Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 21:12 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

cyt. ze str. 1
Misia urodziła sie w ciemnej i mokrej piwnicy jako jedyna przeżyła. Została wykorzystana przez lokatorów jak łapka na myszy i szczury. Tak służyła przez 10 lat. Kiedy guz zaczął rosnąć, lokatorzy zamykali oczy zeby tego nie widzieć. Misia stała się bezużyteczna i dlatego podjęli decyzję o jej uspieniu.

Bardzo dziekujemy za zagladanie na watek Miski, My jestesmy tez wstrzasniete tym co zobaczylysmy. Jestesmy wsciekle na ludzi, ktorzy na to patrzyli. Przeciez ten guz nie urosl jek w jedna noc !!

Ale dlugo tam nie chce zostac, woli swoja piwnice lub klatke schodowa
dlatego....
Napisałam, trzeba wierzyć.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto lip 10, 2012 21:40 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Miśka ma się świetnie. Jest zadowolona i śladu nie ma po guzie.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.usObrazek

Uploaded with ImageShack.us

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Śro lip 11, 2012 17:38 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Misia trzymaj sie , jesteś wspaniała :ok:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pon lip 16, 2012 21:00 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Blue pisze:A ja uważam że ta kotka jest szczęśliwa.
Ona przez 10 lat swojego życia była kotem wolnożyjącym i dobrze sobie radziła póki choroba jej nie dopadła i potrzebowała pomocy. Obecnie znowu jest zdrowa a jej stan jest monitorowany. To jej świat i wcale nie jest powiedziane że zamknięcie jej teraz w mieszkaniu będzie dla niej szczytem szczęścia. Polowanie na myszy to nie katorga dla kota. Ta kotka ma swoje miejsce, schronienie, osoby które o nią dbają. Ma swoje życie, swoje sprawy, swój świat.
Dlaczego uważacie że nie jest szczęśliwa?
Bo nie mieszka w mieszkaniu?
Jest ogrom kotów które są w o wiele gorszej sytuacji, faktycznie wegetują, są bardzo zagrożone, są bezdomne, nie radzą sobie na wolności, lub siedzą zamknięte w schronisku.
One potrzebują dodatkowej pomocy, zabrania ich, dania kąta.
Ta koteczka jest u siebie, tu przeżyła kawał życia i to jest jej życie.

Możliwe że by się pięknie odnalazła jako kot domowy - jednak mówienie że teraz jest nieszczęśliwa i jest jej źle - uważam że jest mocno na wyrost.

Tez tak mysle. Wiemy gdzie jest lagodna udomowiona matka z 4 maluchami, warunki nie ciekawe ( zagracona, mokra komorka ) i niestety nie mozemy pomoc bo juz nie mamy miejsca, a Miska jest tam naprawde szczesliwa i caly czas mamy kontrole nad nia.
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon lip 16, 2012 21:21 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Zagladam :kotek:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sie 14, 2012 23:19 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

:ok: :ok:
:ok: :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro sie 15, 2012 6:44 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

:ok:

grey

Od: Pon gru 05, 2011 7:14

Post » Sob wrz 01, 2012 11:34 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

WeraW pisze:Kotka ma opiekę, jest zadowolona, żyła tam 10 lat. Ma swoją budkę i ogród. Czasami nie ma innego wyboru. Nie każdemu kotu można znaleźć dom. Miśka miała swoje ogłoszenia, ale telefonów nie było żadnych. Uwierzcie mi, że jest dużo szczęśliwsza niż była w kociarni, gdzie sytuacja jest tragiczna, a rąk do pracy brak.

Moim zdaniem ona nie będzie już szcześliwa w zamknieciu, za długo była kotem wolnożyjącym. W końcu tam nie ma tak źle. Tyle jest biednych kotków w schroniskach, czy tych domowych, wyrzuconych przez " kochających " opiekunów, że one z pewnością potrzebują bardziej zmiany na lepsze.
A koteczce życzę dużo zdrówka i oby opiekunowie czuwali nad nią nadal, aby tylko nie stała jej się krzywda :ok:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt wrz 07, 2012 20:51 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Misia ma się świetnie. Ma legowisko w piwnicy i śpi albo tam, albo na klatce. Do mieszkania Pani, która się nią opiekuje wchodzi, ale natychmiast prosi, żeby ją wypuścić. Nie podoba jej się widocznie. Sierść pięknie odrosła, po guzie ani śladu.
Obrazek

Obrazek

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pt wrz 07, 2012 20:56 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Głaski dla Ciebie, czarna Misiu :D

Dzięki ciociu za wiadomości i fotki :D

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt wrz 07, 2012 21:10 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Dobrze, że ma gdzie się schronić.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob wrz 08, 2012 10:35 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

WeraW pisze:Misia ma się świetnie. Ma legowisko w piwnicy i śpi albo tam, albo na klatce. Do mieszkania Pani, która się nią opiekuje wchodzi, ale natychmiast prosi, żeby ją wypuścić. Nie podoba jej się widocznie. Sierść pięknie odrosła, po guzie ani śladu.
Obrazek

Obrazek

Same wspaniałe wiadomości i u Kuki i u Mieciula i u Koteczki Misi :dance: :dance2: :smiech3:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Nie wrz 09, 2012 21:20 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Kurde ,patrzę na nią i nie mogę uwierzyć,ze ona miała guza na sobie wielkości swojej głowy 8O 8O 8O
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon wrz 10, 2012 0:00 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

Myszolandia pisze:Kurde ,patrzę na nią i nie mogę uwierzyć,ze ona miała guza na sobie wielkości swojej głowy 8O 8O 8O

Guz byl duzo wiekszy od glowy, po wycieciu go widzialam, byl ogromny 8O
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Pon wrz 10, 2012 15:24 Re: Kotka z guzem olbrzymem - UWAGA DRASTYCZNE ZDJĘCIA

ja nie dałam rady oglądać zdjęć :( i tak strzeliłam,że wielkości jej głowy,ale dzieki bogu,że Kicia już go nie ma,przerażało mnie to jak zobaczyłam pierwsze jej zdjęcie :(
Wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć jak to zobaczyłaś na żywo,aż mi się zimno zrobiło ......
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]