PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z ELEKT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 22, 2013 18:57 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

no to ruszamy

zapraszam na bazarek dla Mamuni i Snieżki

dług w lecznicy ponad 200 zl jak dotąd :oops: :oops:
agula76

Post » Czw maja 23, 2013 16:57 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

To czekamy na bazarek....a i tak jutro 50 Iwonie wysyłam :ok: dzisiaj przespałam pół dnia po nocnej łapance :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Czw maja 23, 2013 17:17 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

napisałam a nie wkleiłam watku bazarkowego

viewtopic.php?f=20&t=153330

zapraszam
agula76

Post » Czw maja 23, 2013 23:30 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

jaga1666 pisze:To czekamy na bazarek....a i tak jutro 50 Iwonie wysyłam :ok: dzisiaj przespałam pół dnia po nocnej łapance :ok:

Dziękuję :1luvu:
Jaki efekt łapanki :?:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pt maja 24, 2013 8:20 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Efekt łapanki-kotka uciekła,piesek staruszek złapany i już w DT.,Reasumując nie jest żle. :mrgreen:

jaga1666

Post » Pt maja 24, 2013 8:36 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

jaga1666 pisze:Efekt łapanki-kotka uciekła,piesek staruszek złapany i już w DT.,Reasumując nie jest żle. :mrgreen:

Spryciula :evil:

za pieska :ok:

jest dobrze Ania :1luvu:
agula76

Post » Pt maja 24, 2013 20:52 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Pewnie że nie jest żle-kasę wysłałam :piwa: w poniedziałek dojdzie.....żebyśmy tylko zdrowie miały to i kotom będzie lżej :1luvu:

jaga1666

Post » Pt maja 24, 2013 23:36 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Dziękuję Aniu :D
Dzisiaj dostałam kolejną zamówioną paczkę z puszkami dla bezdomniaków na elektrowni. Wkurzyłam się, bo facet nie dołącza paragonów, to już nie pierwszy raz. Wkleiłam podgląd zamówienia ze sklepu. Kupiłam 40 puszek Luxa, będą miały na jakieś 10 dni, bo 4 puszki dostają na dzień. Dostałam od znajomej worek 15 kg suchej karmy to też im dam.

Obrazek

iwoo1

Post » Sob maja 25, 2013 20:35 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Bardzo współczuję karmicielowi kotów na elektrowni i przede wszystkim jego żonie.
Kiedy poznałam ją w szpitalu, była drobniutką, chudziutką z resztkami włosów na głowie, z powykrzywianymi palcami rąk młodą kobietą. Powłóczyła nogami chodząc po korytarzu, codziennie jakieś badania, męczyli ją nimi bardzo. Mówili że ma raka i na taką wyglądała -ciężko schorowaną.
Myślałam że gorzej być nie może, ale bardzo się myliłam.
Z tego szpitala wypisali ją do domu, bez leków, bez diagnozy, bez żadnej pomocy, nawet bez wypisu. Nie wiedzieli co jej jest i skierowali do innego szpitala w Katowicach na oddział reumatologiczny. Miesiąc czekała na przyjęcie w nadziei że tam wreszcie ktoś rozpozna co ją tak wyniszcza. Podejrzewano nowotwór, toczeń, schorzenia reumatologiczne i sami nie wiedzieli co.
W drugim szpitalu przeszła mnóstwo kolejnych badań z kolonoskopią, pobraniem wycinków, badaniem szpiku kostnego i innymi inwazyjnymi i bolesnymi badaniami. W dalszym ciągu bez konkretnego leczenia, bo nie wiadomo co jej jest, podtrzymywana przy życiu za pomocą kroplówek i leków przeciwbólowych.
W szpitalu dostała zapalenia płuc, nie wstawała, już nie może chodzić. Zbiera się woda w płucach i uciska na serce. Ściągali jej szpilami tą wodę bo nie może oddychać. Nie pomogło, zbiera się dalej i nogi popuchnięte strasznie. Mąż jej mówi, że nie ma siły chodzić, nie może jeść, nie może oddychać, boli ją wszystko i schudła okropnie, wygląda jak szkielet pokryty skórą.
Dzisiaj mówił, że wczoraj przewieźli ją do szpitala w Zabrzu na oddział pulmonologiczny, aby sprawdzić co z płucami. Podobno płuca ma zdrowe, serce w 40% wydajne, zniszczona wątroba, "coś" ją niszczy od środka, ale nie wiedzą co. Stan jest bardzo ciężki, każą liczyć się z najgorszym i dziwią się że jeszcze żyje. Jest dla wszystkich lekarzy wielką zagadką. Ona sama traci już nadzieję i nie ma siły i ochoty walczyć dalej, chce umrzeć.
Jestem w szoku. Gdzie my żyjemy, w Zimbabwe czy w innym kraju Trzeciego Świata?
Żal mi strasznie tych ludzi, ona ma ok 40 lat 8O , nie ma jej kto pomóc, medycyna albo lekarze są bezradni, ona umiera pomału.
Nie potrafię już z nimi rozmawiać, bo co mam powiedzieć, że będzie lepiej?
On taki dobry człowiek i mąż. Codziennie po pracy do niej do szpitala i jest z nią do późna, dopóki może tam siedzieć przy jej łóżku. Już też traci nadzieję. Dzisiaj ma przyjechać do mnie po karmę dla kotów, chociaż tyle mogę mu ulżyć, bo nic więcej nie jestem w stanie zrobić :(

iwoo1

Post » Sob maja 25, 2013 21:18 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Biedna pani :(
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob maja 25, 2013 21:54 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

:cry: :cry: :cry:

nasza POLSKA SŁUŻBA ZDROWIA - TRZECI ŚWIAT
agula76

Post » Nie maja 26, 2013 6:14 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Moją znajomą wg lekarzy miała stwardnienie rozsiane przez 4 lata, potem okazało się że to choroba autoimmunologiczna która spowodowała zapalenie mózgu.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie maja 26, 2013 9:13 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Tak, tylko lekarze powinni postawić jakąś diagnozę a tutaj rozkładają ręce w trzech szpitalach.
Wczoraj nie było tego Pana u mnie, boję się nawet zadzwonić i zapytać czemu. Może późno wrócił i nie chciał do mnie przychodzić.

iwoo1

Post » Nie maja 26, 2013 13:02 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Dzisiaj Śnieżka puszczona z klatki "na pokoje". Mamcia Beti nie chce mieć ze swoją córcią nic wspólnego. Osyczała ją, mała dostała łapką po łebku i mamcia obserwuje ją z daleka.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

iwoo1

Post » Nie maja 26, 2013 16:20 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

śliczna malutka :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia][następna]