KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 13:08 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

A ja normalnie zalamamna jestem :cry:
Wczoraj po zabiegu odebrałam shebę, która dzielnie zniosa zabieg sanacji pyszczka.
Ładnie się wybudziła, po wypuszczeniu nawet dała nadal się głaskać - iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Big ja zaatakował - biedna wystraszona schowała się na szafkę.
W nocy zamknełam Biga w jednym pokoju zeby Sheba miała spokój. Niestety nie wyluzowała biedusia.
Chodzi na ugietych nogach i przyczajona - prawie wcale nie schodziła z szafek.
no i juz o głaskaniu nie było mowy.
Big natomiast w uwięzi miauczał i drapał.
myślałam że po nocy jak sheba przestanie tak pachnieć wetem i zabiegiem będzie lepiej.
Nie poszlam do pracy, żeby mieć kontrolę.
I co :evil: i psińco - właśnie przed chwilą Sheba zeszła zszafki i tak ja Big pogonił że uciekając posiusiała się (uff jak śmierdząco) i zadekowała się bidulka na szafie.
Narazie ja zamknełam w osobnym pomieszczeniu.
Co za potwór z tego Biga - dlaczego ją traktuje jak obcego kota.
ona do niego z mraukiem i ocieraniem a ten ogon szczota i dawaj ją gonić z agresją.
co robić :?:
Zostaiwć ich niech się ulożą - czy narazie odizolować
?????
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw kwi 11, 2013 13:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Ja bym raczej nie izolowała, bo to Bigowi jeszcze może potęgowac frustrację, a tak pewnie mu lada dzień minie. Co go nawiedziło?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw kwi 11, 2013 13:46 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

No ale mi Sheby żal bo nie może się wyspać tylko czuwa :| wystraszona
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Czw kwi 11, 2013 13:50 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:No ale mi Sheby żal bo nie może się wyspać tylko czuwa :| wystraszona

Weci czasami zalecają na takie przypadki-wysmarowanie kota tym samym zapachem.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw kwi 11, 2013 14:10 Forum

Czyli jakim, i Sheby to ja raczej nie dotkne, a co dopiero wysmaruje
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw kwi 11, 2013 15:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

The Szops pisze:Kluska, Konstancja, dla przyjaciół Pudzian :mrgreen:

ani Kluska ani Pudzian :evil:
jak tak można mówić na taką słodką kicie :kotek:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw kwi 11, 2013 16:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Anett84 pisze:
Wioleta71 pisze:
terenia1 pisze:
Wioleta71 pisze:Zostawiłam wiadomości o Calineczce, ale jakoś jeszcze nie dotarła :(

Wipolu może napisałaś wiadomość a zapomniałaś jej wysłać :D dlatego nie dotarła :)

Wydaje mi się, że wysłałam, ale cóż.. może i nie wysłałam :)
No więc... Z kontenerka Malutka nawet chętnie wyszła :)
Podreptała pod krzesełko koło drzwi, przy pierwszej sposobności wymknęła się na korytarz i weszła za rowery sąsiadów :) Jak już wróciła z naszą pomocą do domku, schowała się za łóżko syna. Potem postanowiła wejść pod wannę i niestety, ale jest tam do dziś :( Trochę mnie to martwi, ale mam taką nadzieję, że znudzi jej się koczowanie pod wanną :)
Pozdrawiam wszystkich :)

Wiolu, to normalne, nie masz czym się przejmować, Kulka którą wzięłam z chatki była super miziasta w chatce a u mnie 3 pierwsze dni siedziała pod łóżkiem,a teraz to najbardziej przebojowy kot jakiego miałam, potrzebuje czasu,żeby was poznać i wam zaufać :) nie martw się

Anetka, mam nadzieję, że to prawda co mówisz, bo aż mi się serce kraje jak to maleństw tam tak siedzi w kąciku :( :( :( Dałam jej tam miseczkę z jedzeniem i wodę, ale od wczoraj nie zjadła jeszcze nic. Moje chłopaki tam cały czas zaglądają z nadzieją, że Calineczka może jednak wyjdzie z pod tej wanny :( Jeśli do soboty nie wyjdzie, to Ją wyciągnę i zabuduję wejście żeby się tam nie chowała
I to tyle co do Malutkiego Słodziaczka :D

Wioleta71

Od: Sob kwi 06, 2013 21:26

Post » Czw kwi 11, 2013 17:02 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Wiolu, na pewno czas tu działa na Twoją korzyść, ten kociak nie wie czym jest dom, na pewno chwilkę to potrwa zanim wyjdzie spod tej wanny :)
Brita nie chciała też jeść pierwszej nocy,ale teraz wsuwa jak nie wiem :)
Mara napisała,żeby jej utrudnić chowanie, ja nie wiem czy tak postępować, ja nie robiłam nic na siłe i wszystko się układało, ale ja nie mam takiego doświadczenia.

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Czw kwi 11, 2013 17:25 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jak ma się chować to chyba lepiej w takim miejscu, gdzie jej będzie wygodnie - pod wanną to chyba nie jest zbyt miękko i przytulnie :( Rozumiem, że z kuwety też nie korzystała? Ja bym ją na siłę przeniosła i wygłaskała - w chatce po głaskaniu rozluźniała się.

Wieści z domu Kelly/Miki:"Kotka bardzo dobrze się przyjęła, caly czas albo się łasi albo bawi się myszkami. Niedługo wyślę zdjęcia"

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw kwi 11, 2013 20:27 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Nasza Klusia pojechała na DT, przyjechali po nią państwo od Piotra, którzy mieli już tymczaski ze schronu. Klusia jest gabarytowo zbliżona do ich domowych kotków :mrgreen:
Tigra została sama na zdrowej i chyba będzie bardzo zadowolona, bo dzisiaj ostro na nią warczała Klusia i biedula bała się wyjśc z koszyczka. Widziałam ją w całości przez chwilkę i muszę przyznac, że ona wcale nie jest mniejsza od Klusi.
Lilka cały dyżur przesiedziała na kanapce przy grzejniczku, wylazła sobie z boksu w czasie sprzątania i siedziała bardzo zadowolona i przyglądała się jak sprzątam. Była bardzo niezadowolona, że musi wrócic do boksu :wink:
Kiedy ta koteńka z górnego boksu wraca do siebie? Ona już ma dośc odsiadki, a miziak z niej niemożliwy :mrgreen:

The Szops

Post » Czw kwi 11, 2013 20:36 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

No dla Klusi DT to super sprawa :D
Kicia z górnego bosku wraca do domku w sobotę.
Anetko na weekend byłaby mi pottzrebna klatka łapka ? dasz radę ją podrzuucić do kociarni?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw kwi 11, 2013 20:38 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

Grafik dyżurów na tydzień od 08.04.2013r. do 14.04.2013 r.
08.04. pon. rano Ania wiecz. Teresa
09.04. wtorek rano Beatka wiecz. Mara
10.04. środa rano Depo wiecz. Teresa
11.04. czwartek rano Mirka wiecz. Marta
12.04. piątek rano Ania wiecz. KasiaMaskotka
13.04.sobota rano Beatka wiecz.Iwona
14.04 niedziela rano Ewa wiecz. Wiola

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 12, 2013 8:09 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dorota Wojciechowska pisze:No ale mi Sheby żal bo nie może się wyspać tylko czuwa :| wystraszona

a jak tam dzisiaj kociaki?
unormowały stosunki?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 12, 2013 11:31 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Tigra vel Ciabata :1luvu:
Obrazek+ Obrazek

Konstancja vel Kluska :1luvu:
Obrazek+
Obrazek

The Szops

Post » Pt kwi 12, 2013 13:26 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

śliczne zdjęcia :ok: no i kotki oczywiście :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]