Drapak wypasiony - projekty własne mile widziane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 05, 2006 13:44

Covu ja równiez jestem zainteresowana Twoimi drapakami. Moje koty juz tak sa znudzone że ja im służe za drapak ostatnimi czasy... Woda utleniona mi się kończy...Wysyłam Ci maila z pytaniami i własciwie zamówieniem :) Pozdrawiam.

stijarna

Od: Śro lis 08, 2006 19:49

Post » Nie gru 10, 2006 22:41

Odkopuję swój wątek 8)
moje mieszkanie powoli się "zamebla" (neologizm wyprodukowany przez Majkę, moją trzyletnią córcię - czytaj mebluje :wink: ) więc już jestem coraz bliżej sfinalizowania planu zbudowania/kupienia drapka :)
Teraz mam dylemat następujący: jeśli umiejscowię duży dosufitowy drapak tuż przy kanapie, czy ona długo pociągnie służąc kotom za pas startowy lub trampolinę jak bedą chciały dostać się z rozpędu na szczyt drapaka? Chodzi mi o takie odrzutowe wyskoki z odpychem tylnych nóg, które drą materię pod pazurami :twisted: .
Kanapa ma raptem trzy miesiące i fajnie by było gdyby jeszcze trochę z nami pożyła.

CZy wasze koty dostają się na drapak metodą małych kroczków czy raczej z siłą tornada...?

W zależności od odpowiedzi będę szukała nowego miejsca na drapak (z dala od kanapy) albo ustawię go tam gdzie pierwotnie postanowiłam :D

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Nie gru 10, 2006 22:46

z siła tornada. zwłaszcza zeskoki, u mnei rolę drapaka pełni system półek/budy, hamaka i drapaków pionowych przymocowany do sciany nad łóżkiem... rewelacyjne zwłaszcza jak łapcio (6,5 kg) zeskakuje o 3 w nocy...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon sty 01, 2007 20:16

Witam!
ja tez chcialem sie pochwalic naszym wlasnorecznie zrobionym drapakiem :]

oto pierwszy jaki wykonalem:
Obrazek
a tu dowod ze koty potrafia schodzic "glowa w dol" (sa ludzie ktorzy twierdza ze nie potrafia ;)
http://www.youtube.com/watch?v=VZYrZeSq3b4

W trakcie przerwy swiatecznej powstalo cos dla mamy nadzej malej kocicy, stara wyjadaczkanie wydawala sie zbyt poruszona tym co dla niej stworzylem ale mam nadzieje ze z biegeim czasu doceni moj wysilek:
Obrazek a efekt koncowy: Obrazek

A teraz jestem w trakcie konczenia wiekszego projektu dla naszej malej Umy:
Obrazek Obrazek

Projekty powstawaly podczas burzy mozgow z moja dziewczyna a glownym majstrem-wykonawca bylem JA :]
W razie pytan technicznych piszcie na maila. Pozdrawiam i zachecam do robienia drapakow wlasnorecznie, taki ze sklepu nie zawsze da sie wkomponowac w otoczenie jakim dysponujemy w mieszkaniu, zwlaszcza gdy miejsca malo. A satysfakcja z widoku kota szalejacego po takim drapaku... gwarantowana :)
perhaps we live in peradise
and maybe noone cares...

Marian_MB

Od: Pon sty 01, 2007 17:49

Post » Czw sty 04, 2007 13:43

No Marian_MB - ales ty zrobił wypasione drapaki 8O
Pogratulować :D
Pozdrawiam
Paulina z Abi, Laylą, Halo i Teodorkiem.

paulinatob

Od: Sob lip 15, 2006 10:57

Post » Czw sty 04, 2007 13:57

Majszczut mój kocur najczęściej atakuje drapak pędząc z kuchni lub sypialni. Rzadko zdarza mu się wskakiwać wolno i spokojnie.
Za to w ogóle nie drapie "nogi" owiniętej sznurkiem sizalowym. Inne części drapaka miały juz wymienianą wykładzinę. Oto nasz drapak:
Obrazek Obrazek
Obrazek

Yasmin

Od: Pon lip 07, 2003 13:35

Post » Czw sty 04, 2007 16:02

Zapraszam do ogladniecia drapaka mojej produkcji.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=53460
Obrazek
Obrazek

kuyksonik

Od: Wto lis 28, 2006 18:07

Post » Śro sty 10, 2007 17:20

Zwiedzajac markety typu OBI, Castorama itp. nie da sie nie zauwazyc strasznych cen lin plecionych ze sznurka sizalowego (min. okolo 2,5 zl/m).
Ja kupowalem ten material na allegro:
http://allegro.pl/search.php?string=lina+sizalowa
Naprawde sie oplaca, lina ktora kupilem byla nawet chyba troche grubsza niz 6mm (ktore zamawialem), a za 70 metrow placi sie nieco ponad 50zl.
Jesli ktos ma namiar na cos tanszego, to zapraszam do dzielenia sie informacjami :)
Pozdrawiam i zycze ladnych drapakow :]
perhaps we live in peradise
and maybe noone cares...

Marian_MB

Od: Pon sty 01, 2007 17:49

Post » Wto cze 26, 2007 16:38

Odkopuję temat, bo mam pytania:
1. czy koty, które mają wypasione drapaki z hamakami i leżankami nadal okupują kanapy?
2. przeprowadzamy się do segmentu i koty będą mialy do dypozycji parter (salon i otwarta kuchnia), piwnice, gdzie są 2 pokoje i schowek otwarty i gdzie będą stały kuwety oraz co sprawniejsze antresolę (będzie zagrodzone wejście na schody, ze wzgledu na fretki i dziecko).
zastanawiam się co im zafundować?
Na pewno drapak w salonie, a co w piwnicy? nie wiem czy w ogóle będą chcialy tam siedzieć.

Ofelia

Od: Wto lut 05, 2002 17:16

Post » Sob sie 18, 2007 21:39

To ja sie pochwale za Ofelie :)
bo w sumie to poza paroma przygodami przy montazu udalo nam sie stworzyc chyba to o co chodzilo mniej wiecej :)

ogolnie z drapaczka jestem dumna :)
Tristek skakal po drapaczku juz przy nas, Sylwek i Samuel byli srednio przekonani, a reszta kotow nie zaszczycila nas swoja obecnoscia na drapaku :)
Najbardziej zafascynowana i przejeta byla...
frecia :)
slodkie stworzenie :)

zdjecia jak tylko pozmniejszam i jak sie zaladuja na serwer :)
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Sob sie 18, 2007 22:10

Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie sie 19, 2007 8:42

Marian_MB pisze:Naprawde sie oplaca, lina ktora kupilem byla nawet chyba troche grubsza niz 6mm (ktore zamawialem), a za 70 metrow placi sie nieco ponad 50zl.

nie byl grubsza, one takie po prostu sa :)
taka zwykla 6 mm wyglada bardziej jak 8 mm. Naprawde jest strasznie gruba :)
6 mm, ale lina kręcona (a nie sznurek) spokojnie wystarcza :) Lina krecona jest wytrzymalsza i naprawde duuuuzo grubsza niz to wynika z jej teoretycznej srednicy. Norma :)
Nie robię już drapaków.

covu

Post » Nie sie 19, 2007 20:59

Fajny drapak dopasowany pod schody :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

[poprzednia]