cz.V Kocia Przystań. Sezon otwarty - tniemy bezdomność!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 21, 2012 11:50 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

hidi pisze:
wiiwii pisze:Przeczytałam ciekawe rzeczy o gryzieniu ogona, wsadzam tutaj. Widziałam jak Szoszka łapała swój ogon, ale nie powtórzyło się więcej. Bronek pewnie ma pchły. Ale ten link może się kiedyś przyda:

http://forum.gazeta.pl/forum/w,525,8084 ... adek_.html

I takie (to już hardcore 8O ):
http://chatul.pl/viewtopic.php?t=349

niestety ten hardcore dotyczy mojego Stanisława. na szczęście rzadko ma ataki, ale jak już się pojawi, to jest to masakra :cry:

widzę, że dyżury mocno obsawione na nast tydzień- proszę mnie wpisać na sobote wieczór.

Ale mam wyczucie.. Ukochaj swego kota ode mnie! I siebie! Dzielnie dajecie radę!

Mojej właśnie obcięłam pazury, potrzebowałam do tego pomocy, przez cały czas na mnie warczała i syczała. A jak skończyłam, machnęła ogonem zniesmaczona i po paru chwilach jak gdyby nigdy nic - przyszła na głaskanie barankując i mrucząc...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Sob sty 21, 2012 12:28 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Piątek 27 wieczór poprosiemy
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Sob sty 21, 2012 15:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

DYŻURY

23.01 /pon/ King_usiak Martyss
24.01 /wt/ Herz Victor
25.01 /śr/ Mikuś Sylwia
26.01 /czw/ Herz Victor
27.01 /pt/ ......... Arabeella26.
28.01 /sob/ ....... Hidi
29.01 /ndz/ Martyss Mikuś

Brakuje tylko piątku i soboty rano.
MIKUŚ

Post » Sob sty 21, 2012 15:39 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

A w poniedziałek akcja ciach :mrgreen:

Ciachamy kolejnych kocich obywateli i obywatelki 8)
MIKUŚ

Post » Sob sty 21, 2012 15:43 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

A co do Bronka póki co obstaje jednak przy chorobie sierocej. On NIE GRYZIE swojego ogonka. On go ciumka i ugniata :roll: W momencie kiedy się zestresuje próbuje sobie stworzyć minimum bezpieczeństwa. Ogon jest cały, nienaruszony, żadnych okaleczeń. Jest tylko wymamlany (uśliniony).I ta jego ciężka "praca" łapkami. Ugniata jak małe kocię matkę :roll:
No rozwala mnie bardzo rozczulający widok. Chciałabym by jak najszybciej znalazł kochający domek. Widać że się boi i jest zestresowany cała sytuacją. Chyba nie potrafi się do końca odnaleźć u Nas na kociarni :?
MIKUŚ

Post » Sob sty 21, 2012 17:32 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

czy ja mogę nie kocio?
bo dziecię me uczy sie pływac , i dziecie to z tego gatunku ze pochlapane po twarzy wrzeszczało, dostawało histerii. mycie głowy to była masakra

i ona tak teraz daje rade o:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Sob sty 21, 2012 19:56 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Swietnie nurkuje, nawet w beton na ostatniej fotce :lol: :lol: :lol:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob sty 21, 2012 22:33 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Ela jaki beton, poremontowe modne jakby aluminiowe dno:) :mrgreen:

ela postaram się jutro koło 10.30 podrzucić przejazdem ale potwierdze telefonem przed , ok? i tylko w drzwiach, jak wiatr bo reszta rodziny w samochodzie zostanie:)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Sob sty 21, 2012 22:49 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Zgoda, czekam zatem na wiadomość.
Przepraszam za ten żart, niezbyt wybredny, nie wiedziałam, że to aluminium :wink: :smiech3:

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie sty 22, 2012 10:27 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Bardzo fajnie dziecię daje radę, Sovo! :ok:

Basia, przyjdę dziś na Twój wieczorny dyżur pozawracać Ci głowę. Zadzwonię jeszcze żeby się dowiedzieć o której dokładnie.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie sty 22, 2012 13:12 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

oka. Planowo będe ok 16-17.
Wszystko zależy od błękitnej (Dagmary) 8)
MIKUŚ

Post » Nie sty 22, 2012 14:38 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Hmmm... Nie wiem jak to napisać co by logicznie zabrzmiało.....
Fuńka chyba zaczęła głodówkę :? Zauważyłam że jedzonko w jej boksie było nie tknięte i wymiotuje żółcią :(
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Nie sty 22, 2012 16:05 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Arabella26 pisze:Hmmm... Nie wiem jak to napisać co by logicznie zabrzmiało.....
Fuńka chyba zaczęła głodówkę :? Zauważyłam że jedzonko w jej boksie było nie tknięte i wymiotuje żółcią :(

przy mnie zjadla troche, jak ją głaskałam.. i rano nie było żadnych wymiotów... trochę pomiaukiwała i domagała się uwagi. bardzo mi jej żal :(

może ktoś zmotoryzowany mógłby ją zabrać do weta?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Nie sty 22, 2012 19:24 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Pierwsze koty za płoty.
Expresowy dyżur z Wiiwii bo padam. Mam nadzieję że następnym dyżur z kimś innymbędzie spokojniejszy :)

Wiiwii witaj na pokładzie :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Nie sty 22, 2012 19:35 Re: cz. V Kocia Przystań S-c - zbiórka na Wrocław dla Dorotki!!

Bardzo proszę by każdy dyżur obserwował kotkę Funię.
Kontrolujcie proszę czy je i jakie ilości. Dzis bardzo ładnie zjadła.
Owszem wymiotowała ale kłakami.
Marta podrzuci na kociarnie zakupioną pastę bo zapomniałam wyjąć z samochodu ;/ Wtedy będziemy jej podawać przez parę dni.
Myślę że nie ma co panikować ;)
MIKUŚ

[poprzednia][następna]