Za Melusia

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mała1 pisze:pracowity dzień , puskas dzięki za pomoc
TanundA pisze:panie moje drogie co 21 bibkę jakąś po dniu otwartym szykują zacną jakież wolicie słodkości dla nas? :
jabłecznikowe party, sernikowe pyszności czy skubańcowe słodkosti?
to takie typowo śląskie słodkostiimilva22 pisze:TanundA pisze:panie moje drogie co 21 bibkę jakąś po dniu otwartym szykują zacną jakież wolicie słodkości dla nas? :
jabłecznikowe party, sernikowe pyszności czy skubańcowe słodkosti?
A co to są skubańcowe słodkości??? Bo brzmi intrygujęco
TanundA pisze:to takie typowo śląskie słodkostii
ciasto kruche, jabłka, śliwki i tzw beza na górę, bardzo się kruszy i jest słodkie, skubie się go widelczykiem temu taka nazwa chyba
puskas1 pisze:TanundA pisze:to takie typowo śląskie słodkostii
ciasto kruche, jabłka, śliwki i tzw beza na górę, bardzo się kruszy i jest słodkie, skubie się go widelczykiem temu taka nazwa chyba
dyć to pleśniok, a nie żodyn skubaniec
a wynalazek to gorolski, a nie śląski, choc śląską nazwę ma, to może trza faktycznie skubaniec godać?
młodziaków w schr to my raczej nie mamy teraz, dorosłe i starszaki na chwilę obecną.Zyta Felicjańska pisze:Znajoma kociara zamieszkała na swoim i chciałaby przygarnąć małego kotka tak do 6 miesięcy. Zlecieła mi to przyjemne zadanie zanalezienie jakiegoś biedakaCzy jakiś młodziak u Was szuka może domu?
Zyta Felicjańska pisze:Znajoma kociara zamieszkała na swoim i chciałaby przygarnąć małego kotka tak do 6 miesięcy. Zlecieła mi to przyjemne zadanie zanalezienie jakiegoś biedakaCzy jakiś młodziak u Was szuka może domu?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 91 gości