Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie naprawione :) Szuka domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 29, 2013 19:28 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Kinnia pisze:Kropka, wielkie dzięki za info bo nic zrobic nie mogłam - cała głowę tylko jedna myśl zajęła. Jak te operacje?
Mi juz po. A sunia?
proszę, jesli możesz, daj znać co z sunią

Spilett - będzie chodzić, lekarz usuwając główke kosci robi rodzaj nocowania jak przy łopatce i to jest trwałe oparcie dla kosci. Mój Marcel jest po amputacji głowki kosci udowej i skacze na drapak, szafke, pólkę.

Ło matulu - ja jestem totalną "Jolą Rutowicz" w sensie znajomości medycyny ...nawet wielokrotnie zakuwanej - chyba mam jakiś płat mózgowy dysfunkcyjny w tej dziedzinie , no nawet jak się staram i skupiam to i tak :evil: nic na dłużej nie zpamietam !

No ale wracając do meritum - to wszystko piękne co mówicie to znaczy, że mała będzie ( oczywiście BYĆ MOŻE ) mogła normalnie i bez bólu chodzić sobie ?

Powiedzcie jeszcze raz , nie denerwujcie się na moje upośledzenie "medyczno- umysłowe" plizzzz :oops: powiedzcie - ale tak jak do "legalnej blądynki ". To możliwe ???
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt lis 29, 2013 19:34 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Obrazek
Po operacji

Tak Moniko-będzie mogła!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 29, 2013 19:35 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zdrowiej Maleńka MI :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pt lis 29, 2013 19:48 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Monika_Krk pisze:No ale wracając do meritum - to wszystko piękne co mówicie to znaczy, że mała będzie ( oczywiście BYĆ MOŻE ) mogła normalnie i bez bólu chodzić sobie ?

Powiedzcie jeszcze raz , nie denerwujcie się na moje upośledzenie "medyczno- umysłowe" plizzzz :oops: powiedzcie - ale tak jak do "legalnej blądynki ". To możliwe ???Obrazek
tak, będzie chodzić :ok:
(ten po prawej miał taką operację lewej tylnej łapki ok 4 lata temu)

biedactwo po operacji... ta łapinka taka chudziutka... ale mam nadzieję, że wszystko szybko będzie się goiło i szybko stanie na wszystkich czterech łapkach :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt lis 29, 2013 19:51 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

kruszynka :1luvu:

W jakim Ona w ogóle jest wieku? bo mi chyba umknęła ta informacja :oops:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt lis 29, 2013 19:52 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Mi i Trojka już po operacjach! Kochane, dzielne dziewczynki ;)
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lis 29, 2013 19:54 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Trojka też?-super!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt lis 29, 2013 20:02 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

kropkaXL pisze:Trojka też?-super!!!!

Teeeeeż! ;) Z fb:
Uff.. już po wszystkim. Poskładane kosteczki, ułożone prawidłowo, teraz czas musi zrobić swoje.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Pt lis 29, 2013 20:05 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Jeeejuuu ...
Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt lis 29, 2013 20:19 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Monia, moj Marcel (zdjęcie na wątku gdzies jest) w wieku ok 0,5 roku miał amputowana głowke kosci udowej. To było 5 lat temu. Marcel chodzi, biega i skacze. Przez ten czas tylko raz widziałam, że go boli łapinka. Przeleczony - jest ok. Fakt, ze obserwuję go codziennie jak chodzi i jak wskakuje czy zeskakuje.
Fakt ma uraz. Po pupie go nie pogłaszczesz. No ktoś może próbowac jak się upiera, na SOR jest niedaleko, zaszyją każdą ranę, szarpane też.

dobrze, że sunia już po
teraz tylko opieka i czas
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt lis 29, 2013 21:27 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Super! Teraz już będzie tylko lepiej. Zdrowiej, Maleńka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

slava

Od: Sob sie 27, 2011 22:07

Post » Pt lis 29, 2013 21:31 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Oby obie dziewczynki szybko wyzdrowialy :1luvu: szkoda ze obie muszą sie tyle wycierpiec przez ludzka głupotę :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt lis 29, 2013 21:33 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

No to za zdrowienie obu panienek :ok: :ok: :ok: Tak się cieszę, że z nimi wszystko w porządku :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 29, 2013 23:13 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Wróciliśmy cało i nie znaleźlismy po drodze żadnych kotow/psow po wypadkach :D

Mi ma usuniete obie glowki kosci udowych-obie byly wybite, nie chodzi o zachowanie symetrii. Miednica nie byla ruszana, nie blo takiej potrzeby. Zlamanie kosci podudzia, w ktorym wytworzyl sie staw rzekomy, zostalo ustabilizowae za pomoca dwoch gwozdzi. Bylo to trudne, bo kosci malutkie, ale udalo sie bardzo dobrze. Za trzy tygodnie kontrolne RTG, gwozdzie beda do wyjecia.

a bylo tak.... :
Znieczulona do kolejnego RTG
Obrazek

wenflon...
Obrazek

...zaraz zabiora ja na sale operacjna...
Obrazek

...a na sali bylo tak:
Obrazek

...i po wszytkim!:
Obrazek

Mi budzila sie jak zolza, warczala, gryzla, zloscila sie, wwijla z opatrunkow. I teraz dalej sie zlosci, no bo jak to tak, ze wczesiej mogla sie ruszac, a teraz znowu nie?!
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt lis 29, 2013 23:16 Re: Pobita? Zepsuta zabawka? Małe kocie bardzo połamane-pomó

Cudna Kruszynka :1luvu:
Dobrze, że wszystko dobrze się udało, ale :ok: :ok: nadal, żeby ładnie się goiło :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

[poprzednia][następna]