forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 09, 2015 15:22 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

:oops: nie ma za co dziękować, Wy robicie o wiele więcej.
Poprosiłam o banerek, myślę, że się przyda.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 09, 2015 15:49 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:ewan dodaj proszę ,że sunia Pchełka jest lękliwa,boi się i poszukuje spokojnego domu,który umocni w niej poczucie bezpieczeństwa,pokona strach

(...)

Mam pytanie dotyczące Pchełki - czy sunia jest w stanie być sama w domu przez ponad 8. godzin :?: Moi znajomi stracili ostatnio psiaka i pokazałam im Pchełkę. Tylko oni obydwoje pracują.
Nie wiem czy są gotowi na adopcję, ale to byłby fantastyczny dom ...

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lut 09, 2015 16:19 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Tak,Pchełka zostawała już sama.Nie brudzi,nie niszczy. Ponad 8 godz., rozumiem,że to na czas pracy opiekunów na pełen etat + dojazd (nie kilkanaście godz?). Większość psów zostaje ponad 8h i wytrzymuje. Zapytaj proszę znajomych,skoro to fantastyczny dom. Takiego Pchełce bardzo teraz potrzeba.A to wdzięczna,nieśmiała sunia. Nie mamy info,że jest problemowa,oprócz tego,że się boi- trzeba dać jej poczucie bezpieczeństwa,tulić,mówić,kochać. Każdy dobry właściciel to wie.

Wiem też,że czas po odejściu ukochanego psa jest najtrudniejszym w życiu,ale skoro można pomóc drugiemu,który tego bardzo potrzebuje szkoda zatapiać się w swej żałobie... Psiak,który odszedł za TM napewno wiedział ,że jest kochany najbardziej na świecie i nikt go nie zastąpi,ale napewno nie miałby nic przeciwko,jeśli jego ukochana Pani/Pan nie będą więcej smutni,jeśli teraz,kiedy on już nie może,inny psiak się nimi zaopiekuje,zliże im łzy z twarzy i przywróci na niej uśmiech...

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pon lut 09, 2015 16:27 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Byłam dziś z 2 kotkami u weta.
Bajka - jest bardzo miłą, uroczą kotką, nawet przy pobieraniu krwi mruczała. Ma ropne zapalenie uszu, stan zapalny oczu, ujemne testy na FIV i FeLV, usunęłyśmy szew po sterylizacji (która była w sierpniu bodaj!) , dostała antybiotyk. Kupiłam dla niej Oridermyl. Bajka ma do usunięcia korzenie zębów po jednej stronie.
Tygrysia (15-letnia rezydentka) jest wychudzona i ma zapalenie dziąseł, pobrałyśmy krew na badania. Testy ujemne.
AnielkaG

Post » Pon lut 09, 2015 17:31 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:Tak,Pchełka zostawała już sama.Nie brudzi,nie niszczy. Ponad 8 godz., rozumiem,że to na czas pracy opiekunów na pełen etat + dojazd (nie kilkanaście godz?). Większość psów zostaje ponad 8h i wytrzymuje. Zapytaj proszę znajomych,skoro to fantastyczny dom. Takiego Pchełce bardzo teraz potrzeba.A to wdzięczna,nieśmiała sunia. Nie mamy info,że jest problemowa,oprócz tego,że się boi- trzeba dać jej poczucie bezpieczeństwa,tulić,mówić,kochać. Każdy dobry właściciel to wie.

Wiem też,że czas po odejściu ukochanego psa jest najtrudniejszym w życiu,ale skoro można pomóc drugiemu,który tego bardzo potrzebuje szkoda zatapiać się w swej żałobie... Psiak,który odszedł za TM napewno wiedział ,że jest kochany najbardziej na świecie i nikt go nie zastąpi,ale napewno nie miałby nic przeciwko,jeśli jego ukochana Pani/Pan nie będą więcej smutni,jeśli teraz,kiedy on już nie może,inny psiak się nimi zaopiekuje,zliże im łzy z twarzy i przywróci na niej uśmiech...

Tabo10 - na pewno nie będzie to kilkanaście godzin. Wiem, że Pikuś był zaopiekowany na maksa i otoczony wielką miłością. Tylko ja nie wiem, czy moi znajomi są gotowi na nowego zwierzaka. Każdy przeżywa to indywidualnie - przesłałam im linka do zdjęć Pchełki i informacji o psinie. Nie naciskam, spokojnie czekam na ich decyzję. W środę może coś będę wiedziała.

Aleksandra59

Post » Pon lut 09, 2015 19:56 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Banerek dla zwierzaczków :(

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/q377x][img]http://i.imgur.com/vPZvaKB.gif[/img][/url]

Delfinko Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pon lut 09, 2015 20:24 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Aleksandra59 pisze:Nie naciskam, spokojnie czekam na ich decyzję. W środę może coś będę wiedziała.

oczywiście,rozumiem doskonale,poczekajmy...

tabo10

Post » Pon lut 09, 2015 20:26 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

:1luvu: amyszka wielkie dzięki za banerek, ja podpięłam- proszę podepnijcie kto może!

tabo10

Post » Pon lut 09, 2015 20:28 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ja mogę, ale nie wiem co zrobić, żeby banerek się podpiął.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Pon lut 09, 2015 22:18 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

lilianaj pisze:Ja mogę, ale nie wiem co zrobić, żeby banerek się podpiął.

Wejdź w Panel użytkownika (swój),potem Profil,potem Podpis.Tu wklej cały kod,który podaje amyszka parę postów wyżej i kliknij Wyślij. Powinno sie udać :ok:

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 9:09 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

podnoszę,koty i sunia bardzo potrzebują domów!

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 9:36 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Potrzebuję nr. konta i ewentualnie nr tel. na pw. Ktoś chce wesprzeć groszem i karmą ( jest z Warszawy i karmę może podrzucić).
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto lut 10, 2015 9:42 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

ewan pisze:Potrzebuję nr. konta i ewentualnie nr tel. na pw. Ktoś chce wesprzeć groszem i karmą ( jest z Warszawy i karmę może podrzucić).

napisz proszę do AnielkaG,jeśli możesz.Ona zajmuje się finansami i karmą. Już wiemy,że dla Tygrysi potrzebna jest karma dla kotów nerkowych (ma podwyższony mocznik i kreatyninę),Frodo najprawdopodobniej będzie potrzebował karmy urinary.
Ale każda karma się przyda,bo zostały też koty wolnożyjące tzw. blokersy :wink: dokarmiane przez delfinkę...

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 12:26 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ważna informacja dla osób,które zamierzają uczestniczyć w jutrzejszym pożegnaniu delfinki.
Zapewne trudno będzie się nam odnaleźć wśród żałobników przewijających się pod kościołem. Nie wszyscy też się znamy.
Będzie biała kartka z napisem: forum miau,którą ktoś będzie trzymać. Jeśli ktoś ma ochotę nas odnaleźć,myślę,że to ułatwi sprawę. Jeśli ktoś wolałby indywidualnie przeżyć ten czas, oczywiście to zrozumiałe.

tabo10

Post » Wto lut 10, 2015 13:00 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:
Aleksandra59 pisze:Nie naciskam, spokojnie czekam na ich decyzję. W środę może coś będę wiedziała.

oczywiście,rozumiem doskonale,poczekajmy...

Niestety TŻ mojej znajomej nawet zdjęć Pchełki nie obejrzał :? Obie z Ewą liczyłyśmy na to, że jednak Maciek się przekona do nowego zwierzaka w domu ... Niestety odejście Pikusia okazało się olbrzymią traumą.
Przepraszam, ale nie udało się.

Aleksandra59

[poprzednia][następna]