Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 04, 2013 14:40 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

berni pisze:
Chiara pisze:To może lepiej zabrać kotkę do Katowic i tam wysterylizować skoro tam mieszkają koleżanka i berni ? I zrobić to w tygodniu, w którym nie ma podróży służbowej ?

Kasia jedzie w tym miesiącu na wieś tylko na ten weekend. Potem dopiero listopad.
Z przechowaniem w Katowicach też nie tak prosto, u kolezanki nie ma takiej opcji. U mnie - jak pisałam, wbrew rozsądkowi i dbaniu o moje obecne tymczasy- jak nie będzie wyjścia a uda się złapać kotkę to pewnie nie będzie wyjścia i trafi do mnie...bo ta sytuacja z tymi kotami już mnie nerwowo wykańcza...

Ja myślę, że to bardzo rozsądne i nie stanowi realnego zagrożenia dla Twoich tymczasów. Dane katowickiego weta i cenę za zabieg poproszę na pw, jeśli uda się złapać kotkę.

Za łapanie. :ok: :ok: :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt paź 04, 2013 15:01 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

A co jak sie malce złapią ? :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt paź 04, 2013 15:30 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Chiara pisze:
berni pisze:
Chiara pisze:To może lepiej zabrać kotkę do Katowic i tam wysterylizować skoro tam mieszkają koleżanka i berni ? I zrobić to w tygodniu, w którym nie ma podróży służbowej ?

Kasia jedzie w tym miesiącu na wieś tylko na ten weekend. Potem dopiero listopad.
Z przechowaniem w Katowicach też nie tak prosto, u kolezanki nie ma takiej opcji. U mnie - jak pisałam, wbrew rozsądkowi i dbaniu o moje obecne tymczasy- jak nie będzie wyjścia a uda się złapać kotkę to pewnie nie będzie wyjścia i trafi do mnie...bo ta sytuacja z tymi kotami już mnie nerwowo wykańcza...

Ja myślę, że to bardzo rozsądne i nie stanowi realnego zagrożenia dla Twoich tymczasów. Dane katowickiego weta i cenę za zabieg poproszę na pw, jeśli uda się złapać kotkę.

Za łapanie. :ok: :ok: :ok:

w ten weekend na pewno Kasia nie będzie łapać, bo ja wyjeżdżam w poniedziałek rano i wracam w przyszłą niedzielę w nocy. Także teraz na pewno odpada. A Kasia jedzie tam znów dopiero w listopadzie.
Teraz nie miałaby kto ani zawieść kotki do weta ani potem jej doglądać.
Zagrożenia się nie boję w sensie chorobowym jak kk.tylko z powodu kotki która od kilku miesięcy sika poza kuwetę. Przyczyny chorobowe (kryształki) są leczone, ale jeszcze wchodzi czynnik psychologiczny...majątek wydałam na karmy (bo ona z tym grymaśnych, feromony, teraz ma obrożę z feromonami) dopiero od kilku raptem dni jest poprawa i nie zdarzyła się żadna wpadka, ale po prostu się boję jak kotka zareaguje na obcego kota w mieszkaniu. Jak zacznie się od początku to naprawdę będzie fatalnie bo tej kici szukam cały czas domu, wróciła z adopcji z powodu sikania, więc same rozumiecie że naprawdę chciałabym uniknąć nowego kota w mieszkaniu.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt paź 04, 2013 15:39 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Jakby jednak jakimś cudem w Częstochowie znalazło się przechowanie to tak do 18 mogę Kasi dać znać żeby podjechała po łapkę (mam zarezerwowaną w katowickim schronisku) i Kasia będzie łapać...w katowicach rozpytałam znajomych, ale niestety efekt zerowy
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Pt paź 04, 2013 21:17 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Jest miejsce do przetrzymania kotki.
Nie ma klatki łapki.
&#%^* żesz no... szukam łapki.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Pt paź 04, 2013 21:41 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Łapka jest, ale nie wiem, czy uda mi się ją odebrać, bo jest po za Cz-wą.
Jak mi się uda, to proszę o nr. do Kasi która jest w Nowym Folwarku, podjadę tam PKSem z synem, innego transportu nie ma.
Wrócę PKS, ale choćby się waliło, nie wezmę łapki z powrotem, nie mogę tam być zbyt długo, będę prosiła o przywiezienie jej do mnie.
Kotka niedzielę spędzi u mnie w łazience, mimo, że nie mam warunków.
W pon.po zabiegu pojedzie do 5* "hotelu", lepiej mieć by nie mogła.

najszczesliwsza

Post » Pt paź 04, 2013 22:20 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Powodzenia, a nuż w końcu się uda... :ok:

Chiara

Post » Sob paź 05, 2013 19:40 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Zlapana koteczka z tego samego miotu, co Lalunia.
Trzymamy kciuki za lapanie kotki do sterylki.

Panda obsiusiana czeka, aż w domu zrobi sie spokojniej, to wyczyścimy i damy ppdklad.

najszczesliwsza

Post » Sob paź 05, 2013 19:43 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Czy ta koteczka idzie na dt do Zosik czy będzie wypuszczona ? :(
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 05, 2013 19:49 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Goyka pisze:Czy ta koteczka idzie na dt do Zosik czy będzie wypuszczona ? :(

A gdzie wypuszczona? Jak nie złapie się ta kotka jutro, to koteczka będzie cieta w poniedziałek i po rekonwalescencji wypuszczona, bo jest dzikus. Chyba, że Zosik weźmie i podejmie się oswajania. Zobaczymy.

najszczesliwsza

Post » Sob paź 05, 2013 19:53 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

najszczesliwsza pisze:
Goyka pisze:Czy ta koteczka idzie na dt do Zosik czy będzie wypuszczona ? :(

A gdzie wypuszczona? Jak nie złapie się ta kotka jutro, to koteczka będzie cieta w poniedziałek i po rekonwalescencji wypuszczona, bo jest dzikus. Chyba, że Zosik weźmie i podejmie się oswajania. Zobaczymy.

No to ja już nic nie kumam, piszesz że złapana z miotu Laluni, czyli mlodziak, wiec chyba za wcześnei na sterylkę, a Zosik wspominala, że siostrze Laluni by może dała dt. dlatego pytam
Obrazek

Goyka

Post » Sob paź 05, 2013 19:59 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Zobaczymy co Zosik jutro...

Jest mała, ale można ciąć, będzie z głowy.

Oby złapała się tamta.

najszczesliwsza

Post » Sob paź 05, 2013 20:30 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

najszczesliwsza pisze:Zobaczymy co Zosik jutro...

Jest mała, ale można ciąć, będzie z głowy.

Oby złapała się tamta.

Wow, a jednak się udało! :piwa: Poproszę zdjęcie kici i trzymam kciuki za złapanie tej drugiej :ok: :ok: :ok:

Chiara

Post » Sob paź 05, 2013 20:33 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Chiara wyslij mi adres mailowy na PW

najszczesliwsza

Post » Sob paź 05, 2013 23:14 Re: Koteczka bez oczu-cd akcji..potrzebne DT dla maluszków

Ponieważ małe siedzieć w sikach i w zakupkanym tyle nie mogło, zostało początkowo ogarnięte chusteczką dla niemowląt, bez efektu...
Odbyła zatem kąpiel, po kąpieli obcinanie pazurków, czyszczenie uszu, bo świerzb aż krzyczał, podałam Oridermyl, mam jeszcze 1/3 tubki, małe dostanie na wynos.
Jeść nie chciała, pić nie chciała, zobaczymy w nocy jak będzie cisza i spokój.
Po dzikim kocie prawie nie ma śladu, a jak TŻ przypomina mi jak z Kasią spod ławy/stołu wyciągali... Bo ostatecznie to mój antykoci, antytymczasowy TŻ kocię złapał :lol:

A oto "roboczo" Kung-FuPanda:
będę tu siedzieć i sikać pod siebie, spadajcie!
Obrazek
aaa mordują!
Obrazek

Kasia jest przefajna, TŻ zauroczony ;) a i Mama Kasi wspaniała ciepła kobieta! Miło spędziliśmy z synem sobotnie popołudnie :mrgreen: ...grabiąc :ryk:
Wracając dowiedziałam się, że ja takiej dobrej jajecznicy nie umiem zrobić, taki komplement z ust sześciolatka to poważna sprawa ;)

Miejmy nadzieję, że tamta kotka do sterylki się złapie, oj jak bym chciała...
Jutro jak będę bardziej na chodzie, to wstawię fotorelację, bo koty przepiękne wszystkie.

najszczesliwsza

[poprzednia][następna]