Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 22:24 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

felin pisze:
mb pisze:To jest strona parafii:

http://www.parafiaotorowo.pl/page1.aspx

Przedtem była jeszcze Księga Gości i to w niej były wpisy na temat całego zdarzenia.
W tej chwili Księgi Gości już nie ma.

:twisted: :mrgreen:

Bo to było kilkadziesiąt stron niechcianych gości;)

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 22:26 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

mb pisze:To jest strona parafii:

http://www.parafiaotorowo.pl/page1.aspx

Przedtem była jeszcze Księga Gości i to w niej były wpisy na temat całego zdarzenia.
W tej chwili Księgi Gości już nie ma.

Jest adres mailowy - można im skrzynkę zapchać :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt maja 11, 2012 22:27 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Kuszące :twisted: :twisted: :twisted:

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt maja 11, 2012 22:37 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Weszłam na wątek i :cry: :cry: :cry: Mam nadzieję, że Maciuś będzie zdrowy i zapomni o tym wszystkim w kochającym domku.
Mnie moja babcia uczyła, że muchę należy zabić, ale nie wolno jej dręczyć.Nawet drzewo płacze, kiedy się obrywa gałązkę.To zapamiętałam na całe życie.
Kościół traci wiernych, na swoje własne życzenie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 11, 2012 22:43 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

ewar pisze:Weszłam na wątek i :cry: :cry: :cry: Mam nadzieję, że Maciuś będzie zdrowy i zapomni o tym wszystkim w kochającym domku.
Mnie moja babcia uczyła, że muchę należy zabić, ale nie wolno jej dręczyć.Nawet drzewo płacze, kiedy się obrywa gałązkę.To zapamiętałam na całe życie.
Kościół traci wiernych, na swoje własne życzenie.

a jak na podłogę spadnie kromka chleba to się ją podnosi i całuje na przeprosiny, no cóż, inne czasy, inne wychowanie
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 12, 2012 6:46 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:Napisałam maila do świątobliwych z prośbą o reakcję! Czy to coś da? Czy w ogóle przeczytają?
Mój mail był dość "zdecydowany" :roll:

I stało się, co się miało stać :evil: . Skrzynka parafii nie działa, mój mail wrócił do mnie z informacją o błędzie...
Można było się tego spodziewać... :|

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Sob maja 12, 2012 6:49 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:
rysiowaasia pisze:Napisałam maila do świątobliwych z prośbą o reakcję! Czy to coś da? Czy w ogóle przeczytają?

I stało się, co się miało stać :evil: . Skrzynka parafii nie działa, mój mail wrócił do mnie z informacją o błędzie...

Szkoda, że ci, którzy powinni ludzi prowadzić, dawać przykład odwracają głowy :roll:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Sob maja 12, 2012 9:11 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

nelka83 pisze:
rysiowaasia pisze:

Szkoda, że ci, którzy powinni ludzi prowadzić, dawać przykład odwracają głowy :roll:

patrzą wtedy, gdy tacę zbierają
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob maja 12, 2012 9:42 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Tak Olafen, ma powiedzieć kazanie. Dla takiej wiejskiej społeczności słowa księdza są ważniejsze od słów policji, rodziny czy sądu.
Kościół w duzej mierze bierze odpowiedzialność za takie postępowanie ludzi. To on przez wieki wpaja ludziom,ze zwierzę ma służyć człowiekowi, ze nie ma duszy, że nie cierpi. Takie "wartości" pobozne babcie,prababcie przekazują swoim wnukom...

W mojej szkole w oczach księdza jestem dziwaczką, bo szanuję i pomagam zwierzętom. Moje postępowanie ocenia przed młodzieżą wyrażając się o mnie z sarkazmem: "obrończyni zwierząt"

rysiowaasia

Post » Sob maja 12, 2012 9:48 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

rysiowaasia pisze:Tak Olafen, ma powiedzieć kazanie. Dla takiej wiejskiej społeczności słowa księdza są ważniejsze od słów policji, rodziny czy sądu.
Kościół w duzej mierze bierze odpowiedzialność za takie postępowanie ludzi. To on przez wieki wpaja ludziom,ze zwierzę ma służyć człowiekowi, ze nie ma duszy, że nie cierpi. Takie "wartości" pobozne babcie,prababcie przekazują swoim wnukom...
"

Otóż to .Ksiądz nadal jest dla niektórych autorytetem.

grey

Od: Pon gru 05, 2011 7:14

Post » Sob maja 12, 2012 9:49 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

mb pisze:
vailet pisze:Mnie już nic nie ździwi :evil: Dziś dziecko w Biedronce pytało mamy jak kot się czuje gdyby mu samochód ogon przejechał :evil: Bardzo go to ciekawiło,a matka?NIC :evil: zero reakcji na taki tekst.

No, właśnie - szkoła szkołą, kościół kościołem, a tak naprawdę wszystko zaczyna się w domu.

Też tak uważam ,że dom jest najważniejszy w wychowaniu dzieci.
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob maja 12, 2012 9:50 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

.
Ostatnio edytowano Śro maja 16, 2012 20:28 przez olafen, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob maja 12, 2012 9:51 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:...

Ma powiedzieć kazanie ????

...

Wg mnie każda forma jest dobra,
ważne by mówić, uczyć, przestrzegać...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob maja 12, 2012 9:53 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

Olafen, ależ pisałam już maila! Tylko jakimś cudem poczta parafii nie działa ( może jest zapchana podobnymi mailami) . Ani Księga Gości... :|
Ostatnio edytowano Sob maja 12, 2012 9:56 przez rysiowaasia, łącznie edytowano 1 raz

rysiowaasia

Post » Sob maja 12, 2012 9:54 Re: Zabawa 8-latków z Koźla… Maciuś miał skonać w mrowisku

olafen pisze:Kościół nie ma już autorytetu, i to jest problem, bo do póki go miał mógł coś wskórać a teraz to tylko walczy o przetrwanie.

Kościół w małych wsiach ma wciąż wielki autorytet. Czasem aż zaskakujący. Niestety, głównie w oczach ludzi starszych, a tu chodzi o dzieci. Ale może przynajmniej do starszych przemówi.

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

[poprzednia][następna]