Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 28, 2013 14:31 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

kropkaXL pisze:Monisia-tamci znajomi Draugii mieszkają w Poznaniu, natomiast ci od "domku w szelkach" :wink: -w Rawie Mazowieckiej

Sorry - patrzałki mi zaparowały widocznie i nie zauważyłam :twisted:
Mój błąd, mój błąd, mój błąd.

Ślepa może i jestem ale za to jaka czujna :ryk:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro sty 30, 2013 6:54 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Draugia-tu jest kot w typie Aurelki:
viewtopic.php?f=1&t=135270&p=9583476#p9583476
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lut 05, 2013 17:20 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Aurelek wczoraj pojechała do nowego domku :) :piwa:
po pierwszym dniu jest obiecująco :D choć póki co ma ograniczoną przestrzeń do jednego pokoju. Psiaka pozna dopiero za kilka dni. Na sobotę ma umówione szczepienia :)
Trzymjcie kciuki żeby zwierzaczki się zaprzyjaźniły ! :ok:

kiniasz90

Od: Śro gru 19, 2012 22:02

Post » Wto lut 05, 2013 17:31 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Cieszę się ogromnie i oczywiście z całej siły trzymam :ok: :ok: :ok: :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto lut 05, 2013 17:52 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Kinia kciuki oczywiście są!!!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Napiszesz mi coś więcej o domku?
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Wto lut 05, 2013 20:24 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Kciuki ogromne z całych sił :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro lut 06, 2013 22:13 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Oczywiście że powiem :)
Domek jest w Ząbkach pod Warszawą ale właściciele pochodzą z Grudziądza :) Znaleźliśmy się przez przypadek... Poszłam umówić Aurele na pierwszą sterylizację :ryk: no i moja Pani wet mówiła że jej "klienci" szukają rudasa do adopcji. Ona szczepi, odrobacza i robi badania ich pieskowi kiedy przyjeżdżają do rodziny. Mówiła że ludzie bardzo dobrzy dla zwierząt, bezkotni, tzn. mieli kotka wychodzącego kiedyś ale zaginął i teraz chcą tylko i wyłącznie niewychodzącego. Podała im mój nr no i umówiliśmy sie na spotkanie :) Aurela co oczywiście od razu się spodobała :D a że miała akurat rujkę więc tak się na nich "pchała" :ryk: że nie było opcji żeby jej nie pokochać. Psiak co prawda jest duży i tylko to budziło moją wątpliwość... ale z drugiej strony w ogóle nieagresywny. Po za tym dom jest duży więc ew. miałaby azyl na piętrze gdzie psina wchodzi bardzo rzadko (jako że jest duży więc dużo czasu spędza na dworze a u góry są sypialnie). Ludzie młodzi z córeczką 8-letnią ale delikatną i nauczoną do zwierząt podejścia. Balkonu nie mają, mają drzwi "główne" podwójne(tzn. te drugie moskitierowe, zdjęte na zime ale pokazali mi i Pan pytał co powinien jeszcze na nie założyć :D) wzmocni je jeszcze siatką zanim założy na wiosnę. Od razu jak przyjechali to pytali jakie badania ma porobione czy jakieś jeszcze powinni zrobić, czy szczepiona (juz jest umówiona na szczepienia) i czy powinna mieć czipa... no ogólnie fajni ludzie :D zresztą niefajnym bym nie oddała. Na pewno potrwa zanim przyzwyczai się do psa ale do nich już się podobno tuli :) i nie siedzi pod łóżkiem cały czas (tylko na łóżku) a to już jest db znak ;) więc trzymanie kciuków wciąż wskazane ! obiecaliśmy sobie ok 2-3 miesiące i jeśli po tym czasie nie będzie sie z psem "tolerowała" będzie przestraszona i siedziała pod łóżkiem to pewnie do mnie wróci ale mam nadzieje że nie bo myślę że będzie jej tam dobrze.
Kolegę pozna za kilka dni. Na razie siedzi w jednym pokoju i przyzwyczaja się do ludzi.

kiniasz90

Post » Śro lut 06, 2013 22:59 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Brzmi fajnie, ale co ze sterylką???
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Śro lut 06, 2013 23:18 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

O tym juz zapomniała ;) jechala w poniedziałek bo mijał dokladnie tydzień od sterylki. Ma jeszcze do zdjecia (a wlasciwie do przecięcia 3 szwy zewnętrzne.Zrobi to wet w Ząbkach (juz pytali) nie bylo komplikacji wiec zdjeliśmy ubranko i pojechała ;)

kiniasz90

Post » Czw lut 07, 2013 5:45 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Aaaaa!
Czyli to już za nią :D
Bądź szczęśliwa kosmata dziewuszko :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pt lut 15, 2013 0:14 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DT!!!! ♥♥♥

Trzymaj się nasz kochany RUDZIELCU :!: Aurelio ty jedna kosmata :!:
Tyle już przeszła.
Teraz zaopiekowała się nią Kiniasz - która tak jak Kropka jest CZŁOWIEKIEM.
Kropka ją odnalazła i nie przeszła obok jak tysiące "ludzi". Kiniasz dba i nie wyadoptuje bo ... ktoś chce mieć kiciusia...
KROPKA I KINIASZ zwraca mi wiarę w CZŁOWIEKA.
Nie, nie w tzw. ludzi.
W CZŁOWIEKA :!:
Kocham takie osoby, nawet jak jesteście czasem :oops: tak po ludzku...małpy takie jak ja :mrgreen: to jesteście CZŁOWIEKIEM :!:
Tylko się nie obrażajcie proszę za te małpy :oops:
No :ok:
:1luvu:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob lut 23, 2013 15:01 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Minęło troche czasu od adopcji więc myślę że można zdać pierwsze relacje ;) Relacje będą prawie ze z pierwszej ręki bo będą cytowane smsy 8) Nie pisałam wcześniej dlatego że nie miałam pewności czy kicia u nich zostanie. Właściwie nadal jej nie mam ale minęło troszkę czasu a są wciąż zachwyceni więc myślę że są duże szanse na to ;)
Zachęcałam Państwa żeby sami zdawali relacje ale wolą smsowo informować (brak czasu) także musicie zadowolić się moimi przekazami :lol: . Zdjęć na razie nie mam :oops: ale mam obiecane więc mam nadzieje że niedługo będę mogła zamieścić.

a oto relacja :D

po 4 dniach od adopcji:
"Witam ! Kotka jest strasznym pieszczochem, co chwile domaga się głaskania. na razie jest tylko w naszej sypialni, planujemy poznać ja z psem jutro lub pojutrze. ładnie zalatwia sie do kuwety, je. jak nas nie ma to spi na lozku, jak jestesmy to spi pod lozkiem, czasem wychodzi na zwiedzanie pokoju i głaskanie :) Niestety nie chce korzystać z drapaka, drapie w podłogę. nie wiem dlaczego, próbowałam ją zachęcić ale na razie nie jest zainteresowana. Może z czasem.

i tego samego dnia:
"godzinami na nią patrzymy, co robi i jak się zachowuje, jest słodka. Z psem chcemy tak zrobić że otworzymy drzwi i niech się siebie uczą. Nasza córka sie w niej zakochała. wczoraj nawet leżała z nami na łóżku.

po 12 dniach:
na moje pytanie czy zwierzaki się zaprzyjaźniły?
"nie zaprzyjaźniły się, ale widziały się, kicia nie prychała ale chyba nie chce konfrontacji i nie schodzi na dół a nawet jak ją weźmiemy to zwiewa na górę. Ogólnie to jest strasznie przytulasta, codziennie domaga się pieszczot i szaleje z zabawkami, ale z drapaka nie korzysta. Próbuje drapać meble ale na razie nie robi szkód."

i z wczoraj:

" Kot super ! jest żarłoczna. W dalszym ciągu nie chce drapaka. Rano jak tylko zobaczy ruch to wskakuje do łóżka na głaskanie. Ostatnio robi dziwne rzeczy tzn. wynosi naszej corce zabawki z pokoju takie małe :) Z psem nie chce się w dalszym ciągu znać ale nie prycha na niego. Była na pierwszym szczepieniu (za 2 tyg. kolejne) i zakładanie czipa (nie będzie wychodzić ale jako że nie wiemy jak znalazła się poprzedniego razu na ulicy wolimy ją zaczipować). mam pytanie od czego zależy zapach sierści? bo ona czasem ma super a czasem bardzo nieładny, czy jest jakaś zależność?"

Odpisałam że nie mogę pomóc bo nie wiem co to za zapach że być może "wynosi" go na futrze z kuwety bo żwirek źle chłonie... i żeby przy szczepieniu zapytali o to... nie mam innych pomysłów... u psów to zależy też od karmy czy u kotów też? Macie może jakieś pomysły?

Pozdrawiam :)

kiniasz90

Post » Sob lut 23, 2013 16:05 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

no i jeszcze jeden z dzisiaj:
Napisałam żeby może przestawić drapak w inne miejsce(np. koło okna) bo kici może nie pasować więc jeszcze jedna odp:

"Próbowaliśmy różnych miejsc, ale ona w ogóle nie drapie, czasami drapie w podłoge ale nie za często :) weterynarz obcina jej pazurki, więc nie ma problemu ;) teraz zmieniliśmy jej karmę to zobaczymy czy jej podpasuje :)"

kiniasz90

Post » Sob lut 23, 2013 16:09 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

Kinguś-u kotow tez zalezy od karmy!

Co do drapania -może wystarczy kici po prostu kupić taki lezący drapak-koszt niewielki i popryskać oba drapaki kocimiętką-może załapie?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Sob lut 23, 2013 17:08 Re: Ruda kosmata Aurelia- pojechała do DS ♥♥♥

kurcze...dziwne troszkę...bo jadła RC takie jak u mnie... no nic może na dłuższą metę nie jest to karma dla niej :)
nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło żeby koty miały brzydki zapach futerka sam w sobie... (mam persa i zdarzało mu się obsiusiać portki :D ale nigdy futerko nie śmierdziało tak samo od siebie) no nic zobaczymy ;) niech testują karmy.
jeżeli chodzi o drapak to też jestem lekko zdziwiona bo właśnie u mnie nie chciała leżącego a najchętniej używane były sizalowe słupki... no ale kobieta zmienną jest ;)

kiniasz90

[poprzednia][następna]