Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ruda32 pisze:VVu pisze:Jeśli nie pomyliłem gmin, to w Gminie Strzelno są fundowane TALONY NA STERYLKI. Napisałem to wcześniej. Trzeba tylko zadzwonić i zapytać, czy są jeszcze na ten rok. Sądzę, że lidka02 nie zwlekała (jutro urzędy nieczynne) i zadzwoniła tam lub się przeszła.
wątpię skoro gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym wetem
ale sprawdzić trzeba
lidka02 pisze:Nie u nas nie ma talonów na sterylki oni nawet by nie wiedzieli co to jest są ciemniejsi ode mnie.Dziekuje za propozycje pokrycia sterylek będe dzwonic do weta bo dziś jednak nie pojadę bo ciotka nie ma dla mnie miejsca w samochodzie .Zapytam mu się kiedy bym mogła mu przywieźć kota jak uda mi się złapać ...
Rozdział 4
Opieka nad wolno żyjącymi kotami, w tym ich dokarmianie
§ 9.1. Koty wolno żyjące nie są zwierzętami bezdomnymi i nie są odławiane na zasadach
określonych w Rozdziale 3 niniejszego Programu.
2. Sprawowanie opieki nad kotami wolno żyjącymi realizowane jest poprzez:
1) ustalenie miejsc, w których przebywają koty wolno żyjące;
2) zapewnienie dokarmiania oraz zapewnienie im wody pitnej w miejscach przebywania - zakup
i wydawanie karmy społecznym opiekunom (karmicielom) kotów;
3. W celu kontroli populacji kotów wolno żyjących Gmina finansuje zabiegi sterylizacji i
kastracji zwierząt.
4. Urząd może wydać społecznemu opiekunowi (karmicielowi) skierowanie na
przeprowadzenie zabiegu sterylizacji lub kastracji oraz leczenie kotów wolno żyjących
przez gabinet lekarza weterynarii, z którym Gmina zawarła stosowną umowę.
lidka02 pisze:To kto chętny do napisania takiego pismaa ja to podpisze i do nich wysle
![]()
J.D. pisze: ... ...zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
bo tak jak syty nie zrozumie głodnego tak Wy nigdy nie pojmiecie z czym przychodzi nam-Lilce i mnie-mierzyć się każdego dnia....
J.D. pisze:wpadłam na chwilę bo czasu mało a roboty moc![]()
no i tak piąte przez dziesiąte przeczytałam i powiem wam coś....trzeba mieć siły,zdrowie,stalowe nerwy albo kilka protez koło siebie żeby dać Wam wszystkim radę przetłumaczyć,że zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
bo tak jak syty nie zrozumie głodnego tak Wy nigdy nie pojmiecie z czym przychodzi nam-Lilce i mnie-mierzyć się każdego dnia....
tajdzi pisze:J.D. pisze: ... ...zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
z czym?
J.D. pisze:tajdzi pisze:J.D. pisze: ... ...zarówno Lilka jak i ja żyjemy w świecie,o którym nie macie zielonego bladego czy jakiegokolwiek pojęcia....nigdy nie zetknęliście się z taką rzeczywistością.....tylko,że Lilka ma jeszcze chęć do pisania,tłumaczenia Wam....ja już nawet nie próbuję...
z czym?
w moim przypadku -z samotną wieloletnią walką ....
u mnie co najwyżej ktoś zadzwoni,że ma koty do oddania...może podpowie,że gdzieś tam...coś tam....ale nic nie zrobi... nie zadziała...
a jedyna osoba,która chciałby działać czynnie-nie może ze względu na własną bardzo trudną sytuację rodzinną...
MariaD pisze:Agn pisze:casica pisze:Agn pisze:Meg11, daj spokój...![]()
Będą rozmowy z burmistrzem [], z wetami [
] i kasa się znajdzie na sterylki [
].
To forum czyni cuda!!!
<facepalm>
A tak serio, to co Ci się nie podoba w tym, co napisała Zofia.Sasza?
Ależ wszystko mi się podobało.![]()
[Tylko niech raz skończy to, co zaczęła i będzie gites.]
Zaraz, zaraz.
To Zofia.Sasza ma za lidka02 wszystko załatwić?
Podać jej na tacy, połapać kotki na zabiegi, zawieźć, odwieźć i przeprosić za kłopot?
Do czego Zofia.Sasza się tutaj zobowiązała? Bo jakoś nie mogę tego wyczytać.
lidka02 pisze:MariaD pisze:Agn pisze:casica pisze:Agn pisze:Meg11, daj spokój...![]()
Będą rozmowy z burmistrzem [], z wetami [
] i kasa się znajdzie na sterylki [
].
To forum czyni cuda!!!
<facepalm>
A tak serio, to co Ci się nie podoba w tym, co napisała Zofia.Sasza?
Ależ wszystko mi się podobało.![]()
[Tylko niech raz skończy to, co zaczęła i będzie gites.]
Zaraz, zaraz.
To Zofia.Sasza ma za lidka02 wszystko załatwić?
Podać jej na tacy, połapać kotki na zabiegi, zawieźć, odwieźć i przeprosić za kłopot?
Do czego Zofia.Sasza się tutaj zobowiązała? Bo jakoś nie mogę tego wyczytać.
Czytaj czytaj napiszę raz .
Nie musi nikt za mnie łapac , nie musi nikt dzwonić do mojego weta , nie chcę niczego na tacy zawsze biore z gleby .Ktoś napisał że zasponsoruje sterylki i dziękuje za to .Mam kase z bazarku więc zapłace sama a jeżeli ten ktos będzie chciał mi top zwrócić zabiore o weta paragon i może kase mi przelac i to tyle .Jeszcze raz napiszę NIE PCHAŁAM SIĘ NA TO GŁOSOWANIE SAMA , nie chce zadnej pomocy , jestem zbieraczką i ta zbieraczka da sobie rade sama .I to tyle a ty się czepiaj gdzie indziej albo zabierz się za coś pożytecznego , sensownego a nie tylko pierniczysz ..
Zofia.Sasza pisze:[...] Mam nadzieję, że jak się już ta gorączka związana z głosowaniem przewali, powstanie wątek "gminny".
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], kasiek1510, muza_51, puszatek, Zeeni i 1491 gości