Niechciane, bardzo chore,po przejściach. Maluszek.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 19, 2019 20:54 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Agnieszka, to ta sama lecznica gdzie była Tosia viewtopic.php?f=1&t=189667&hilit=uszkodzony+moczow%C3%B3d i gdybym wtedy nie odebrała Tosi to też by jej już nie było.
Koteczka która umarła miała sterylizację i potem im uciekła, kiedy, jak, gdzie i w jaki sposób to tego nie wiem.
Fakt, że zwlekali z jej oddaniem i potem nie dotarła z Szarusią i Lolusiem, bo im uciekła ale na terenie lecznicy....
Czułam, że coś jest nie tak gdy kazali dać jej parę dni aby ''doszła do siebie''.
Nigdy się pewnie już nie dowiem, ale podejrzewam, że po sterylizacji skakając w ucieczce puściły jej szwy.... :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lis 19, 2019 21:04 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Szarusia jest przepiekna:) maluchy dadzą rade... Już widać że ładnie leżą wyciągnięte... Bardzo szybko się oswajaja... Trzymam kciuki za piękna zielonooka. Jest cudowna, jak wszystkie mruczaki.

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto lis 19, 2019 21:46 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

A czyli nie wiadomo tak naprawdę jaka jest przyczyna śmierci kotki? U nas tez jest taka lecznica, z której 2 kotki uciekły z klatki i wpadły pod samochody bo ruchliwa ulica. Lecznica wygrała konkurs na obsługę dzielnicy na ten rok, także nie ma gdzie sterylizować bezdomnych kotek przez to, że są tacy kiepscy. Ale ponieważ to były uliczne kotki to nikt się nimi nie przejął :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro lis 20, 2019 18:37 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

iza5 pisze:Szarusia jest przepiekna:) maluchy dadzą rade... Już widać że ładnie leżą wyciągnięte... Bardzo szybko się oswajaja... Trzymam kciuki za piękna zielonooka. Jest cudowna, jak wszystkie mruczaki.

Tak myślę że nie będzie z rodzeństwem problemu, fajne już są i powoli do przodu.
Oby tylko udało się je piątek/sobota zaszczepić i na koniec listopada chciałabym je wykastrować i potem mogą już iść w świat. :)
Fajne są wszystkie i takie kochane, a jednak ''popytu'' wielkiego nie mają. :(

aga66 pisze:A czyli nie wiadomo tak naprawdę jaka jest przyczyna śmierci kotki?

Dokładnie Agnieszka. :(
Może gdybym pojechała i ją zabrała to może udałoby się ją uratować tak jak Tosię.
Odechciewa mi się tego wszystkiego, bo człowiek stara się tym bezdomnym biedulkom pomóc aby już nie rodziły, a oddaje na stracenie. :(
Szarusia miała już dzieci, ale pogubiła je na chodniku i tam umarły bo nawet nikt nie wiedział. :cry:
Zero instynktu macierzyńskiego.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lis 20, 2019 18:57 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Koszmar z tym wszystkim, naprawdę. Dzień dnia kiepskie nowiny :(

aga66

Post » Czw lis 21, 2019 20:10 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

aga66 pisze:Koszmar z tym wszystkim, naprawdę. Dzień dnia kiepskie nowiny :(

Do tego jeszcze musiałam jechać do lecznicy, bo nowe mają tasiemca. :(

Jest jedna dobra wiadomość, w poniedziałek jestem umówiona na wizytę przedadopcyjną, ale jeszcze nie wiem dokładnie z którym kotem, bo pani otwarta na sugestie i chciałabym dopasować jej kota ale i dobro kota.
Myślałam o Zośce, ale boję się o wnuczka pani. Może Baśka?
Muszę przemyśleć, pani nigdy kota nie miała tylko psa, teraz tylko ma być kotek i tylko jeden. Dom niewychodzący i bez balkonu, dlatego bardzo rozsądnie będę starała się podjąć decyzję.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lis 21, 2019 20:41 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Oby się udało :ok:

aga66

Post » Czw lis 21, 2019 21:44 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Trzymam kciuki za dobry, kochający i odpowiedzialny domek.
Musi być dobrze :D kociaki i tak maja teraz lepiej niż wcześniej :201461

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pt lis 22, 2019 21:07 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Mała Szarusia dostaje antybiotyk bo to przeziębienie z którym do mnie przyjechała nic nie przechodzi, a lekarz zalecił wcześniej tylko immunodol bo możne przejdzie, ale nie przeszło, mam podawać 10 dni i zobaczymy co dalej.
iza5 pisze:Trzymam kciuki za dobry, kochający i odpowiedzialny domek.
Musi być dobrze :D kociaki i tak maja teraz lepiej niż wcześniej :201461

Dzięki Iza, :201461 też bym chciała aby domek okazał dobrym miejscem na dalsze życie kotka.

aga66 pisze:Oby się udało :ok:

Zobaczymy, ogólnie pani wydaje się konkretna i zdecydowana. :ok:

Dzisiaj Zośka i Baśka w lecznicy dostały Broadline spot-on na kark i miały ogólny przegląd.
Skłaniam się do wydania Baśki, ale najpierw porozmawiam z panią bo Zośka ma charakterek i potrafi być agresywna i nie chciałabym aby osoba zraziła się do kotów. :(

Lolusiowi zrobiłam ogłoszenie https://www.olx.pl/oferta/niewiele-do-s ... CzFJ0.html
i wyróżniłam buraskom https://www.olx.pl/oferta/roczne-mlodzi ... vHT9z.html

Wczoraj postanowiłam zadzwonić tam gdzie byłam na konsultacji, pisałam o tym tutaj
viewtopic.php?f=1&t=193582&start=30#p12236580
Otóż okazuje się, że miałam wyznaczony termin do szpitala Raszei w Poznaniu na koniec października i sekretarka dzwoniła ale nie odebrałam telefonu.
Niestety ja nie zawsze noszę przy sobie telefon, nie odbieram też gdy jestem u lekarza czy weta, gdy jestem na podwórku oraz gdy prowadzę samochód. Wystarczyło napisać choćby sms z prośbą o pilny kontakt to bym oddzwoniła.
Moja córka napisała na początku października maila z zapytaniem, czy coś wiadomo już w mojej sprawie ale bez odzewu, a teraz klops.
Nie wiem, może to tak miało być? Lepiej zostawić to wszystko tak jak jest, bo jakoś żyję choć to męczarnia?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lis 22, 2019 21:21 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Może jeszcze zadzwonią z tego szpitala? Życie z bólem i w dyskomforcie wiecznym to ciężka sprawa :(

aga66

Post » Sob lis 23, 2019 16:02 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

aga66 pisze:Może jeszcze zadzwonią z tego szpitala? Życie z bólem i w dyskomforcie wiecznym to ciężka sprawa :(

Jakoś mi do tego nie pilno. :wink:

Troszkę zdjęć moich podopiecznych :) i zapraszam do adopcji, wirtualnych też. :wink: :201461

Kicia
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Miciusia
Obrazek

Zośka
Obrazek

Kubuś
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Haszka
Obrazek Obrazek Obrazek

Kola
Obrazek Obrazek Obrazek

Lilka
Obrazek

mała Agatka
Obrazek Obrazek Obrazek

mała Agatka i Julka
Obrazek

Kubuś i Kola
Obrazek

Tola
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kicia, Kubuś, Kola i Lilka
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lis 23, 2019 19:03 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Śliczności wszystkie a Tolusia :1luvu:

aga66

Post » Sob lis 23, 2019 20:32 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

aga66 pisze:Śliczności wszystkie a Tolusia :1luvu:

A niechbyś tylko jej nie :1luvu: :wink:

Kochani, udostępniajcie na fb Lolusia https://www.olx.pl/oferta/niewiele-do-s ... CzFJ0.html

Naprawdę, nie chcę aby podzielił los tego koteczka ['] którego zabiło auto niedaleko mnie.
Przeciągnęłam go dzisiaj bardziej na pobocze aby nikt nie jeździł po jego ciałku. :cry:

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lis 24, 2019 7:42 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

Biedak :( U mnie też co i rusz leży jakiś biedak na szosie, taki szacunek dla życia niestety.

aga66

Post » Nie lis 24, 2019 21:21 Re: Niechciane, chore. Kasia [']:( Maluchy w DS. 4 nowe 1[']

aga66 pisze:Biedak :( U mnie też co i rusz leży jakiś biedak na szosie, taki szacunek dla życia niestety.

No niestety, u nas tak samo Agniesia. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]