Tutaj trzeba dodac,że koty w piwnicy tez moga byc pozytywne....
u mnie na razie nie ma plusowych juz kotów,wiec jeśli mogłabym wziac jakiegos kota to musze byc pewna na 100%,że nie jest zarazony,a to niestety sa koszty.Trzeba chociaz pcr zrobić

.
Co do wpisów Alienor to u mnie były koty chore czynnie,ale takie były juz,tyle,że białaczka sie okazała "przy okazji"co potwierdziło małe szanse na wyleczenie,bo leki przestały działac.Kiedy siada jakis narząd u zdrowego od wirusówek kota to szanse na to,że wyzdrowieje sa duze,lub srednie.Natomiast u kota białaczkowego niestety szanse sa zerowe,a komfort zycia mozna tylko mu dac przez jakis czas.

Trudno tez pzrewidzieć kiedy taki kot zasłabnie,zeby go uspić.U mnei to niestety w nocy najwiecej sie dzialo,dlatego ja nie chce patrzec na to ,jeśli pomóc kotu nie mozna natychmiast.Czasami 15minut agonii jest jak wieczność.
W takiej sytuacji albo szukac domu dla białaczkowych,albo niestety humanitarnie je uśpić.Trzeba zrobić zbiórke na testy pcr i dopiero wtedy szukac domu,lub dr z możliwoscia izolacji.Branie takich kotów na DOKOCENIE jest nieodpowiedzialne jesli był tylko 1 test paskowy.Pmiętajcie,że koty sa zestresowane sytuacja i w kazdej chwili chproba się zacznie rozwijac.W pzrypadku kotów nosicieli bezobjawowych zakazenie nie ejst tak duze jak w przypadku kotów chorych już
Zobowiazałam sie tez do tego,że przejme 1,najwyżej 2 koty,ale w takiej sytuacji nie moge się zadeklarowac.U mnei test pcr kosztuje 150zł.
Moje koty sa kalekie i juz wiekowe,wiec każdy nowy kot=przetasowania w stadzie,sikanie i niestety podupadanie na zdrowiu.Dlatego nie pzryjmę kota niepewnego.Mam 2 koty nieszczepione od kilku lat,ze względyu na wiek i chorobę autoimmunologiczna ,nie wiem czy dobzre napsiałam,wiec nawet jak jade do weta to z duszą na ramieniu,żeby pp nie złapac.Mając kota 19-letniego jaki ma kłopoty z płucami od kiedy go zabrałam ze schronu szczepienie go ejst ryzykiem zgonowym,wiec tego nie robię.
Oczywiscie postaram sie Wam pomóc,albo bazarkiem,alebo ktos opaci test pcr dla Znetki z ndowładem,kotki bez ogonka z piwnicy,albo cyklopka z piwnicy.Tutaj może poprosić o zwrot kosztów Klub SLepczkowy i wtedy będzie wiadomo na czym stoimy.Nie wiem czy dobrze napisałam,ale dobrze chciałam