Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 18, 2013 20:31 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

puchatka, :P uściskaj Dusię i czekamy na dalsze wieści... :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Sob mar 23, 2013 19:36 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Przykro mi z powodu zdrowia Dusi, ale cieszę się, że ma taką kochającą Opiekunkę. No i że dobrze się czuje mimo wszystko. Puchatka, super jesteś :) .
Tam dom Twój, gdzie kot Twój.

wasza asia

Od: Sob wrz 01, 2012 19:29

Post » Pt mar 29, 2013 20:25 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Dusiu!
Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt... dużo zdrówka, miłości i ciepełka!

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob mar 30, 2013 14:53 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Wspólnie z Kicią.Yodą życzymy Kocich Świąt

Obrazek

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon kwi 01, 2013 11:56 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 02, 2013 18:18 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Co słychać u Dusieńki :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto kwi 09, 2013 11:01 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

:?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Sob kwi 13, 2013 1:24 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Dusiu :?:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie kwi 21, 2013 18:48 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Jak tam Dusieńka???

Zapraszamy na chilijski bazarek! kociamyszo! serdecznie dziękujemy!!! :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=152530
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 22, 2013 20:02 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Bardzo dziękujemy Kociamyszo za pomoc / zresztą nie po raz pierwszy / :1luvu: :1luvu:

Nic nie wiem co się z Dusią dzieje i to mnie bardzo niepokoi :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pon kwi 22, 2013 23:17 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Witam wszystkich serdecznie i przepraszam , że tak długu się nie odzywałam . Dusia ma się dobrze . Jej królestwem jest wersalka w pokoju , na niej legowisko oraz drapak z zabawkami ,a dostawiona do wersalki niska pufa pozwala na swobodne schodzenie i wchodzenie . Dusia to urocza i bardzo towarzyska koteczka , która nie lubi być sama i potrafi głośno przyzywać do siebie . Bardzo lubi też być głaskana - to taka mała pieszczoszka, która głośno mruczy z zadowolenia (śmiejemy się że każda para rąk jest dobra do tego żeby pogłaskać ) . Od jakiegoś czasu jak wracam do domu to wita mnie radosnym miauczeniem . Lubi bawić się zabawkami szczególnie tymi które mają piórka (kuleczki ,myszki ,wędki ), przy zabawie widać że to energiczna i bystra kotka. Po prostu jest kochana , zawładnęła nie tylko moim sercem ale również moich rodziców i przyjaciół .Na święta całą ekipą ( ja,Dusia i Figiel ) pojechaliśmy do moich rodziców , te kilka dni wystarczyło , żeby teraz moi rodzice prosili "przywieź do nas Duśkę" Któregoś dnia wróciłam z kościoła do domu a tato opowiada : Duśka poszła sobie do sypialni nagle słyszę że głośno miauczy wystraszyłem się że coś jej się stało wstaję z wersalki i lecę do niej a ona leży sobie na tapczanie , patrzy na mnie i macha ogonkiem .Po porcji głasków Duśka zadowolona zasnęła " A muszę wspomnieć że tatko ma problemy ze stawami i porusza się o kulach .
Relacje Dusia - Figiel na dzień dzisiejszy przedstawiają się następująco : Figiel to bardzo żywiołowy kot chciałby się bawić ,łapką zaczepia Duśkę ,jeśli gwałtownie do niej podlatuje to ta najpierw burczy , potem syczy jak dziki kot wtedy Figielek ucieka do kuchni i zawodzi . Ale bywają też chwile że dotykają się noskami ,że Duśka pozwala lizać się po głowie i dopiero po pewnym czasie zaczyna syczeć .
A teraz trochę o zdrowiu Dusi . Jak wspominałam na podstawie zdjęć i objawów zdiagnozowano u Dusi mukoplisacharydozę , na dzień dzisiejszy nie można przeprowadzić badań z krwi bo nie znaleźliśmy laboratorium które by je mogło wykonać (laboratoria IDEXX i LABOKLIN nie wykonują już tych badań ) Jeśli znajdę laboratorium to na pewno je zrobię .Choroba jest bardzo rzadka , nieuleczalna ,mówi się tylko o leczeniu paliatywnym leczeniu tylko jej objawów . Weterynarze wskazują że pierwszy odmówi posłuszeństwa układ kostny , dlatego wskazany jest ruch aby odżywiały się stawy ale w umiarkowanej ilości , unikać skoków bo ma słaby kościec i może się połamać ( dlatego stosuję udogodnienia np .w postaci pufy ) i kontrolować wagę . Dusi co 3 - 4 dni dostaje Metacam 5 mg/ml , środek przeciwbólowy i przeciwzapalny ,robię zastrzyk bo krople dodawane do karmy za bardzo drażniły jelita , dodatkowo codziennie dostaje na wzmocnienie stawów tabletkę z glukozaminą o nazwie ArthroFos Cat , co 2 tygodnie kapsułkę oleju rybnego Omega 3 . Karma lekko strawna aby nie obciążać jelit .Dusia głownie leży , przeważnie bawi się na leżąco przebierając energicznie przednimi łapkami łapie zdobycz ale również chodzi , nawet czasami troszkę pobiegnie ," kicając" poluje na myszki ,wskakuje na pufę , i przede wszystkim już nie stęka .Naprawdę nie jest źle i aby tak było jak najdłużej .

Zdjęcia prześlę jutro.

puchatka

Od: Nie lut 24, 2013 11:24

Post » Wto kwi 23, 2013 18:21 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Zgodnie z obietnicą dodaję zdjęcia.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

puchatka

Od: Nie lut 24, 2013 11:24

Post » Wto kwi 23, 2013 20:47 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

;) jesteście pewni że to kotka?
Wygląda na bardzo dużą.

Dużo zdrowia życzę.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto kwi 23, 2013 20:52 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

puchatka :1luvu: , bardzo dziękujemy za wieści.. kochana Dusieńka... :D

puchatka, czy mogłabyś zmniejszyć fotki i wstawic zmniejszone?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto kwi 23, 2013 21:31 Re: Dusia- z KAN już w DS Wrocław! Diagnozowanie trwa...

Puśka - zezolek :1luvu: zdecydowanie dobrze jej :mrgreen:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

[poprzednia][następna]