Lidka02, Strzelno. Kto pomoże w walce z gminą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 14:53 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Nie u nas nie ma talonów na sterylki oni nawet by nie wiedzieli co to jest są ciemniejsi ode mnie :mrgreen: .Dziekuje za propozycje pokrycia sterylek będe dzwonic do weta bo dziś jednak nie pojadę bo ciotka nie ma dla mnie miejsca w samochodzie .Zapytam mu się kiedy bym mogła mu przywieźć kota jak uda mi się złapać ... :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto sie 14, 2012 14:57 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

ruda32 pisze:
VVu pisze:Jeśli nie pomyliłem gmin, to w Gminie Strzelno są fundowane TALONY NA STERYLKI. Napisałem to wcześniej. Trzeba tylko zadzwonić i zapytać, czy są jeszcze na ten rok. Sądzę, że lidka02 nie zwlekała (jutro urzędy nieczynne) i zadzwoniła tam lub się przeszła.

wątpię skoro gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym wetem
ale sprawdzić trzeba :ok:

Program, który zacytowałem, mają przyjęty w uchwale. Jest to pozycja w budżecie - zadanie, z realizacji którego gmina będzie musiała się rozliczyć.

Ale, oczywiście - jeżeli nie będzie chętnych, to mogą nie wydać tych pieniędzy.
Dlatego wszystkie kontakty z gminą trzeba dokumentować, by zostawał ślad. Nie potrzeba z nimi dyskutować - trzeba składać wnioski na piśmie. Nie mogą nie odpowiedzieć.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto sie 14, 2012 15:02 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

lidka02 pisze:Nie u nas nie ma talonów na sterylki oni nawet by nie wiedzieli co to jest są ciemniejsi ode mnie :mrgreen: .Dziekuje za propozycje pokrycia sterylek będe dzwonic do weta bo dziś jednak nie pojadę bo ciotka nie ma dla mnie miejsca w samochodzie .Zapytam mu się kiedy bym mogła mu przywieźć kota jak uda mi się złapać ... :ok:

Jeśli to jest strona Twojej gminy, to albo Ty nas wprowadzasz w błąd, albo Ciebie oszukano w urzędzie.

Ostatnia uchwała na dole tej strony: http://www.strzelno.pl/?a=3454.
To z niej pochodzą cytaty, które tu wcześniej wkleiłem.
Ale przypomnę:
Rozdział 4
Opieka nad wolno żyjącymi kotami, w tym ich dokarmianie
§ 9.1. Koty wolno żyjące nie są zwierzętami bezdomnymi i nie są odławiane na zasadach
określonych w Rozdziale 3 niniejszego Programu.
2. Sprawowanie opieki nad kotami wolno żyjącymi realizowane jest poprzez:
1) ustalenie miejsc, w których przebywają koty wolno żyjące;
2) zapewnienie dokarmiania oraz zapewnienie im wody pitnej w miejscach przebywania - zakup
i wydawanie karmy społecznym opiekunom (karmicielom) kotów;
3. W celu kontroli populacji kotów wolno żyjących Gmina finansuje zabiegi sterylizacji i
kastracji zwierząt.

4. Urząd może wydać społecznemu opiekunowi (karmicielowi) skierowanie na
przeprowadzenie zabiegu sterylizacji lub kastracji oraz leczenie kotów wolno żyjących
przez gabinet lekarza weterynarii, z którym Gmina zawarła stosowną umowę.

Zbieranie pieniędzy od ludzi nie ma zatem sensu, bez upewnienia się, czy nie ma na to środków w gminie. Niewykorzystane środki przepadną i nikt z nich nie skorzysta.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto sie 14, 2012 15:03 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

To kto chętny do napisania takiego pisma :oops: a ja to podpisze i do nich wysle :? :)

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 15:16 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

lidka02 pisze:To kto chętny do napisania takiego pisma :oops: a ja to podpisze i do nich wysle :? :)

Ale pierwszą rzecz można załatwić telefonicznie - dowiedzieć się, czy talony SĄ.

Jeśli powiedzą, że tak, to składać wniosek (o talony na sterylki, na leczenie - jeśli jest potrzeba konkretna, na wydanie karmy; być może wcześniej będziesz się musiała ZAREJESTROWAĆ jako opiekunka kotów wolno żyjących - musisz dopytać) na piśmie - z informacjami, jak napisałem wcześniej.

Jeśli powiedzą, że nie, to i tak składać wniosek o to samo - jeśli zakładasz, że mogą Cię oszukać. Na piśmie raczej nie odważą się skłamać.

Wszystkie wnioski przygotowujesz w 2 egzemplarzach, na jednym żądasz potwierdzenia wpłynięcia i zachowujesz dla siebie.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Wto sie 14, 2012 15:38 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

wpadłam na chwilę bo czasu mało a roboty moc 8O
no i tak piąte przez dziesiąte przeczytałam i powiem wam coś....trzeba mieć siły,zdrowie,stalowe nerwy albo kilka protez koło siebie żeby dać Wam wszystkim radę przetłumaczyć,że zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
bo tak jak syty nie zrozumie głodnego tak Wy nigdy nie pojmiecie z czym przychodzi nam-Lilce i mnie-mierzyć się każdego dnia....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto sie 14, 2012 15:41 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

no i fajnie byłoby dostac takiego "gotowca" pisma do gminy o tym,że jest się karmicielem kotów i psów...

J.D.

Post » Wto sie 14, 2012 15:41 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

J.D. pisze: ... ...zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
bo tak jak syty nie zrozumie głodnego tak Wy nigdy nie pojmiecie z czym przychodzi nam-Lilce i mnie-mierzyć się każdego dnia....

z czym?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto sie 14, 2012 15:42 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

J.D. pisze:wpadłam na chwilę bo czasu mało a roboty moc 8O
no i tak piąte przez dziesiąte przeczytałam i powiem wam coś....trzeba mieć siły,zdrowie,stalowe nerwy albo kilka protez koło siebie żeby dać Wam wszystkim radę przetłumaczyć,że zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...

Asiu, ale własnie usiłujemy pomóc :| Tylko że ani ja, ani Wiktor nie pojedziemy do Strzelna łapać koty i rozmawiać z burmistrzem. Myślę też że nie jesteś sprawiedliwa pisząc, że "nie mamy pojęcia". Owszem. Mamy. To Ty nie masz pojęcia jaka rzeczywistość znam, a jakiej nie. ;) Mam nadzieję, że jak się już ta gorączka związana z głosowaniem przewali, powstanie wątek "gminny".
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 14, 2012 15:48 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

nie czytałam wszystkiego...być może nie do końca wszystko zrozumiałam ale napisałam to w związku z zarzutem o karmieniu a nie sterylizowaniu...ja tez nie mogę wysterylizować kotów z całego miasta...
jednak tam gdzie karmię to wszystkie kotki są pocięte...jak zjawiają się nowe to też ciacham...jednak jeśli mogę wspomóc karmicielki to wspomagam-nawet jeśli one dopuszczają do rozmnażania...

J.D.

Post » Wto sie 14, 2012 15:52 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

tajdzi pisze:
J.D. pisze: ... ...zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...

z czym?

w moim przypadku -z samotną wieloletnią walką ....
u mnie co najwyżej ktoś zadzwoni,że ma koty do oddania...może podpowie,że gdzieś tam...coś tam....ale nic nie zrobi... nie zadziała...
a jedyna osoba,która chciałby działać czynnie-nie może ze względu na własną bardzo trudną sytuację rodzinną...

J.D.

Post » Wto sie 14, 2012 17:34 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

J.D. pisze:
tajdzi pisze:

z czym?

w moim przypadku -z samotną wieloletnią walką ....
u mnie co najwyżej ktoś zadzwoni,że ma koty do oddania...może podpowie,że gdzieś tam...coś tam....ale nic nie zrobi... nie zadziała...
a jedyna osoba,która chciałby działać czynnie-nie może ze względu na własną bardzo trudną sytuację rodzinną...

Doskonale cię rozumiem pojedyńcze osoby mają przekichane .A każdy podlicza je jak fundacje , podziwiam cię robisz wspaniałą robotę :ok:

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 18:00 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

MariaD pisze:
Agn pisze:
casica pisze:
Agn pisze:Meg11, daj spokój... 8)
Będą rozmowy z burmistrzem [ :ok: ], z wetami [ :ok: ] i kasa się znajdzie na sterylki [ :ok: ].

To forum czyni cuda!!!

<facepalm>

A tak serio, to co Ci się nie podoba w tym, co napisała Zofia.Sasza? 8O

Ależ wszystko mi się podobało. :mrgreen:

[Tylko niech raz skończy to, co zaczęła i będzie gites. :ok: ]

Zaraz, zaraz.
To Zofia.Sasza ma za lidka02 wszystko załatwić?
Podać jej na tacy, połapać kotki na zabiegi, zawieźć, odwieźć i przeprosić za kłopot?

Do czego Zofia.Sasza się tutaj zobowiązała? Bo jakoś nie mogę tego wyczytać.

Czytaj czytaj napiszę raz .
Nie musi nikt za mnie łapac , nie musi nikt dzwonić do mojego weta , nie chcę niczego na tacy zawsze biore z gleby .Ktoś napisał że zasponsoruje sterylki i dziękuje za to .Mam kase z bazarku więc zapłace sama a jeżeli ten ktos będzie chciał mi top zwrócić zabiore o weta paragon i może kase mi przelac i to tyle .Jeszcze raz napiszę NIE PCHAŁAM SIĘ NA TO GŁOSOWANIE SAMA , nie chce zadnej pomocy , jestem zbieraczką i ta zbieraczka da sobie rade sama .I to tyle a ty się czepiaj gdzie indziej albo zabierz się za coś pożytecznego , sensownego a nie tylko pierniczysz ..

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 18:06 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

lidka02 pisze:
MariaD pisze:
Agn pisze:
casica pisze:
Agn pisze:Meg11, daj spokój... 8)
Będą rozmowy z burmistrzem [ :ok: ], z wetami [ :ok: ] i kasa się znajdzie na sterylki [ :ok: ].

To forum czyni cuda!!!

<facepalm>

A tak serio, to co Ci się nie podoba w tym, co napisała Zofia.Sasza? 8O

Ależ wszystko mi się podobało. :mrgreen:

[Tylko niech raz skończy to, co zaczęła i będzie gites. :ok: ]

Zaraz, zaraz.
To Zofia.Sasza ma za lidka02 wszystko załatwić?
Podać jej na tacy, połapać kotki na zabiegi, zawieźć, odwieźć i przeprosić za kłopot?

Do czego Zofia.Sasza się tutaj zobowiązała? Bo jakoś nie mogę tego wyczytać.

Czytaj czytaj napiszę raz .
Nie musi nikt za mnie łapac , nie musi nikt dzwonić do mojego weta , nie chcę niczego na tacy zawsze biore z gleby .Ktoś napisał że zasponsoruje sterylki i dziękuje za to .Mam kase z bazarku więc zapłace sama a jeżeli ten ktos będzie chciał mi top zwrócić zabiore o weta paragon i może kase mi przelac i to tyle .Jeszcze raz napiszę NIE PCHAŁAM SIĘ NA TO GŁOSOWANIE SAMA , nie chce zadnej pomocy , jestem zbieraczką i ta zbieraczka da sobie rade sama .I to tyle a ty się czepiaj gdzie indziej albo zabierz się za coś pożytecznego , sensownego a nie tylko pierniczysz ..

Lidka, nie dopuść, żeby puściły Ci nerwy. Jest tu naprawdę wiele osób, które doceniają co robisz. :D
„Jeżeli wolność cokolwiek znaczy, to jest to prawo mówienia ludziom tego, czego nie chcą słyszeć"

Stworze­nia zgro­madzo­ne na dworze pat­rzyły to na świ­nię, to na człowieka, znów na świ­nię i znów na człowieka, ale nie można już było roz­poznać, która twarz do ko­go należy. G.Orwell

beata68

Od: Pon lip 03, 2006 20:33

Post » Wto sie 14, 2012 18:09 Re: KrakVet sierpień - Wybieramy kandydata Miau

Zofia.Sasza pisze:[...] Mam nadzieję, że jak się już ta gorączka związana z głosowaniem przewali, powstanie wątek "gminny".

A to nie ten? Przyklejony o bezpłatnych sterylkach? viewtopic.php?f=1&t=124387&start=990
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

[poprzednia][następna]