Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agaaa pisze:Dziewczyny podpowiedzcie, jest na rynku coś równie dobrego, do regularnego karmienia tylko mokrą karmą, oprócz catzfinefood?
Jeszcze podaje dla urozmaicenia cosma thai, ale ona nie nadaje się do stałego karmienia. Zamówiłam dzisiaj jeszcze mokra feringę.
Może coś jeszcze jest?. Najlepiej w formie pasztetu.
Polina pisze:Jak dokładnie suplementujecie tę taurynę, który preparat polecacie? Wiem, że rozpuszcza się ją w wodzie. I co, polewacie tym jedzenie?
A jak mam dni, kiedy młoda je tylko suche, to jak mam to suplementować? Myślę też w jakich proporcjach. Mieszam jej karmy, w jednej ma 2500mg/kg w drugiej 4000mg/kg, czasami przegryzie surowe mięso, czasami łyżeczkę puszki. Każdego dnia jest inaczej. Gdybym jej wydzielała jedzenie to byłoby mi łatwiej.
Moja jest jeszcze młoda i rośnie, ma 10 miesięcy. Do roku nie można jej ograniczać jedzenia, więc zawsze w miseczce ma suche. Poza tym jakie ograniczanie przy moim niejadku...
Aaaśka pisze:Polina pisze:Jak dokładnie suplementujecie tę taurynę, który preparat polecacie? Wiem, że rozpuszcza się ją w wodzie. I co, polewacie tym jedzenie?
A jak mam dni, kiedy młoda je tylko suche, to jak mam to suplementować? Myślę też w jakich proporcjach. Mieszam jej karmy, w jednej ma 2500mg/kg w drugiej 4000mg/kg, czasami przegryzie surowe mięso, czasami łyżeczkę puszki. Każdego dnia jest inaczej. Gdybym jej wydzielała jedzenie to byłoby mi łatwiej.
Moja jest jeszcze młoda i rośnie, ma 10 miesięcy. Do roku nie można jej ograniczać jedzenia, więc zawsze w miseczce ma suche. Poza tym jakie ograniczanie przy moim niejadku...
Ja podaję taką taurynę: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karmy_s ... ota/151645. Droga, ale starcza na długo.
Jedną miarkę (na dwa koty) mieszam (dokładnie - to ważne, bo ponoć nie rozpuszczona może podrażnić żołądek) z odrobiną letniej wody i dodaję rano do mokrego. Długi czas moje niejadki nie bardzo chciały to jeść, ale w końcu się przyzwyczaiły. Można też taurynę podawać po prostu w wodzie do picia, ale u mnie nie przeszło.
Tauryna występuje w surowym mięsie, więc możesz też swojej kociepodawać mięcho częściej.
Agaaa pisze:Dziewczyny podpowiedzcie, jest na rynku coś równie dobrego, do regularnego karmienia tylko mokrą karmą, oprócz catzfinefood?
Jeszcze podaje dla urozmaicenia cosma thai, ale ona nie nadaje się do stałego karmienia. Zamówiłam dzisiaj jeszcze mokra feringę.
marcelkaaa07 pisze:Agaaa pisze:Dziewczyny podpowiedzcie, jest na rynku coś równie dobrego, do regularnego karmienia tylko mokrą karmą, oprócz catzfinefood?
Poza Catzfinefood jest jeszcze GranataPet, puszki Power of Nature
Dark Angel pisze:Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...
Przerzucam moje mruczki na suchą karmę Power of Nature Meadlowland Mix. Jak przyjdzie, zacznę podawać i podzielę się informacjami.
Aaaśka pisze:Dark Angel pisze:Z dobrych mokrych jest jeszcze Lily's Kitchen Organic Dinner i Terra Faelis. Obie drogie po zbóju, no ale jak trzeba...
Przerzucam moje mruczki na suchą karmę Power of Nature Meadlowland Mix. Jak przyjdzie, zacznę podawać i podzielę się informacjami.
Moje nadal bojkotują.
Użytkownicy przeglądający ten dział: aassiiaa, muza_51 i 75 gości