Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 16:52 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

itaka pisze:Ja już się umówiłam na odbiór tej karmy z FB. W sobotę będę koło tej pani z Bunią u weta to odbiorę wtedy.

nie pani tylko mnie :twisted: :twisted: :twisted:
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Śro lip 04, 2012 19:32 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Ach to TY :twisted:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw lip 05, 2012 8:51 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Franek jest boski :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw lip 05, 2012 9:05 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Wczoraj na PKP na łączce 6 kotów: Języczka, 2 zakochane koteczki ;), dwie Krówki i Białaska.
W graciarni nie było żadnego kota, za to jak wyszłam, to jedna Gracja spała na siedzeniu w samochodzie do wywożenia śmieci, a druga siedziała na tej przyczepce, a jeszcze trzecia kręciła się koło tego baru, też pod takim samochodem.
Za to jedną z kocich budek w graciarni zasiedliła rodzina jeży :)
Widziałam tylko dwa maluchy, matka albo była bardziej zagrzebana, albo była na polowaniu.
Mam zdjęcia. Jak znajdę chwilę, to wrzucę.

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw lip 05, 2012 11:13 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Obrazek

itaka

Post » Czw lip 05, 2012 17:11 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Zdjęcia z wczorajszego karmienia na Składowej i PKP:

SKŁADOWA
1) Jedno z kociąt na Składowej
Obrazek

PKP
2) Koty na łączce:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3) Jeże w kociej budce w graciarni:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

4) "Zmotoryzowane" Gracje ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Czw lip 05, 2012 18:54 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Jeżyki boskie:) I jaki tam ruch wszędzie, zupełnie jak na dworcu :wink: Te koty są szalenie fotogeniczne.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw lip 05, 2012 21:00 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Gracja też dziś spała w przyczepce. A jedna leżała sobie obok. Później obie zażyły kąpieli piaskowej i zrobiły się szare zamiast białe. Na łączce 2 koty ale była dość wcześnie jak było bardzo gorąco więc reszta pewnie spała.

A i jeżyki cudne. Widziałam na żywo :1luvu:
Obrazek

itaka

Post » Czw lip 05, 2012 21:26 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Franuś ma biegunkę.. :( mam nadzieję że to tylko kwestia karmy bądź reakcja na odrobaczenie bądź jedno i drugie. Jutro jadę do niego i do dziewczyn rano poobserwuje go troszeczkę, może się to uspokoi.

Możecie polecić jakąś karmę dla kotek po sterylce? Ja kupuje Animondę von coś tam dla kastratów, ale już sama nie wiem. Kropka ma taki apetyt że nie mogę nad nią zapanować. Dostaje określoną dawkę dziennie i nic poza tym ale i tak mi się wydaje że tyje w oczach.

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pt lip 06, 2012 11:08 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Dziewczyny karmiące m.in Frania :),

Zakupiłam dla niego kilka opakowań Animondy dla takich maluszeczków jak on, proponuje mu przez najbliższe 2 tyg dawać właściwie tylko to. Takie jedno opakowanie powinien mieć na cały dzień. Można mu dawać połówkę rano połówkę wieczorem i też może nie wszystko na raz. Ja jak byłam to mu nałożyłam troszkę do miseczki później się trochę pobawił znowu trochę zjadł i przed wyjściem nałożyłam mu resztę z przewidzianej dawki :). Jak by miało nikogo nie być z rana to można mu nałożyć też trochę tego RC baby namoczonego w wodzie. Mleka mu nie leję, dałam mu tylko wodę. Póki co biegunki nie widziałam, ale można go by było jeszcze obserwować i masować po brzuszku. Gdyby się biegunka nadal zdarzała to dostałam od Pani w zoologicznym małe opakowanie gastro, można mu rozmoczyć granulki i podać, zresztą jakby dziewczyny miały to również. Ale to wtedy mokrej karmy bym mu nie dawała.
Jak by coś to zostawiłam kartkę na stole.
Ogólnie mogłabym tam siedzieć cały dzień z tymi cudownymi kociakami cała trójka mnie kompletnie rozwala :1luvu:
Ta mała w kubraczku matkuje Franiowi :) Bunia mu wyjada z miski, więc ją delikatnie odganiałam, nie chciałabym
żeby się zaraził od niej. Małemu kupiłam jeszcze 2 myszki, jedną zostawiłam dziewczynom ale nie wykazują zainteresowania więc można Frankowi wrzucić do klatki.
Cud miód i malina ta trójeczka nasza :)

paula_kropcia

Post » Pt lip 06, 2012 11:44 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Na łączce 2 Języczki i biała/y, w graciarni jeżyki - zwiedzały ten bałagan, ale jak przyszłam, to się przestraszyły i zaczęły gramolić z powrotem do budki. Po chwili przyszła krówka, ale bardziej niż jedzeniem była zainteresowana zajeżoną budką. Potem wyszła, a na peronie spotkałam jeszcze tę grację na krótkich łapkach.
A tu coś pozytywnego nt.jeżo-kociej symbiozy :)
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/61 ... a-material
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lip 06, 2012 16:15 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

paula_kropcia

Post » Pt lip 06, 2012 20:46 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Gdzie Franio został znaleziony ?? Jaka dzielnica Poznania. Bo zgłosiłam go na FB do grupy znalezionych kotów. Może ktoś szuka ?!
Obrazek

itaka

Post » Sob lip 07, 2012 9:24 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

itaka pisze:Gdzie Franio został znaleziony ?? Jaka dzielnica Poznania. Bo zgłosiłam go na FB do grupy znalezionych kotów. Może ktoś szuka ?!

Na sołaczu;

paula_kropcia

Post » Sob lip 07, 2012 12:34 Re: Poznań Główny PKP|zaczynamy nowy wątek, ale żegnamy Misi

Poproszę o dane do przelewu za bazarek :)

Pannacota

Od: Pt maja 04, 2012 9:09

[poprzednia][następna]