KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 13, 2013 22:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

terenia1 pisze:Zrobiłam odrębne ogłoszenia dla Bianki , Leviego i Strausa wrzuciałm ich ogłoszenia na naszą stronę i na Tablicę proszę o dalsze ogłoszenia dla kociaków.

Dzięki :ok:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie paź 13, 2013 22:21 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:niestety jest poważny problem z rurą odpływową na kwarantannie. Już jakiś czas temu ktoś wspominał, że woda się zbiera w tej szafce pod zlewem... Teraz ta woda już wypływa i wpływa pod sąsiadujące szafki oraz po prostu na podłogę. Z szafki pod zlewem wali jak z zęzy, a na dodatek niektóre kociaki tam włażą :roll: . Wyczaiłam 3 dziury w tych rurach - z jednej wychodzi tylko piana ale z dwóch pozostałych miejsc normalnie się leje :( POTRZEBNY JEST JAKIS FACET, KTÓRY BY TO NAPRAWIŁ / WYMIENIŁ TE RURY!

No dokładnie mnie dziś rano wylało spod zlewozmywaka , rura bedąca odpływem po prosty wypadła całkiem z tej dziury gdzie jest odpływ, wymyłam i pozbierałam wodę, ale pewnie wycieka to wszystko na zewnątrz pod szafki i robi się niestety syf - może Wiesiu by zerknął na to ustrojstwo :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon paź 14, 2013 7:55 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Czy ktoś podjedzie dziś rano na dyżur :?:

Mara S

Post » Pon paź 14, 2013 8:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

ja będę dopiero o 17, zabiorę Miłka i Rozalkę na kontrolę do Lupusa, wezmę też z domu Węgielka,
mam jeszcze kogoś zabrać?
M<ara może wezmę Leviego odrazu? poco mamy we 2 jeździć?

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon paź 14, 2013 8:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

fruciu pisze:ja będę dopiero o 17, zabiorę Miłka i Rozalkę na kontrolę do Lupusa, wezmę też z domu Węgielka,
mam jeszcze kogoś zabrać?
Mara może wezmę Leviego odrazu? poco mamy we 2 jeździć?

Ok to weź Lewiego, a ja za chwilkę podskoczę do kociarni i wyłączę grzejnik, otworze okna i wyczyszczę kuwety - niestety nie będzie to klasyczny dyżur tylko bardzo-super-szybki, dlatego z góry przepraszam za pozostawiony bajzel

Mara S

Post » Pon paź 14, 2013 10:06 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Okna otwarłam, dałam jeść, wyczyściłam kuwety i zmieniłam wody. Śmieci, miski, boksy, podłogi - niestety nie ruszone. Na dodatek w kilku miejscach na zdrowej widziałam znów kupy - małe i rzadkawe (m. in. pod tym podeścikiem małym i w jakimś drapaku). Wydaje mi się, że jak nie było dzikunków na zdrowej to tych kup nie było....
Poza tym, moim zdaniem, Nina negatywnie wpływa na Sielankę i ta druga robi się dziksza.
Kociaki, zwłaszcza na zdrowej, dość dużo się drapią - wezmę przy okazji Fiprex z chaty (chyba, że jest w chatce?) i je popsikam.
Aha i wydaje mi się, że winstony w saszetkach nie są zbyt dobre :(

Mara S

Post » Pon paź 14, 2013 15:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

terenia1 pisze:
Mara S pisze:niestety jest poważny problem z rurą odpływową na kwarantannie. Już jakiś czas temu ktoś wspominał, że woda się zbiera w tej szafce pod zlewem... Teraz ta woda już wypływa i wpływa pod sąsiadujące szafki oraz po prostu na podłogę. Z szafki pod zlewem wali jak z zęzy, a na dodatek niektóre kociaki tam włażą :roll: . Wyczaiłam 3 dziury w tych rurach - z jednej wychodzi tylko piana ale z dwóch pozostałych miejsc normalnie się leje :( POTRZEBNY JEST JAKIS FACET, KTÓRY BY TO NAPRAWIŁ / WYMIENIŁ TE RURY!

No dokładnie mnie dziś rano wylało spod zlewozmywaka , rura bedąca odpływem po prosty wypadła całkiem z tej dziury gdzie jest odpływ, wymyłam i pozbierałam wodę, ale pewnie wycieka to wszystko na zewnątrz pod szafki i robi się niestety syf - może Wiesiu by zerknął na to ustrojstwo :(

szkoda że nikt wcześniej nie zadzwonił do mnie w tej sprawie :( bo dzisiaj byłem z Zuzią na szczepieniu to mogłem popatrzeć co tam trzeba zrobić
15.10.2013 - wtorek wieczorny dyżur proszę zabrać Zuzi jedzenie bo w środę - 16.10.2013 będzie miała badanie krwi i jeśli wszystko będzie dobrze to 28.10.2013 umówiłem zabieg.
Jak mi jutro starczy czasu to się zajmę tym odpływem a jak nie to w środę jak przywiozę Zuzie to na pewno :)
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Pon paź 14, 2013 18:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Wiesiu z tym odpływem to kompletna klapa :( rura wylazła ze ściany i cały czas wypada dziś mi się wszystko wylało na podłogę i woda wpłynęła pod szafki :( szafki się rozpadają od spodu niestety :(
Na dyżurze ok Agata zabrała Rozalkę i Miłka do weta i Leviego.
Reszta towarzystwa ok - na zdrowej Figa ze Stasiem roznoszą kociarnie :P niestety dzikuny zostawiają miny z gówna gdzie popadnie dziś były chyba ze 4 placki poza kuwetą - chciałam je złapać i przenieść do boksu ale neistety nie udało mi się :( ledwie złapałam Ninkę na podanie tabletki.

terenia1

Post » Pon paź 14, 2013 18:46 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Grafitka :D Jutro powrót na wolność :ok:

Obrazek

Obrazek

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon paź 14, 2013 18:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:Grafitka :D Jutro powrót na wolność :ok:

Obrazek

Obrazek

śliczna :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon paź 14, 2013 19:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

A jaki z niej żarłok :D Nie boi się już wcale, telewizję ogląda przez kraty, ostatnio zafascynował ją film przyrodniczy o ptaszkach, jakie miny robiła 8O , dawno się tak nie ubawiłam. Ona gapiła się w telewizor a ja na nią :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon paź 14, 2013 19:03 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Iwona11 pisze:A jaki z niej żarłok :D Nie boi się już wcale, telewizję ogląda przez kraty, ostatnio zafascynował ją film przyrodniczy o ptaszkach, jakie miny robiła 8O , dawno się tak nie ubawiłam. Ona gapiła się w telewizor a ja na nią :D

bo tak nigdy ich nie widziała :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon paź 14, 2013 19:06 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 14.10.-20.10.
14.10. pon. rano brak wiecz. Teresa
15.10. wtorek rano Beatka wiecz. brak
16.10. środa rano brak wiecz. Teresa
17.10. czwartek rano Beatka wiecz. Mara
18.10. piątek rano brak wiecz. brak
19.10. sobota rano brak wiecz. brak
20.10. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Post » Pon paź 14, 2013 19:13 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja od razu mówię, że nie dam rady zrobić jutro wieczór dyżuru. Przez najbliższych parę miesięcy mam we wtorki wieczór basen, więc z góry informuję, że wtorki wieczór mi odpadają :oops:
Mogę zamienić się na środę, a jak nie, to obsadzę jakiś jeszcze na pewno po czwartku

Mara S

Post » Pon paź 14, 2013 19:44 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mara S pisze:Ja od razu mówię, że nie dam rady zrobić jutro wieczór dyżuru. Przez najbliższych parę miesięcy mam we wtorki wieczór basen, więc z góry informuję, że wtorki wieczór mi odpadają :oops:
Mogę zamienić się na środę, a jak nie, to obsadzę jakiś jeszcze na pewno po czwartku

Ja jutro jestem w schronie umówiona na adopcję Bąbla - no cóż najwyżej koty wytrzymają do środy do rana i tyle. no sorki do srody wieczór bo ranny dyzur też nie obsadzony :(

terenia1

[poprzednia][następna]