Koty wolnożyjące ciach + tymczasy wszystkie w DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 23, 2013 21:54 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

To kamień z serca :ok: Cały czas o Was myślę, nawet jak nie piszę nic.

A jeśli chodzi o inne koty, to jest niekończącą się opowieść :roll: Ciągle nowe koty, ciągle sterylki potrzebne. Ciekawe czy Neidobczyce podlegają pod talony, bo niebawem będą dawać. Trzeba by je wyłapać :roll:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Nie lut 24, 2013 19:15 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

no trzeba by. ich dużo nie jest może ze 3 kotki i kocury też ze 3, z tym, że część "dochodząca" z domków, więc łapanie mogłoby jakoś pójść.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt mar 01, 2013 20:49 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Wczoraj udało się złapać ostatnia kotę z miejsca VI, dziecko kotki nr 47. Reszta znalazła domy, a ta bida się ostała :roll: Dziś kotka została odstawiona do lecznicy. Trzeba by się zabrać znów na ostro za sterylki, bo wiosna idzie :roll:

Obrazek

Najwięcej kotów jest w miejscu III, masa nowych :strach: Brak mi sił na to, bo trzeba by to non stop monitować :roll:

zerduszko

Post » Sob mar 02, 2013 20:38 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Kolejna kotka złapana :ryk: Z miejsca II. Nie mam jej zdjęć, na jesieni miała młode, niestety nie widać ich. Pewnie nie przeżyły :( Tam są jeszcze 3 koty, jeden stary kocur cwaniak, nie do złapania na klatkę i dwa niewiaodmoco :roll: Chyba szkolone przez tego kocura, bo nawet podejść nie chcą do klatki :?

Ale jest kolejna nowa kotka w rui :cry: W nowym miejscu się koty skupiły :? Nikt ich tam nie karmi najpewniej.

zerduszko

Post » Czw mar 14, 2013 19:05 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Oto kotka, o której pisałam poprzednio.

Obrazek

Niestety coraz ciężej się łapie koty i nie bardzo mam ostatnio czas z nimi jeździć do lecznicy :roll:

zerduszko

Post » Czw mar 14, 2013 21:04 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

ladna kocica i dosyć dobrze odżywiona. super, że udało się ja złapać przed "sezonem"

margoth82

Post » Czw mar 14, 2013 22:21 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Ta kotka jest bardzo zdrowa i rodziła zdrowe kocięta. Nigdy jej maluchy nie chorowały i zawsze takie dorodne podobno. Ona ma już z 9 lat co najmniej, także najwyższy czas był ze sterylką. A jaka spokojna jest.

zerduszko

Post » Nie mar 24, 2013 20:20 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Maglis

Od: Sob paź 08, 2011 7:24

Post » Sob kwi 13, 2013 17:57 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Byłyśmy dziś łapać koty w miejscu V. Była kotka Łapka, kociak z jesieni po niej, dwie wysterylizowane kotki, stary kocur i nowy czarny z potwornymi ranami. Nie wiem co mu jest :( Pomimo iż mówiłyśmy, żeby kotów nie karmić, to jak przyszłyśmy w miskach było jedzenie. Kotka Łapka była tak najedzona, ze weszła do klatki, powąchała i wyszła. Nawet nie zjadła tego co po drodze było :roll: Masakra, a tak cięzko ją złapać i zastać. Poza tym ludzie się rzucają "po co my te koty łapiemy" :roll: Ostatni raz tam pojechałam, strata czasu.

Kolejna łapanka jutro w miejscu III.

zerduszko

Post » Nie kwi 14, 2013 12:49 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

a u mojej mamy jakiś skur... zabrał koci domek który postawiłam zimą :(
wczoraj o 23 jak wychodziliśmy od mamy domek jeszcze stał, dziś rano jak mama wyszła z psem po domku ani śladu.
przeszukaliśmy śmietniki i okoliczne klatki i nic :( oby temu komuś łapska uschły

margoth82

Post » Nie kwi 14, 2013 22:21 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Ludziom wszystko przeszkadza. Jednym, że koty są, innym że się je wyłapuje :roll:

Dziś udało się złapać córkę kotki Łapki, samej Łapki niestety nie było. Pewnie niezadługo znów przyprowadzi kociaki :roll: Pojawił się tam jeszcze jeden bury kot :|

Obrazek

I Wacka z meijsca III oraz dwa jeże :x Wacek jest kotem oswojonym, jakieś pół roku temu zaczął się tu pojawiać.

Obrazek

zerduszko

Post » Pon kwi 15, 2013 10:18 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

biedny Wacek - pewnie wywalony przez kogoś:/
Domek znalazł się w kontenerze na śmieci na szczęście został wrzucony do pustego kontenera i przywalony jakimiś pustymi kartonami i mechanizmem pralki, więc się nie zniszczył. Wyjęłam, ale niestety do późnej jesieni nie postawię, bo teraz te mendy sąsiedzkie grzebią na tych rabatkach sadzą jakieś dziadostwa i drą się jak tylko ktoś tam stopę postawi i to pewnie było przyczyną wywalenia domku :( Koty mieszkają na rurach ciepłowniczych w takiej betonowej dziurze gdzie nikt ich nie rusza, to do jesieni jakoś tam przeżyją, może im tam jakiś karton/koc dam. Muszę łapkę od kogoś pożyczyć i kocicę złapać ale ona nieuchwytna jest będzie problem ;/

margoth82

Post » Pon kwi 15, 2013 12:32 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

No tak, a koty zapewne rozkopują grządki :roll:

zerduszko

Post » Sob kwi 20, 2013 21:08 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Dziś dziewczyny złapały kotkę Łapkę! Niby to ostatni kot w tym miejscu, ale pojawiły się tam nowe :( Nigdy to się nie skończy?

Obrazek

Jutro kolejna próba w miejscu III. Prosimy o kciuki!

zerduszko

Post » Pon kwi 22, 2013 18:40 Re: [Rybnik] Koty wolnożyjące + tymczasy. Zbieramy na kastra

Kolejne jeże w klatce :? Tylko się koty boją coraz bardziej klatki :/

zerduszko

[poprzednia][następna]