Zoli[*]Czesio[*] Łatka[*] Mort, psy Toffi[*] Lakusia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 27, 2007 20:58

Pewnie źle zrozumiałam :( kompletnie się nie znam na kocich chorobach, a że byłam z psem, to słuchałam jednym uchem ;)
A teraz... super wieści od Perełki - Rysia, dziś dostałam maila z linkiem do galerii zdjęć, no kot nie do poznania, pełnia kociego szczęścia, wyraźnie pokochał swoją Pańcię. Jeśli opiekunowie wyrażą zgodę, linka podczepię tutaj :)
Super, że Etiudzie się udało !!!

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Sob sty 27, 2007 21:06

Ja też chcę zobaczyć to dorastające kocie cudo :wink:

zasadzkas

Od: Czw gru 21, 2006 23:50

Post » Czw lut 01, 2007 13:04

ewick, jak tam sytuacja ?Masz jeszcze plany sterylkowe wobec mamy Bartyckich? Wiosna idzie, chciałabym "rozliczyć się" z klatki.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro lut 07, 2007 23:01

Z planami sterylkowymi na razie ciężko :(
to znaczy kicię trudno namierzyć teraz, a ja niestety mam teraz dzieciaki w domu w związku z feriami, jeszcze do końca tygodnia, potem mogę zacząć działać prężniej, ale jeśli klatka jest potrzebna, można ją zabrać, jeśli kicię da się złapać, będę kombinować co dalej z nią zrobić

A tu obiecana galeria zdjęć z Rysiem, czyli dawniej Perełką

http://www.avantiradio.pl/sg/rys/index.html

ewick

Post » Czw lut 08, 2007 8:32

Super zdjęcia! Kociaki miały naprawdę szczęście, że się nimi zajęłaś. Gdyby zostały na działce pewnie już by ich nie było. Jeśli nie uda sie wysterylizować kotki to będzie powtórka z rozrywki.Może w takim razie poczekajmy jeszcze trochę z klatką - jak kici nadal nie będzie to wtedy poproszę Anię, żeby podjechała po klatkę. A jak sprawa talonu na sterylizację?
Obrazek

Amica

Post » Pt mar 02, 2007 22:07

Są nowe zdjęcia!!!!

Oto mój przychówek :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

"niewiadomoco"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wychodzi na to, że Toffi rośnie już teraz minimalnie, albo wcale
ma ok 62 cm nadal, wazy 28 kg
Taki z niego "wilczarz" :P
Ostatnio edytowano Pt mar 02, 2007 22:23 przez ewick, łącznie edytowano 2 razy

ewick

Post » Pt mar 02, 2007 22:15

Czesc siostry!
To ja Strzalka-Enter!
Pokazcie sie jeszcze, chcialbym was jeszcze poogladac u Duzej w komputerze. Napiszcie tez co tam u was?

Baranki, Enter.
Obrazek

sasilla

Od: Nie gru 10, 2006 23:06

Post » Pt mar 02, 2007 22:24

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Łateczki oczko znowu kwalifikuje się do leczenia :(
Poza tym dziewczyny są słodkie, przepyszne i rozmruczane, zaprzyjaźnione bardzo z pieskiem i z nami. Kochane przylepy :D
Zolinka (Zorrinka, Zorka, Zoli) to największa pieszczocha w rodzinie, pakuje się bezustannie na kolanka - ale nie dzieciom, dzieci unika jak ognia, pcha się do mnie, męża i psa :)
Łateczka jest bardziej nieśmiała, sama nie wchodzi za często na kolanka, ale gdy się ją głaszcze jak stoi obok to sama się mizia i przytula, to jest najbardziej kotka Jasia, starszego synka, on ją uwielbia i ona jego też. Piotrusia kicia to ta syjamopodobna Kicia u babci :)

Acha, mój mąż niejednokrotnie był przyłapany z Zolinką na czułych przytulankach, gadaniu do niej słodko itp - jego babcina Kicia nigdy nie była tak przylepna i mąż jest w szoku - jeszcze nie znał takiego kota :) Może być z siebie dumny, za to, że zgodził się by ona też u nas została

ewick

Post » Wto mar 06, 2007 2:55

dziś widziałam na starym miejscu Kocią Mamę, jak można się było spodziewać - jest zbyt gruba jak na niezaciążoną kotkę i chyba jest za gruba, żeby jejzrobić sterylkę aborcyjną, obym się myliła
wiem, powiecie, ze to było oczywiste, ale niełatwo jest się brać za łapanie półdzikiego kotka, który ma masę zakamarków do schowania się, i który znika na wiele dni- i jak ma się (chyba nie tylko) zimową depresję i tylko raz łapał bezdomne i na dodatek małe koty
:( jutro pogadam z Panią Sąsiadką, która dokarmiała moje maluchy, może pomoże mi ją złapać ale nie wiem co dalej, mąż kategorycznie nie chce żadnego kota nawet na chwilę, a zwłaszcza w ciąży...

ewick

Post » Pt mar 16, 2007 1:41

Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Pt mar 16, 2007 14:32

Blond Tornado, Amica - dzięki jeszcze raz :1luvu:
Przyszły miesiąc będzie lepszy - obiecuję dobrze pracować w nowej pracy i nie dać się zwolnić :)

ewick

Post » Wto mar 27, 2007 14:10

Ewick, jak Łateczka i jej oczęta?
Gdzieś ten wątek Wasz daleko, daleko...
Pisz co słychać...

kaa7

Od: Śro cze 21, 2006 15:55

Post » Wto mar 27, 2007 21:22

zarobiona jestem :)
Byliśmy z Łateczką w sobotę w gabinecie u Garncarza, Latka oprócz nawrotu herpesa ma chlamydie, dostała odpowiedni zestaw kropelek czyli Difadol, Floxal oraz nadal Braunol, dręczymy biedactwo... do 3 tygodni, trzymajcie kciuki, żebym nie zapominała rano zakraplać...

ewick

Post » Czw kwi 05, 2007 19:31

Noooooo!!!!
Łateczki oczko już nie jest takie zafaflunione, tego czarnego paskudztwa już nie ma w ogóle, ale jeszcze łzawi, zostało nam jeszcze ponad tydzień podawania leków

ewick

Post » Śro kwi 11, 2007 7:37

To dobrze, że jest poprawa. Panienki bardzo urosły. A czy są jakieś wieści od brata Perełki? Bo do wątku Entera zagladam regularnie :wink:
Obrazek

Amica

[poprzednia][następna]