Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Sierra pisze:A na jakiej podstawie weterynarz stwierdził, że alergia jest konkretnie na kurz? Pytam jako alergik....
Chikita pisze:Nie da się stwierdzić alergii na oko. To nierealne. U ludzi jak i zwierząt.
Chikita pisze:Nie da się stwierdzić alergii na oko. To nierealne. U ludzi jak i zwierząt. Aby stwierdzić co uczula, bo uczulać może wszystko (nawet Twój proszek do prania, środki czystości) trzeba zrobić testy, a w przypadku zwierząt zaczyna się od diety eliminacyjnej. Najczęściej uczula kurczak, ale mogą to być też zboża, jakiś składnik w karmie na który kot zaczął reagować.
Faszerowanie kota sterydami bez szukania alergenów nie skończy się dobrze. O ile to w ogóle alergia.
nutek91 pisze:Jeździłem do dobrych wetów Bilskich jednak oni sie tak wycfanili ,że zatrudniają młode weterynarki po szkole( A żeby trafić na "Bilskich" to trzeba mieć szczęście i to właśnie ona mi powiedziała ,ze testy na allegrie działają tylko u psów.
Mam nadzieje ,że poznała się na Nutku bo jak nie to ja z kotem pojdziemy na starge
nutek91 pisze: u kotów te same testy dają dziwaczne rezultaty dlatego psy w tym przypadku mają "lepiej"
nutek91 pisze:A kurze juz wysporzątane a jutro kupuje mop parowy tak aby usunac kurzu ile sie da
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 100 gości