PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 10, 2012 13:50 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Jak Tobie wygodniej. Mam plan, by przekonac przyjaciółkę, by zawiozła mnie autem z rzeczami w niedzielę na paluch, bo ja mam tylko rower, więc jeśli ona się zgodzi, to mogłabym wziąć.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lut 10, 2012 13:57 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

To co ustaliłam przekazałam alareipan, nie musicie wszystkiego brać, tyle ile się zmieści do samochodu. Te rzeczy trzeba odebrać w ciągu tygodnoia jak pracuje ten szef od tych szmatek. Może na wiosne będzie na pewno sporo koców do oddania to może wtedy coś też się da załatwić. Bym prosiła , żeby to było przeprowadzone dyskretnie, bo to jest załatwione po moim układzie rodzinnym. Inaczej to by było trzeba pisać podania ,komisja by musiałą się zebrać i to wybrakować, wiecie jaka u nas jest biurokracja. Jak juz ktoś będzie chętny do przewiezienia to wtedy ustalimy na pw telefony itp.
Ostatnio edytowano Pt lut 10, 2012 15:03 przez meggi 2, łącznie edytowano 1 raz
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt lut 10, 2012 14:55 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Ja juz sie pogubiłam :?
Zrozumiałam, że z Bielan jest co innego do zabrania, a te 200 kg to ze szpitala.
Alareipan to w razie czego jeśli do Ciebie to jaka dzielnica?
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt lut 10, 2012 15:03 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Jagooda, bo są 2 propozycje i na te dwie potrzebujemy transoportu :)

1. Mokotów, szpital, 200 kg - Paluch
2. Bielany, troche rzeczy zebranych przez osobe o nicky saintpaulia - Paluch

W przypadku 2. pomyślałam o Tobie, bo Ty z Żoliborza.

Zaproponowałam siebie, bo jeśli mamy to same upychać na Paluchu, to my jesteśmy tylko w niedzielę.

U mnie oznacza: Grochów.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pt lut 10, 2012 15:17 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

No to w sumie dobrze zrozumiałam.
OK to te rzeczy z Bielan mogę zabrać, skontaktuje sie z saintpaulia kiedy i wtedy dam znać.
Na Paluch boje sie jechać - będę ryczeć :cry: :cry: i to jeszcze długo po.....
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Pt lut 10, 2012 15:24 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

mwggi2 - wysłałam pw
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pt lut 10, 2012 20:01 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

alareipan pisze:
Zaproponowałam siebie, bo jeśli mamy to same upychać na Paluchu, to my jesteśmy tylko w niedzielę.

U mnie oznacza: Grochów.

No tak , bo tych co bywają na Paluchu w soboty , upychanie szmatek po prostu przerasta.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pt lut 10, 2012 20:30 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Ja zmotoryzowana nie jestem, ale jeśli ktoś może przywieźć coś w inny dzień niż niedziela to oczywiście podjadę i pomogę :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt lut 10, 2012 22:44 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

ja niestety w soboty, niedziele moge
w sobotę ze szpitalem nie wyszło - tam trzeba kogoś wolnego w tygodniu
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Sob lut 11, 2012 11:16 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

EdytaB_a pisze:ja niestety w soboty, niedziele moge

A w jakich godzinach? Czy np 8-9 wchodzi w grę?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Sob lut 11, 2012 12:35 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Czy w takim razie jutro trzeba coś skądś zabrać? Bo ja postaram się być zmotoryzowana, ale sama nie mam niczego szczególnego do zawiezienia.

Wiedziałyście o tej akcji?
http://www.mmwarszawa.pl/402702/2012/2/ ... gory=sport
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Sob lut 11, 2012 12:41 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Moha pisze:
EdytaB_a pisze:ja niestety w soboty, niedziele moge

A w jakich godzinach? Czy np 8-9 wchodzi w grę?

Na pewno będzie można, jak już będzie ustalone, kto podjedzie do szpitala
to wszystko ustalimy na pw.
Przykro mi, ale administarcja szpitala nie pracuje w soboty.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Sob lut 11, 2012 12:45 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Jeśli możliwy jest odbiór w godz rannych to ja mogę w poniedziałek,ew. we czwartek 16.02.
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie lut 12, 2012 19:56 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

:!: LAWA, niestety bez poprawy, od dwóch tygodni jest gorzej... :!:

Obrazek

KEDKA, bardzo miła tri z pręgowaniem, młodziutka. Kończy kwarantannę, ale zmarniała natomiast w klatce odzyskuje apetyt.

Obrazek

LEGO, dopiero trafił do schroniska, ale jego stan nie jest najlepszy.

Obrazek

JULKA, to jedna z najstarszych stażem kotek w schronisku. Była dzika, ale jej przeszło ;) Do zaopiekowania jest jeszcze jej oczko.

Obrazek

TIRANA, niespecjalnie przepada za innymi kotami dlatego słabo je wśród nich. Siedzieć w klatce też nie lubi i choć wtedy je to bardzo chciałaby się wydostać.

Obrazek

VEGA, bardzo przyjemna szylka, młodziutka, miła, ale nienachalna. Trochę onieśmielona dużą ilością zwierząt, ale nie wykazuje w stosunku do nich agresji. Katarzy, niespecjalnie z apetytem...

Obrazek

KOLEŻANKA dopiero skończyła kwarantannę (jak Vega), była bardzo wystraszona schroniskiem i jego odgłosami, trochę oswoiła się z nową sytuacją, ale apetyt jakoś nie dopisywał i podobnie jak u Tirany- w klatce jest z tym nieco lepiej.

Obrazek

PAULA, dziczy, fuczy, prcyha, ale Opiekunowi daje przy sobie wszystko zrobić. Katarzy dodatkowo :roll:

Obrazek

KRÓWKI, dwa koty przywiezione z jednego miejca. Nie radzą sobie zupełnie :(

Obrazek

MAKSIO, nie muszę go chyba przedstawiać- dzieciak spędziła calusieńkie dzieciństwo w schronisku. Od dwumiesięcznego malucha z obserwacją na wściekliznę :twisted: po gadającego miziaka z wyłysiałym od grzyba ogonkiem i nawracającym kk. Teraz czuje się dobrze i nawet domył sie troche pod oczami co nigdy nie było jego mocną stroną. Zaraz po Miednicy jest najstarszym stażem kotem na P.

Obrazek

KOLAR, kot, którego zdjęcie wstawiała w ubiegłym tygodniu Ania- trafił do schronu jeszcze ze swoą obróżką z "domu". Chyba nie skończył jeszcze kwarantanny, rozchorował się i leczy katar.

Obrazek

MARLEY :czarne stworzonko, które leczy katar, ale te zmiany na nosie nie wróżą szybkiego wyleczenia :/

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon lut 13, 2012 10:28 przez jamkasica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie lut 12, 2012 20:02 Re: PALUCH 7-"10 na życie" trwa! ZIMA w schronie! potrzebne DT!

Moha pisze:Jeśli możliwy jest odbiór w godz rannych to ja mogę w poniedziałek,ew. we czwartek 16.02.

nie wiem, musisz zadzwonić i się umówić, ja jutro od rana mam komisje lekarską i nie będe miała głowy.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]