaja, dlatego na widok Waszych kotow powiedzialam, ale male :roll: bo porownalam z moimi. Krzys ma 10 m-cy, Daisy 16 m-cy.

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt maja 09, 2003 3:06

Dziewczynki są śliczne. Telma zapowiada się na wyjątkowo piękną panienkę - lubie takie umaszczenie. Ale, nie gniewaj sie, najpiękniejszy jest Krzyś. Wiem, że się powtarzam, ale nie mogę się na niego napatrzeć. Cudo :lol:

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Pt maja 09, 2003 6:05

Bengala, mnie tam najbardziej niezmiennie podoba sie Daisy :D .

Telma najwyrazniej uznala, ze najlepiej spi sie z nosem wtulonym pod moja pache, ewentualnie, jak sie robi kotu za cieplo, obok na poduszce :) . Leloo z kolei zajela drugie strategiczne miejsce w sypialni, tzn. jej futrzana poduszke pod lozkiem. No to nie dziwie sie, ze Daisy sie denerwuje i znowu nie chce jesc :( . Dzisiaj znowu wyprawa do weta nas czeka.

Beata

Post » Pt maja 09, 2003 8:48

Przepiękne maluszki. Te pysie takie maleńkie :love:
No nie mogę... :roll:
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Nie maja 11, 2003 8:15

Ech, dzisiaj chyba jest dzien przelomowy :D . Rano Daisy najpierw bawila sie kulka aluminiowa z Krzysiem :D a potem widzialam trzy-kocie ganianko z Krzysiem i Leloo :D . To albo czas to zdzialal, albo cos tam homeopatycznego, co Daisy dostala przedwczoraj u weta na wyluzowanie :wink: . W kazdym razie jest lepiej.

A krowki, hihi, najpierw ogladaly wystepy Krzysia w kuwecie (zamykanej). Potem patrze, a one (we dwie :lol: ) siedza przed kuweta i kombinuja, jakby tam wejsc, no mozdzyly sie niesamowicie. Udalo sie!!! weszly. Zrobily co trzeba, na etapie zakopywania przy kuwecie siadla Daisy i Krzys. I krowki zaczely kombinowac, jakby tu wyjsc :lol: . Wlasnie szarej krowce sie to udalo, czarna nadal siedzi w srodku. Mam jej pomoc czy poczekac az sama sobie poradzi????

Beata

Post » Nie maja 11, 2003 8:39

i sama wyszla ? :wink: :lol:

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Nie maja 11, 2003 8:44

Wyszla sama!!! Czyli chwila przestawienia kuwety do lazienki zbliza sie wielkimi krokami!!! Bosz, zeby to bylo juz, bo mam zwirek doslownie wszedzie i nie moge nad tym zapanowac :? .

Beata

Post » Nie maja 11, 2003 8:51

Naprawde trafily Ci sie wyjatkowo inteligentne bestyjki :-)
Moja Biala sie zamkniecia w kuwecie boi panicznie ;-) Drzwiczki mam nadal nie zamontowane ;-)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie maja 11, 2003 8:58

:D

Obie sa slodkie, ale czarna jest zdecydowanie slodsza :D . Spi niezmiennie ze mna, przytulona pod kolderka :) .

Po dlugiej i nadzwyczaj aktywnej dzialalnosci porannej, wszystkie cztery kicie padly :lol: wlasnie.

Beata

Post » Nie maja 11, 2003 12:18

Uprzejmie informuje, ze krowki maja mamke :D w postaci Krzysia 8) . Widzialam go w akcji z oboma krowkami i jestem dla niego pelna podziwu :D taki dzielny kochany cierpliwy kot :D . Ilez on musial sie nameczyc, zeby taka krowke przytrzymac w miejscu :roll: ja sama nie daje rady :lol: . Ale caly czas mieciutkimi lapkami, tylko czasem je przygniotl lapa albo ugryzl lekko w pupe :lol: i one wtedy darly sie ale nie za bardzo... A on mogl je spokojnie umyc. Moze nareszcie ich futerko zacznie normalnie wygladac... No i dostalo mu sie widac - oskalpowala go jedna kolo ucha, bo troche golo sie tam zrobilo i znalazlam kepke rudych wlosow na lozku 8O . Nie ma zadnego zadrapania ani nic, wiec chyba nic mu sie nie stalo.

Bylam na kontroli z Telma, wszystko sie ladnie goi, dostala ostatni antybiotyk i jak nie zacznie sie w miedzyczasie paprac, to za tydzien jedziemy na zdjecie szwow :dance: .

W poczekalni czekal juz duuuzy czarny chudy krotkowlosy pies i jego opiekun. Pies byl bardzo zainteresowany kontenerkiem i jego zawartoscia. Przyszedl obwachac. Ale sie musial zdziwic jak Telma go oprychala i ofukala :roll: , odskoczyl jak oparzony. A w srodku - Telma w pelnej gotowosci bojowej, ogonek w gore jak choragiewka i cale futro nastroszone. I burczala na niego 8O musiala sie tego chyba nauczyc od Daisy :wink: .

Edukacja chyba jest obopolna, bo Daisy z kolei wczoraj po raz pierwszy w zyciu WPELZLA na poleczke na drapaku po jego nodze. Mine mialam taka 8O .

Beata

Post » Nie maja 11, 2003 12:22

Beata pisze:Uprzejmie informuje, ze krowki maja mamke :D w postaci Krzysia 8) . Widzialam go w akcji z oboma krowkami i jestem dla niego pelna podziwu :D taki dzielny kochany cierpliwy kot :D . Ilez on musial sie nameczyc, zeby taka krowke przytrzymac w miejscu :roll: ja sama nie daje rady :lol: . Ale caly czas mieciutkimi lapkami, tylko czasem je przygniotl lapa albo ugryzl lekko w pupe :lol: i one wtedy darly sie ale nie za bardzo... A on mogl je spokojnie umyc.

:lol: :lol: :lol: Miziaki dla mamusi ;)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Nie maja 11, 2003 12:30

no prosze prosze krowki charakterne sa :lol:
ja wczoraj pozwolilam kropce polatac po calym mieszkaniu.duze sie zestresowaly..ganiaja mala i ja przygniataja co u mnie wywoluje jezenie sei wlosow na glowie.jak u ciebei bylo na poczatku?interweniowalas jak koty byly zbyt nachalne?nie mam pojecia czy takie mamuty jakimi sa moje koty nie zrobia krzywdy takiemu malenstwu!
brawa dla telmy! dalej zdrowiej dziewczyno :D
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Nie maja 11, 2003 12:57

fantastyczne kocie towarzystwo :lol:
Obrazek Obrazek
Delen & Leo & coolor

coolor

Od: Pon gru 16, 2002 14:33

Post » Nie maja 11, 2003 13:17

Wow, jakie one są maleńkie :) przesliczne pannice :D :D

Keskese

Od: Pon lut 04, 2002 15:34

Post » Nie maja 11, 2003 14:26

ipsi pisze:jak u ciebei bylo na poczatku?interweniowalas jak koty byly zbyt nachalne?nie mam pojecia czy takie mamuty jakimi sa moje koty nie zrobia krzywdy takiemu malenstwu!

U mnie nie bylo walk, Ipsi. Raczej oboje (Daisy i Krzys) tak jakby panicznie uciekali przed krowkami 8O . I bylo fukanie ze strony Daisy na poczatku.

Chyba przez kilka pierwszych dni (3-4) trzymalam krowki zupelnie oddzielnie, drzwi byly natomiast otwierane podczas mojej obecnosci. Jakby mialo im cos zlego ze strony kocich sie stac, to byloby to juz dawno :) .

Mnie sie wydaje caly czas, ze Krzysiu jest zbyt nachalny. On jest naprawde wielki i ciezki i jakby chcial, to jedna krowka bylaby na jeden kes. Na poczatku, jak sie z nimi tarmosil, to mowilam mu "tylko delikatnie, bez pazurkow" no i chwalilam wnieboglosy po kazdym takim spotkaniu.

Ipsi, moje krowki jecza niesamowicie nawet jak je w strone jedzenia przenosze 8) , mysle ze to tak profilaktycznie raczej.

Sprobuj na poczatku sie wyluzowac i reagowac tylko wtedy, kiedy ewidentnie komus dzieje sie krzywda, i to niekoniecznie musi byc Kropka :) .

Beata

[poprzednia][następna]