NOTKA - nowych pomysłów ciąg dalszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 29, 2012 15:34 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Lidka pisze:Ceny sa kosmiczne.
Popatrzyłam na puszki i saszetki.
Jak płacić taka cenę za serca i płuca jak taniej można kupic czyste mięso, chyba nawet polędwicę, no bo 50zł za kg to chyba dobre wołowe sie kupi.
To jakis absurd.

Ale ja proponowałam tę karmę jako zamiennik Orijen i Acany, czyli o suchą mi chodzi (link też jest do suchej) :roll: .
i w porównaniu z tymi dwoma karmami cena jest korzystna. A skład bezdyskusyjnie lepszy.
Puszki faktycznie są bardzo drogie.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw lis 29, 2012 19:32 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Power of Nature Natural Cat Kurczak - skład całkiem dobry , tylko Betinka takich czysto kurczakowych do tej pory nie tolerowała :roll: . Ale dziękujemy Ciociu Kingo - jak trafimy na małą próbkę to spróbujemy :D .

W ciągu paru minut zjadłyśmy dziś na kolację po puszce Applaws.Było pyszne :catmilk:
Dziękujemy Ciociu Joako :1luvu:
Notka i Nutka
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw lis 29, 2012 19:49 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Na zdrowie :ok:
Pewnie już się kończą puszeczki? Powiedziały, które im najbardziej smakują?

Ja też tak, jak Lidka uważam, że najwięcej mięsa jest w mięsie :wink: Ale niewątpliwie sucha karma jest najwygodniejsza dla człowieka, szczególnie przebywającego długo poza domem.
Nie znam Power of Nature, cenę ma podobną jak RC, warto kupić?

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Czw lis 29, 2012 20:59 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

MalgosiaZ pisze:W ciągu paru minut zjadłyśmy dziś na kolację po puszce Applaws.Było pyszne :catmilk:
Dziękujemy Ciociu Joako :1luvu:
Notka i Nutka

Po całej puszce na łebka ? 8O Oj, to już nprawdę duuuże kotki :mrgreen: .

MalgosiaZ pisze:Power of Nature Natural Cat Kurczak - skład całkiem dobry , tylko Betinka takich czysto kurczakowych do tej pory nie tolerowała :roll: . Ale dziękujemy Ciociu Kingo - jak trafimy na małą próbkę to spróbujemy :D .

Ty to się masz z Betiną, cały czas musisz uważać co zjada. Biedulka takie delikatne flaczki ma.
Power of nature mam w domu i jak tylko otworzę opakowanie (czyli koty skończą obecną karmę) to trafisz na próbkę :mrgreen: .

Joako, ja też uważam, że mięso jest najlepsze i namiętnie karmię koty surowizną :wink: . A suche ograniczam do absolutnego minimum (Maurycemu odmierzam dawki na wadze kuchennej :oops: ). I jak już im daję suchą karmę to staram się, żeby była możliwie jak najlepsza.
Chciałam pomóc, a tak trochę dziwnie wyszło.
I przepraszam za OT :oops:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt lis 30, 2012 17:13 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Przyszłam się rozgościć u Filona. Mam nadzieję że dobrze trafiłam?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Sob gru 01, 2012 19:37 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Witamy Ciocię Jolę :D .
Filon też tu jest , ale rządzą NoNutki :twisted: .

Ciociu Kingo - te delikatne flaczki Betinki nazywają się celiakia :? .
A jak będzie próbka tej karmy to już się uśmiechamy :mrgreen: .

I u nas idzie dużo surowego mięska . Nie żałujemy koteczkom.

Ciociu Joako - jedzonko jeszcze jest , bo na przemian z puszeczkami zajadamy udka z kurczaka i Grau bez zboża (jak "zarząd" ma otwartą taką wielką puchę to i my się załapiemy). Dziękujemy za Twoją troskę :flowerkitty:
Notka i Nutka
Ostatnio edytowano Nie gru 02, 2012 9:17 przez MałgosiaZ, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Sob gru 01, 2012 20:11 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Piękne kociambry tylko foteczek mało, malutko...
fstyt
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon gru 03, 2012 21:02 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

A udka zjadacie na surowo czy gotowane? Nie wiem, czy surowe można, jeśli tak to by była kuchenna rewolucja w mojej kociej kuchni :|
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon gru 03, 2012 22:05 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Moha pisze:A udka zjadacie na surowo czy gotowane? Nie wiem, czy surowe można, jeśli tak to by była kuchenna rewolucja w mojej kociej kuchni :|

My gotowane :oops: .Bo one chętnie je jedzą i piją rosołek.I tak zostało . Surową to wołowinę i indyka .

Nutka wczoraj została doszczepiona . Tak więc "formalności" dopełnione.
Doktor Ania zrobiła taaaakie oczy :roll: , jak wspomniałam o amputacji ze sterylką łącznie( to nie ja wymyśliłam tylko poprzedni wet). W żadnym wypadku :!: Amputacja jest na tyle obciążająca dla organizmu ,że dołączenie dodatkowego zabiegu może być zabójcze . A i tu zaleca odczekać jeszcze ze 3miesiące , bo koteczki są po schronowe więc trzeba na nie chuchać , dmuchać i dbać :wink: . Sterylkę można zrobić kiedyś tam , to nie jest pilne.
Tak więc dalej chucham , dmucham , zacznę je chyba odchudzać ,bo są "zaniedbane" i jeszcze trochę a trzy łapki nie udźwigną ich własnego ciężaru.
Muszę wprowadzić też ograniczenie w korzystaniu z kuwety , bo na żwirek nie nastarczę :mrgreen: .
Obliczyłam ,że 08grudnia minie 3 miesiące jak Notka zaszczyca swoją obecnością nasze skromne progi :twisted: , a 13.10 - dwa jak wprowadziła się Nutka 8) . No i jak wynika , jeszcze z nami pobędą :kotek: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon gru 03, 2012 22:23 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Najważniejsze że pobyt im służy! Takie są śliczne i, jak widać na filmikach - równie szczęśliwe :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pon gru 03, 2012 22:34 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Moha pisze:Najważniejsze że pobyt im służy! Takie są śliczne i, jak widać na filmikach - równie szczęśliwe :1luvu:

Tłuste kluchy :mrgreen: . Łapetyny pełne pomysłów :twisted: .
I żeby było ciekawiej - to ja jestem szczęśliwa że je mam :1luvu: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon gru 03, 2012 22:36 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Tłusta klucha to jest mój Maniuś - mój TŻ woła na niego: napity kleszcz :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Pon gru 03, 2012 22:38 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

Oooooo , właśnie tak wygląda Notka :ryk: .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto gru 04, 2012 11:30 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

No to teraz zostało Ci karmienie i rozpieszczanie NoNutek :P .
I pilnowanie wagi, żeby jednak te trzy łapiny dawały radę udźwignąć pękaty brzuszek :mrgreen: .
MalgosiaZ pisze:I żeby było ciekawiej - to ja jestem szczęśliwa że je mam :1luvu: .

To widać, słychać i czuć :wink: .
Obrazek

Revontulet

Post » Pon gru 10, 2012 15:02 Re: NOTKA i NUTKA-porażenie nerwu!!!Nieszczęścia chodzą para

hop, co tam u Was?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]