Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 05, 2013 11:11 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Tzn przez kogoś? czy z ulicy?
Jaki on biedny, jeżeli potrzebne są jakieś specjalne saszetki czy miękka karma to mów :ok: Jakieś lekarstwa, wizyta w lecznicy, wzmacniacze :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt lip 05, 2013 12:40 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Alu, wzmacniacze (w sensie witaminki) jeszcze są. Paszteciki może jakieś poszukam w necie niedrogie, bo teraz to ja mu mogę siekać czy też mielić, ale pod koniec lipca jadę na urlop, i wolałabym mu na te 2 tyg. zapas zostawić. On po prostu sam z siebie bardzo mało je. Najpierw bardzo głośno się dopomina jedzenia (podobnie jak pieszczot, normalnie nawołuje człowieka jak mu się nudzi), a potem trochę zjada i idzie odpoczywać.

Dla odmiany mam dzisiejsze zdjęcia naszych maluchów w lecznicy :ok:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt lip 05, 2013 15:48 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Jak to dobrze, że tam jesteś i nad wszystkim czuwasz. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pisz proszę jak pieniążki będą potrzebne na coś, po to mamy pieniążki :ok:
Obrazek

alab108

Post » Pt lip 05, 2013 16:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Alu, wzmacniacze (w sensie witaminki) jeszcze są. Paszteciki może jakieś poszukam w necie niedrogie, bo teraz to ja mu mogę siekać czy też mielić, ale pod koniec lipca jadę na urlop, i wolałabym mu na te 2 tyg. zapas zostawić. On po prostu sam z siebie bardzo mało je. Najpierw bardzo głośno się dopomina jedzenia (podobnie jak pieszczot, normalnie nawołuje człowieka jak mu się nudzi), a potem trochę zjada i idzie odpoczywać.

W zooplusie są w dość atrakcyjnej promocji paszteciki gourmeta.http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... iki/282512

W "Kurku Mazurskim" w tym tygodniu bylo ogloszenie, ze domu szuka 5 kotek w średnim wieku. Opiekowały sie nimi 2 siostry-staruszki Teraz jedna umiera na raka, a druga traci kontakt z rzeczywistością, nie mówiąc już o siłach. Zadzwoniłam do osoby ogłaszającej, ma podesłać mi zdjęcia. Jest tam podobno niemal biała tri (tri jest chyba tylko na końcu ogonka) z jednym oczkiem

W sprawie tej ślicznej pingwineczki od "mojej" staruszki nikt więcej nie dzwonił...
Spróbuję je jakoś ogłosic, przynajmniej u nas po lecznicach

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt lip 05, 2013 23:48 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Superowe są te maluchy :ok:

Ronald biedulek, jaki on jest chudzieńki 8O :( Na szczęście ma dobrą opiekę i ręce do głaskania :ok:

wat, przykro mi bardzo, że nie ma zapytań o koteńkę :?
Ta dziewczyna, o której Ci pisałam rozmyśliła się, niestety.
Czy kotka jest jeszcze u tej kobiety? Co potem? Będzie dla niej jakieś miejsce? Dom tymczasowy?
Co do ogłoszeń, to zawsze mogę pomóc.

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob lip 06, 2013 16:01 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

dana.b pisze:Ronald biedulek, jaki on jest chudzieńki 8O :( Na szczęście ma dobrą opiekę i ręce do głaskania :ok:

Danusiu, właśnie nie ma należytej opieki. Taka opieka "z doskoku" nie jest wystarczająca. I coś mam wrażenie, że się chłopak zaczyna (tfu tfu) poddawać :(
Nie chce jeść. Dziubnie troszkę i idzie spać. Jest na antybiotyku. Chudziutki, kruchutki. Ale najgorsze, że strasznie śmierdzi mu z pyska i ślini się cały czas. Oby to było "jedynie" zapalenie jamy ustnej, a nie nerki :(

Mamy też kolejnego czarnuszka, takiego ok półrocznego - Rademenesa. Jest prześliczny, milutki, ale też pewnie po jakimś wypadku, albo spadł komuś z balkonu :roll: Chodzi, ale niewiele, odczuwa lekki ból, jak mu się dotyka tylne łapki. Z dnia na dzień jest coraz lepiej z tymi nóżkami, ale bardziej mnie niepokoi fakt, że czasem ma takie zachwiania głową. Jak się go zakicia i spogląda w górę, to czasami głowa mu się chwieje się jak pijanemu :(

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob lip 06, 2013 20:28 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Przybywa, przybywa, a adopcje stoją :(
Obrazek

alab108

Post » Nie lip 07, 2013 19:12 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Stoją, ale Evita pojechała dziś do domu :1luvu:

A Felipe rośnie i pięknieje :1luvu:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie lip 07, 2013 19:30 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wyrośnie na takiego pięknego Bąbelka :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lip 07, 2013 19:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

magdar77 pisze:Wyrośnie na takiego pięknego Bąbelka :)

Przyjmuję to jako rezerwację na tymczas :ryk:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie lip 07, 2013 19:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:
magdar77 pisze:Wyrośnie na takiego pięknego Bąbelka :)

Przyjmuję to jako rezerwację na tymczas :ryk:

:ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lip 08, 2013 17:37 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Z najświeższych informacji:
1. Dakota została dziś adoptowana :ok:
2. Jutro przeprowadzka kociarni do nowej kwarantanny (jeszcze nie do końca zrobionej, ale 4 najpilniejsze klatki są już gotowe do przeniesienia kotów
i najsmutniejsza wiadomość:
3. Ronald słabnie w oczach :(
Podawany antybiotyk nie działał. Ronald przestał jeść a karmiony na siłę, drapie i zaraz później zwraca jedzenie. Dziś dostał zastrzyki i kroplówkę, jutro kolejna wizyta u weta. Taką miał wolę życia, a teraz tak łatwo się poddaje? :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon lip 08, 2013 19:58 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

O rany, nie teraz jak jest zaopiekowany :(

Walcz czarnuszku!
po_prostu_kaska

Post » Pon lip 08, 2013 20:02 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Tak przykro, z jednej strony radość z adopcji Dakoty, z drugiej smutek z powodu Ronalda. Może kroplówki mu pomogą? :?
Obrazek

alab108

Post » Pon lip 08, 2013 20:19 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Biedny staruszek, to jest takie niesprawiedliwe. Takie wspaniałe koty Ronald, Moki, Mia, Bąbel tak źle trafiają, tyle muszą przejść :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]