Mam Ds dla kocura, lat ok.10 na Urinary ! str.94

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 01, 2012 11:07 Re: DT Smarti 9 - ....

Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Dzień dobry
za zdrowie chłopaczka :ok: i rany szarpane Smarti :mrgreen:

tak zapytam... czy może ktoś chciałby małego, białego syjamunia :roll: ? bo właśnie wybieram się łapać...

o matko, JolaJ takie cudo biega po Twoim podwórku???? :roll:

tak :evil:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt cze 01, 2012 11:11 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ pisze:
Marzenia11 pisze:
JolaJ pisze:Dzień dobry
za zdrowie chłopaczka :ok: i rany szarpane Smarti :mrgreen:

tak zapytam... czy może ktoś chciałby małego, białego syjamunia :roll: ? bo właśnie wybieram się łapać...

o matko, JolaJ takie cudo biega po Twoim podwórku???? :roll:

tak :evil:

to musisz mieć gdzies w poblizu jakąś pseudo... :roll: kot nie spełnił standardów lub mu coś jest i go wywalili. Miałam takiego - pierwszego zresztą mojego tymczasa syjamka Szymusia.... też wzięty z trawnika pod blokiem. Jego brat został, i jeszcze niedawno miał się dobrze, Szymus na pewno by nie przezył.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 01, 2012 11:13 Re: DT Smarti 9 - ....

Tak tak, tylko dlaczegoludziewyrzucają małe oswojone i delikatne kocie pod śmietnik?
Bosz trzymajta mnie, same koty dookoła, a do tego ciemna karmicielka na podwórku.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt cze 01, 2012 11:18 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ pisze:Tak tak, tylko dlaczegoludziewyrzucają małe oswojone i delikatne kocie pod śmietnik?
Bosz trzymajta mnie, same koty dookoła, a do tego ciemna karmicielka na podwórku.

bo pseudo tak działa - TO co nie przynosi kasy i to szybko to ląduje na smietniku.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 11:27 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ pisze:Tak tak, tylko dlaczego ludzie wyrzucają małe oswojone i delikatne kocie pod śmietnik?

a dlaczego ludzie wyrzucają piękne, dorosłe, miziaste, do szaleństwa kochające ich koty na śmietnik :roll:

bo ludzie ( na szczęście nie wszyscy) to najbardziej wstrętne, bezmyślne i okrutne zwierzęta jakie nosi świat.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt cze 01, 2012 11:35 Re: DT Smarti 9 - ....

Nam, ludziom, do zwierząt bardzo daleko - w kazdym względzie. Począwszy od opieki nad dziecmi itp. itd.

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 12:18 Re: DT Smarti 9 - ....

Buri ma spadek cukru i jadę do lecznicy, także bielas musi chwilę zaczekać.
Wyglądało to jak paraliż, ale zjadła i ruchy wróciły do normy, jednak zaraz z nią pojadę bo czegoś podobnego nigdy nie widziałam. Mam nadzieję że to nie nic więcej. Trzymajcie kciki za Burisię i za moje zdrowie psychiczne.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt cze 01, 2012 12:26 Re: DT Smarti 9 - ....

JolaJ pisze:Buri ma spadek cukru i jadę do lecznicy, także bielas musi chwilę zaczekać.
Wyglądało to jak paraliż, ale zjadła i ruchy wróciły do normy, jednak zaraz z nią pojadę bo czegoś podobnego nigdy nie widziałam. Mam nadzieję że to nie nic więcej. Trzymajcie kciki za Burisię i za moje zdrowie psychiczne.

:roll: sa mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pt cze 01, 2012 12:49 Re: DT Smarti 9 - ....

bardzo mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt cze 01, 2012 14:53 Re: DT Smarti 9 - ....

jak z Buri ???? :roll:

a u nas..
tadammm :!: :!: :!:
:D Maksio utył 8O :piwa: od wczoraj z kościotrupka zamienił się w szkieletora :D a to w jego przypadku jest już duży postęp :kotek: :ok:
brzusio pełny,chętnie je, ładniejsze footerko,ładniejsza skóra i kicio żwawszy :piwa:
zaraz wiozę go na kolejną sesję kroplówkową :D

natomiast oczka Psotki gorzej-bidulka,boli ją-chyba podam jej tolfinę-muszę zadzwonić bo żal patrezć jak ją oczka bolą mimo tropicamidu i difadolu :roll: :roll: :roll:

Maciunia i Skórek- znowu na anty-teraz już nie damy się zanim gluta nie pokonamy na śmierć !

Kociaki nieżle biorąc pod uwage ich grzybowy wygląd :mrgreen: :kotek: :kotek: :kotek: :mrgreen: -tyją chociaż mało rosną-tak mi się wydaje.
chyba grzyb wreszcie zaczyna się cofać-jeśli nie to i tak już lada dzień będę mogła podać im szczepionkę grzybową bo wet ocenia je na 11,12 tygodni.
na szczęście żadnego gluta już nie ma i oczka niezmiennie,dzięki lizynie są piękne :ok:

Shila i Przylepa zostają jeszcze u mnie-pojadą do Domku prawdopodobnie po długim weekendzie bo Duża wyjeżdża.

smarti

Post » Pt cze 01, 2012 15:53 Re: DT Smarti 9 - ....

Dziękujemy za kciuki. Buri miała podaną kroplówkę, temperatura w porządku. Niestety cukier poszedł w drugą stronę, czyli ma zwiększoną dawkę. Objawy są bardzo podobne i potrafią napędzić strachu.
Apetyt dopisuje, teraz już ładnie się bawi :D jakby nic się nie stało.
W poniedziałek kontrola, czyli cyrk ruszył.

Bielas ukrył się przed deszczem, ale mam nadzieję że pojawi się wieczorkiem. Sąsiadka z dołu czuwa i jak zauważy gościa to od razu lecę z transporterkiem bo dt czeka :D ( no może nie cierpi na brak kiciów ale przyjmie :1luvu: )
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Pt cze 01, 2012 18:48 Re: DT Smarti 9 - ....

ufff :D Buri :1luvu:

smarti

Post » Sob cze 02, 2012 19:20 Re: DT Smarti 9 - ....

przywiozłam właśnie maksia z ostatniej kroplówki-teraz ma tylko jeść,łykać lekarstewka i ...pieknieć :kotek: :ok: :ok: :ok:

Kociaki zaszczepiłam na grzyba-za trzy tyg następny raz-dwa są na Synergalu,jeden zdrowy.
od jutra codzienna kąpiel w szamponie przeciwgrzybowym.

Psotka natomiast,ta piękna koteczka z czwóreczki oddanej przez "hienę" ma podejżenie białaczki lub nowotworu :cry:
Jeszcze nie doszła do siebie po przyjeżdzie do mnie i cały czas dojść do siebie nie może-oczka leczymy ale są w fatalnym stanie i prawie się nie leczą, usteczka ma całe opuchnięte co oceniono jako autoagresję, no a najgorsze to to że nad każdym cycuszkiem ma guzka-każdy z nich urósł w ciągu ostatnich kilku dni :(
wszyscy jej kumple już zpomnieli o kichaniu a ona się sypie :cry:

smarti

Post » Sob cze 02, 2012 20:04 Re: DT Smarti 9 - ....

smarti pisze: Psotka natomiast,ta piękna koteczka z czwóreczki oddanej przez "hienę" ma podejżenie białaczki lub nowotworu :cry:
Jeszcze nie doszła do siebie po przyjeżdzie do mnie i cały czas dojść do siebie nie może-oczka leczymy ale są w fatalnym stanie i prawie się nie leczą, usteczka ma całe opuchnięte co oceniono jako autoagresję, no a najgorsze to to że nad każdym cycuszkiem ma guzka-każdy z nich urósł w ciągu ostatnich kilku dni :(
wszyscy jej kumple już zpomnieli o kichaniu a ona się sypie :cry:

o kurcze 8O przecież na zdjęciach wygląda ślicznie
Obrazek

Bumiś

Od: Sob maja 12, 2012 8:17

Post » Sob cze 02, 2012 20:17 Re: DT Smarti 9 - ....

Psociu, zdrowiej proszę :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]