Mój Gacek - poszedł sobie :-(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2004 9:57

Kochany Kot !!!!!!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pt lip 16, 2004 10:01

Przykro mi, Bombo, ale wystarczająco ogranicza mnie chore dziecko. Jeśli w podobny sposób będzie mnie ograniczać jeszcze kot, to ja sama niedługo będę się nadawała do uśpienia.
Dla mnie koniec dyskusji na temat tego, czy i na jak długo mogę wyjeżdżać z domu.
Pozdr.
M.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Pt lip 16, 2004 10:28

A ja sie zastanawiam po co ta dyskusja na temat wyjazdu na urlop.

Nikt inne nie zdecydował się podjąć tego wyzwania, które podjęła Mysia przygarniając kotka.

Potem okazało się, że jest z nim gorzej niż przypuszczano. Mysia codziennie przezywa chwile grozy, ale jest naprawdę dzielna i cudowna.
Dzieki niej Gacek powoli wychodzi na prostą.

Ilę ją to kosztuje? Wie tylko ona, my sie mozemy tylko domyślać. Ma prawo do wypoczynku, tak samo jak i jej rodzina. A dla Gacka już samo to, że będzie w znanym sobie miejscu, w spokoju, z pełną miską to będzie jak raj po tym piekle, które przeżył w schronisku.

Widziałam go tam i wiem jak mu tam było....
Obrazek
oraz masa kociąt do kochania www.kociezycie.pl

kulka

Od: Pon lip 05, 2004 14:24

Post » Pt lip 16, 2004 10:36

Oczywiście jestem otwarta na wszelkie sugestie dotyczące sposobu ulżenia Gacusiowi w czasie mojej nieobecności i w ogóle sposobu opieki nad nim, ale nie w wykonaniu takim, jakie zaprezentowała Bomba.

Mysia

Post » Pt lip 16, 2004 10:37

Myslisz , ze ja Ciebie nie podziwiam za to co zrobilas ??????????
ObrazekObrazekObrazek

Bomba

Od: Czw sty 31, 2002 23:09

Post » Pt lip 16, 2004 11:01

ciesze sie ze gacus ma taki dobry domek. 8) :D
Obrazek
"Nawet najmniejszy kot jest arcydzielem"Leonardo da Vincimoje koty

ipsi

Od: Pon sty 27, 2003 0:06

Post » Pt lip 16, 2004 16:01

No, i Gacek przeszedł całkiem nieźle dzisiejszy test z fachowcem :) Wprawdzie był trochę zaniepokojony, gdy uszłyszał obcy głos i potem strzygł niespokojnie uszami na dźwięk wiertarki, ale poza tym zachowywał się normalnie. Na poniedziałek jestem umówiona z weterynarzem na badanie krwi. Nie pamiętam (nie zdążyłam też zapytać), czy dr Dąbrowski ma w gabinecie USG, bo jeśli ma, to od razu poproszę o kompleksowy "przegląd" kota.

Mysia

Post » Pt lip 16, 2004 16:53

Mysia pisze: Nie pamiętam (nie zdążyłam też zapytać), czy dr Dąbrowski ma w gabinecie USG, bo jeśli ma, to od razu poproszę o kompleksowy "przegląd" kota.

Tak, ma.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt lip 16, 2004 17:28

Niestety ponieważ w pracy mam blokadę na forum więc nie mogę na bieżąco śledzić wątku, jak wieczorem siądę do kompa i zaczynam czytać i już chcę coś odpowiedzieć to parę postów dalej zwykle czytam to, co sama bym napisała więc już nic nie piszę ;)
tym razem jednak nie potrafię sie powstrzymać

Bomba pisze:Skoro KONIECZNIE ALE TO KONIECZNIE musisz wyjechac i to jest w tej chwili najwazniejsze proponuje uspic kota , .(..) CO Q nie mozna pogadac z dziecmi i mezem ?????????????

Wiesz co Bomba normalnie wstyd mi za Ciebie, jak można w ogóle coś takiego napisać? Ja znam tego kocurka i wiem jak niesamowite szczęście miał, że trafił właśnie do Mysi. Nie masz prawa jej oceniać tym bardziej tak ostro!
I naprawdę bardzo przesadzasz w kwestii urlopu. Gacuś powinien oswajać się z tym, że wokół są też inni ludzie. A Mysia powinna odpocząć by znowu z optymizmem zająć się nim.
Jest coś w Twojej wypowiedzi co mi się nie podoba - takie skrajne podporządkowanie dokładnie wszystkiego kotu. Jasne, że jeżeli od wyjazdu zależałoby jego życie to możnaby powiedzieć, że powinno się zrezygnować ale tu nie ma mowy o tym. Powiem więcej wydaje mi się, że Gacek zrobił tak wielkie postępy, że powoli można go zapoznawać z dalszym otoczeniem i on będzie potrafił zaakceptować innych, czuje się o wiele bardziej bezpiecznie.
Bomba przecież on w schronisku nawet głosu z siebie nie wydał, to był niemal kot autystyczny! Teraz mruczy, daje się głaskać, prawie na kolana wskakuje, je, nasłuchuje... Czemu uważasz, że Mysia powinna zrezygnować z wyjazdu??? Tylko dlatego, że jest na tyle troskliwa, że boi się o niego? Że opisuje swoje obawy? Czy nie widzisz jak wiele dała Gackowi? Jak ogromną cierpliwość i ile serca ma dla tego kocurka??

Mysiu tak czytam sobie Twoje posty, to Twoje nasłuchiwanie czy aby zaraz nie będzie ataku... wiesz, wydaje mi się, że Gacek jest o wiele silniejszy, czuje się o wiele bezpieczniej, z kazdym dniem robi postępy, po prostu powinnaś się troszkę wyluzować i najzwyczajniej w świecie cieszyć tym! Naprawdę jestem pełna podziwu dla Ciebie :)
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pt lip 16, 2004 17:33

Mysiu - jeszcze jedno może zmienić nieco temat wątku ;) te smutne buźki nie powinny być już takie :)
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Pt lip 16, 2004 17:42 Gacek

Dobrze, zmieniam :) chociaż rozum mi mówi "jeszcze nie zapeszaj", ale czuję, że powinnam to zrobić już od paru dni. Żeby tylko badania nie wykazały żadnych b.poważnych zmian (tzn. takich, z którymi nie mogłabym sobie poradzić)... On już z "jakiegoś" Gacka stał się MOIM Gackiem i serce by mi pękło... :cry:

Yyy...zmieniam, zmieniam, ale jak to zrobić?
Ostatnio edytowano Pt lip 16, 2004 17:44 przez Mysia, łącznie edytowano 4 razy

Mysia

Post » Pt lip 16, 2004 17:43

Gacuś super sobie poradził z obcym w domu. Zmiana tytułu naprawdę konieczna :-)
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pt lip 16, 2004 17:59 Re: Gacek

Mysia pisze:Yyy...zmieniam, zmieniam, ale jak to zrobić?

Edytuj pierwszy post w wątku.

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pt lip 16, 2004 18:10

Zaraz lepiej :lol:

Jeszcze troszkę i znowu pojawią się buźki, tylko w drugą stronę... Zobaczysz...
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Pt lip 16, 2004 18:14

dobry tytul :ok:
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

[poprzednia][następna]