Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 15, 2013 22:07 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Bardzo chetnie. Umowimy sie :ok:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pt maja 17, 2013 15:04 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Przygotuję świece ozdobione techniką decoupage. Mam nadzieje, że się spodobają i pomogą zgromadzić fundusze na sterylki towarzystwa z cmentarza (ale to brzmi:P). Proszę tylko o trochę czasu, bo technika jest dość czasochłonna:)
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Nie maja 19, 2013 14:33 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

pinokio_ pisze:Bardzo chetnie. Umowimy sie :ok:

pinokio_ znajdziesz czas w nadchodzącym tygodniu na wybranie się do baciuszki na rozmowę o kotach z cmentarza? nie ukrywam, że mi na tym bardzo zależy
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie maja 19, 2013 14:33 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Magdulka pisze:Przygotuję świece ozdobione techniką decoupage. Mam nadzieje, że się spodobają i pomogą zgromadzić fundusze na sterylki towarzystwa z cmentarza (ale to brzmi:P). Proszę tylko o trochę czasu, bo technika jest dość czasochłonna:)

:D :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto maja 21, 2013 18:17 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

muszę wysterylizować w tym tygodniu 4 kotki i mam problem, bo w lecznicy są tylko dwie klatki do przetrzymania kotek po sterylkach i muszę się zastanowić które kotki najpierw wysterylizować, wśród tych czterech kotek dwie na pewno są w ciąży, kotki znajdują się w dwóch różnych wsiach pod Bielskiem Podlaskim.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto maja 21, 2013 18:42 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

zapraszam na pchli targ, viewtopic.php?f=27&t=153150 dochód ze sprzedaży przeznaczę na kastracje/sterylizacje kotów z Bielska i okolic
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto maja 21, 2013 20:05 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

:!: :!: :!:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 23, 2013 10:34 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

wczoraj pojechałam do wsi pod Bielskiem łapać na sterylki 2 kotki w ciąży, to co zastałam na miejscu przerosło mnie :strach: :strach: , okazało się, że u ludzi na podwórku jest 8 kotek i 1 kocur, te koty rozmnażają się między sobą, kociaki z jesieni niestety nie przeżyły zimy :cry: , koty dostają do picia mleko i poza mlekiem niewiele do jedzenia, koty są chude jak przecinki, na parówki rzuciły się jakby od kilku dni nic nie jadły oprócz mleka.

ludzie, u których są te koty są średnio współpracujący, jak tam wczoraj zajechałam i powiedziałam ,że zabieram 2 kotki na sterylki i za kilka dni te kotki przywiozę z powrotem, to mi powiedzieli, żebym już tych kotek im nie przywoziła a najlepiej jakbym zabrała od nich wszystkie te koty, na co ja odpowiedziałam, że powinni się cieszyć że im chcę pomóc w sterylkach.

zastanawiam się jak im powiedzieć o tym żeby nie podawali do picia mleka tylko wodę :?: , to są ludzie którzy uważają , że koty mleko powinny pić i koniec.

jedna kotka niedawno, urodziła, ale Ci ludzie powiedzieli, że jak urodziła to trudno oni nie będą szukali kociaków, albo kotka je wykarmi albo kociaki poumierają, jedna z tych kotek ma biegunkę podejrzewam że od mleka, no totalna masakra :strach: :strach:

wśród tych kotek są kotki, które mają teraz rok czasu, są tak zabiedzone, że wyglądają jak kotki 6-7 miesięczne :strach: :strach:

z lewej kotka w ciąży wczoraj zabrana na sterylkę

Obrazek

kotka u której widać ewidentnie, że ma biegunkę

Obrazek

poniżej zdjęcia zrobione na szybko, bo nie było czasu, trzeba było łapać kotki w ciąży

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

jak widać na załączonych zdjęciach koty są bardzo podobne do siebie, ciężko je odróżnić
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw maja 23, 2013 16:08 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Masakra.
Sylwia, dobrze jestes i ze postanowilas ich lapac i czyscic. Wspolczuje i przykro mi, ze nie mam jak pomoc. Wiem, ze masz po drodze "schody" i zycZe Ci zebys wytrwala w postanowieniu jak najdlużej.
Jestes potrzebna tym kotom. Szkoda, ze nie ma w Bielsku nikogo wiecej, ktoby przejmowal sie losem kotow i chciał pomoc.

Byłam dzisiaj w Lecznicy i widzialam te dwie koteczki. Są takie biedulinki, jakies karłowate, ale takie rozmruczane, szczesliwe w tych klatkach. Jedna była juz po zabiegu. Druga w nocy urodziła 3 kociaczki. Wet nie zdazył jej ciachnąć. Zostaną uspione, a kota wysterylizowana.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Czw maja 23, 2013 16:15 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

nie mam pieniędzy, a tym kotom przydałaby się sucha karma, bo oprócz mleka to te koty nie dostają za wiele do jedzenia, żal mi będzie odwozić z powrotem te kotki po sterylkach, ale nie mam innego wyjścia

koty karmione przez karmiciela na osiedlu przy Jagiellońskiej w Bielsku wyglądają zdecydowanie lepiej niż te kotki na wiosce, które wczoraj łapałam na sterylki
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Czw maja 23, 2013 16:26 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Jeśli koty przyzwyczajone do podawania mleka od dziecka, to mogą pić dalej, spokojnie. Mleko przynajmniej trochę tłuszczu ma i substancji odżywczych, woda nie :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw maja 23, 2013 16:33 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

pinokio_ pisze:Masakra.
Sylwia, dobrze jestes i ze postanowilas ich lapac i czyscic. Wspolczuje i przykro mi, ze nie mam jak pomoc. Wiem, ze masz po drodze "schody" i zycZe Ci zebys wytrwala w postanowieniu jak najdlużej.
Jestes potrzebna tym kotom. Szkoda, ze nie ma w Bielsku nikogo wiecej, ktoby przejmowal sie losem kotow i chciał pomoc.
.

pinokio_ w pojedynkę ciężko pomagać, nie wiem na ile starczy mi wytrwałości, teraz dla mnie priorytetem jest wysterylizować jeszcze 6 kotek, które tam są, mam jeszcze zgłoszenie o 3 kotkach w innej wsi, ale one na razie muszą poczekać, no ręce opadają :cry:, sama niestety nie mam takich mocy przerobowych by pomóc wszystkim kotkom jednocześnie.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt maja 24, 2013 9:27 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

Sylwia, dobrze ze dają tym kotom choć mleko, jest trochę białka i tłuszczu. Koty przyzwyczajone do mleka krowiego dobrze je tolerują, mój Kret nie pije w ogóle wody, wyłącznie mleko :roll: Powodzenia i wytrwałości.

ewona1

Od: Śro sty 25, 2012 15:59

Post » Pt maja 24, 2013 9:36 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

A zadna fundacja nie wzielaby tych sterylek pod swoje skrzydla?
Na dt zeby znalezc pewnie male szanse?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt maja 24, 2013 12:00 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

_ogonek_ pisze:A zadna fundacja nie wzielaby tych sterylek pod swoje skrzydla?
Na dt zeby znalezc pewnie male szanse?

_ogonku_ w pokryciu kosztów sterylek pomoże mi Fundacja Jak pies z kotem, za co jestem bardzo wdzięczna, w znalezieniu domów tymczasowych w Bielsku, Białymstoku i okolicach nie ma żadnych szans, ja ze względów mieszkaniowych nie mogę zabrać żadnego kota do siebie na DT

jedyne co mogę zrobić to łapać i sterylizować kotki i wypuszczać je z powrotem w miejsce bytowania.
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]