SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 02, 2015 9:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Ja używałam Power of Nature pół na pół z Miamor Milde Mahlzeit (bo jedna jest za tłusta a druga za chuda), jak jeszcze karmiłam gotowymi karmami.

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Czw lip 02, 2015 11:20 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Agaaa pisze:Dziewczyny podpowiedzcie, jest na rynku coś równie dobrego, do regularnego karmienia tylko mokrą karmą, oprócz catzfinefood?
Jeszcze podaje dla urozmaicenia cosma thai, ale ona nie nadaje się do stałego karmienia. Zamówiłam dzisiaj jeszcze mokra feringę.
Może coś jeszcze jest?. Najlepiej w formie pasztetu.

Feringa, GranataPet, Grau. Tylko musisz podpytać dziewczyn, jak je suplementować, bo np. niektóre smaki Granaty podobno trzeba :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mandala20

Od: Pon wrz 22, 2014 15:41

Post » Czw lip 02, 2015 11:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Polina pisze:Jak dokładnie suplementujecie tę taurynę, który preparat polecacie? Wiem, że rozpuszcza się ją w wodzie. I co, polewacie tym jedzenie?
A jak mam dni, kiedy młoda je tylko suche, to jak mam to suplementować? Myślę też w jakich proporcjach. Mieszam jej karmy, w jednej ma 2500mg/kg w drugiej 4000mg/kg, czasami przegryzie surowe mięso, czasami łyżeczkę puszki. Każdego dnia jest inaczej. Gdybym jej wydzielała jedzenie to byłoby mi łatwiej.
Moja jest jeszcze młoda i rośnie, ma 10 miesięcy. Do roku nie można jej ograniczać jedzenia, więc zawsze w miseczce ma suche. Poza tym jakie ograniczanie przy moim niejadku...

Ja podaję taką taurynę: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/151645. Droga, ale starcza na długo.
Jedną miarkę (na dwa koty) mieszam (dokładnie - to ważne, bo ponoć nie rozpuszczona może podrażnić żołądek) z odrobiną letniej wody i dodaję rano do mokrego. Długi czas moje niejadki nie bardzo chciały to jeść, ale w końcu się przyzwyczaiły. Można też taurynę podawać po prostu w wodzie do picia, ale u mnie nie przeszło.
Tauryna występuje w surowym mięsie, więc możesz też swojej kocie :wink: podawać mięcho częściej.

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Czw lip 02, 2015 11:57 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Aaaśka pisze:
Polina pisze:Jak dokładnie suplementujecie tę taurynę, który preparat polecacie? Wiem, że rozpuszcza się ją w wodzie. I co, polewacie tym jedzenie?
A jak mam dni, kiedy młoda je tylko suche, to jak mam to suplementować? Myślę też w jakich proporcjach. Mieszam jej karmy, w jednej ma 2500mg/kg w drugiej 4000mg/kg, czasami przegryzie surowe mięso, czasami łyżeczkę puszki. Każdego dnia jest inaczej. Gdybym jej wydzielała jedzenie to byłoby mi łatwiej.
Moja jest jeszcze młoda i rośnie, ma 10 miesięcy. Do roku nie można jej ograniczać jedzenia, więc zawsze w miseczce ma suche. Poza tym jakie ograniczanie przy moim niejadku...

Ja podaję taką taurynę: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/151645. Droga, ale starcza na długo.
Jedną miarkę (na dwa koty) mieszam (dokładnie - to ważne, bo ponoć nie rozpuszczona może podrażnić żołądek) z odrobiną letniej wody i dodaję rano do mokrego. Długi czas moje niejadki nie bardzo chciały to jeść, ale w końcu się przyzwyczaiły. Można też taurynę podawać po prostu w wodzie do picia, ale u mnie nie przeszło.
Tauryna występuje w surowym mięsie, więc możesz też swojej kocie :wink: podawać mięcho częściej.

Bardzo Ci dziękuję :!:
Gdyby młoda chciała jeść częściej surowe to bym jej podawała. Co jednak zrobić, jak ona nie chce. Zjada spory kawałek wołowiny, ale co 2-3 dni. Jak za często podaję to po prostu porcja leży i wysycha. Nie tknie, nawet nocą!
Ja o jedzeniu mojej pani mogłabym pisać legendy... :roll:

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Czw lip 02, 2015 12:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Nie trzeba kupować drogiej tauryny specjalnie dla kotów, wystarczy taka http://allegro.pl/my-protein-taurine-50 ... 71749.html To dokładnie to samo, a chyba nawet lepiej, bo 100% tauryny :-)

saphirith1987

Od: Śro sty 01, 2014 14:37

Post » Czw lip 02, 2015 15:52 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Witam wszystkich dawno mnie tu nie było :) Mam prośbę do osób bardziej doświadczonych w temacie karm :) czy istnieje jakaś dobrze zbilansowana karma taka do codziennego karmienia ale nie w formie "mielonki"??? Ewentualnie co można by podawać (suplementy) do zwykłej filetówki żeby to miało ręce i nogi :) Pozdrawiamy :)

Tynusia

Od: Nie mar 08, 2015 0:57

Post » Czw lip 02, 2015 18:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Karmienie ciągle filetówką się nie da, nawet tymi z dodatkami witamin i minerałów bo mają za mało białka i tłuszczu. Tłuszcz można suplementować tłuszczem w proszku ale czy to jest dobre rozwiązanie to nie jestem pewna. Jeśli chcesz podawać suplementy do filetówki to chyba lepiej dodawać je do surowego mięsa i przejść na BARF... Zamiast mielonki masz jeszcze pasztety. Filetówki, które mają w sobie witaminy i dodatki to Petite Cuisine i 3 smaki Canagana. Reszta filetówek to samo mięsko. Wydaje mi się, że jeszcze almo nature miał filetówki z dodatkami ale nie dam sobie głowy uciąć bo nie miałam z tą karmą doczynienia. Jeśli karmisz karmą suchą to podając uzupełniającą filetówkę nie musisz martwić się o niedobory.
Najlepsze karmy dla kota w jednym miejscu. Na sztuki i w pakietach..
Obrazek
Zapraszam także na blog z poradami i ciekawostkami, jestem kocim behawiorystą. http://www.blog.kocimietka.pl
Obrazek Obrazek

boguska_t

Od: Wto lip 22, 2014 6:44

Post » Czw lip 02, 2015 19:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

boguska_t - Dziękuję za odpowiedź oczywiście podaję karmę suchą wcina Purizona i Applaws :)

Tynusia

Od: Nie mar 08, 2015 0:57

Post » Pt lip 03, 2015 13:08 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Agaaa pisze:Dziewczyny podpowiedzcie, jest na rynku coś równie dobrego, do regularnego karmienia tylko mokrą karmą, oprócz catzfinefood?
Jeszcze podaje dla urozmaicenia cosma thai, ale ona nie nadaje się do stałego karmienia. Zamówiłam dzisiaj jeszcze mokra feringę.

Poza Catzfinefood jest jeszcze GranataPet, puszki Power of Nature :)

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Pt lip 03, 2015 13:14 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

marcelkaaa07 pisze:

Poza Catzfinefood jest jeszcze GranataPet, puszki Power of Nature :)

Dzięki dziewczyny (Mandala)Znam te wszystkie puchy, ale kot wybredny. Myślałam, ze wyszło coś nowego na rynku.
Zamówiłam jeszcze feringę, zobaczę czy ta moja księżniczka tknie. Jak nie to zostaje nam tylko CF i urozmaicanie cosmą thai.

Agaaa

Od: Wto sty 18, 2005 17:04

Post » Pt lip 03, 2015 14:00 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

A próbowałaś ZiwiPeak albo Terra Pura?

marcelkaaa07

Od: Wto lut 24, 2015 21:00

Post » Sob lip 04, 2015 16:31 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...

Przerzucam moje mruczki na suchą karmę Power of Nature Meadlowland Mix. Jak przyjdzie, zacznę podawać i podzielę się informacjami.

Dark Angel

Od: Wto sie 12, 2014 11:38

Post » Sob lip 04, 2015 20:50 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Dark Angel pisze:Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...

Przerzucam moje mruczki na suchą karmę Power of Nature Meadlowland Mix. Jak przyjdzie, zacznę podawać i podzielę się informacjami.

Moje nadal bojkotują. :?

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Sob lip 04, 2015 20:58 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Aaaśka pisze:
Dark Angel pisze:Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...

Moje nadal bojkotują. :?

Moja też nadal nią pluje :(
Trzy dni temu zrobiłam w słoiku mieszankę 1/4 PON i 3/4 Puizon śledziowy. Wymieszałam i zamknęłam słoik. Jak wszystko prześmierdnie Puriznem to spróbuję młodą oszukać.

Polina

Od: Sob sty 17, 2015 14:58

Post » Sob lip 04, 2015 21:38 Re: SPIS KARM DLA KOTA cz. 5

Proszę o jakieś opinie o karmie Optimanova. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... optima_kot

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

[poprzednia][następna]