S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 09, 2012 18:33 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

takich petycji jest wiele, ja już podpisałam dwie albo trzy
nie wiem do kiedy jest termin
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Pon sty 09, 2012 20:14 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Poniżej zdjęcia super kociaka poszukującego domu. Kocurek ma około 4 miesięcy i został zabrany z piwnicy po wizycie Sanepidu. Wprawdzie Sanepid nie znalazł nieprawidłowości ale Zarządca Wspólnoty wydał nakaz usunięcia kotów z piwnicy. Nie wiem co będzie z kotami dorosłymi, które zostały już wysterylizowane i mają dobrą troskliwą "karmicielke".
W tej chwili walczymy o możliwość pozostawienia ich w piwnicy. Jednak jednym z warunków było zabrane małego. Kotek jest spokojny, choć troszkę nieufny jednak daje się głaskać i w chwilach "płaczu" dotyk ludzkiej ręki dobrze go uspokaja. Dzisiaj został odpchlony a jutro odrobaczenie . Proszę o pomoc w znalezieniu dla niego domu ewentualnie o jakieś rady gdzie tzn na jakich stronach szukać mu domu.
Chyba o tym że zależy nam na dobrym domku nie muszę mówić :twisted:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

Post » Pon sty 09, 2012 23:32 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Kolejna Akcja Adopcyjna w Katowicach

Silesia City Center !!!!

14- 15 stycznia 2012 r

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Wto sty 10, 2012 10:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

no ładnie
buuu
akcja, ludzie akcja-tak trochę z nienacka :wink:

Gioia_- to jest burasek, nie whiskasik z tego co widzę?
jak juz bedzie po tych róznych zabiegach trzeba bedzie mu zrobic allegro
to młodzieniaszek, mam nadzieje ,że domek sie szybko znajdzie

...a w schronisku...

jest nowy kocio, fotki po południu
taki podobny do trgo obywatela od Gioi_
tez ok 4 mies, chłopak, odrobaczony ( ma ksiażeczkę) i dzis zaszczepiony
domowy miziak

Pchlarz mały biało-bury lepiej, nadal trochę anemiczny, ale apetyt ma jak smok, szczególnie na mięsko surowe

no i ważne
:mrgreen:
wygląda na to, że do Agrypinki usmiechnie sie szczęście
domek spod Poznania wypatrzył ją i Foresta w ogłoszeniach
i po kilku mailach i rozmowach Agrypinka została wybrana na ta szczęściare, która tam zamieszka
Szukają kota samotnika raczej, nie straszne czasem pazurki, będzie niewychodząca, często będzie musiałą zostawać na dwa dni sama, bo jej Pan ma dwa domy i miedzy nimi kursuje
Dla Agrypinki to super układ, ona bardzo za ludźmi nie tęskni, a będzie wtedy ktos dochodził dwa razy dziennie dawać jeść.
Bardzo fajny Pan :kotek:
Miał kotkę, przybłedę , odeszła na nerki, po długim leczeniu.

Nie jedzie może ktos w tamte okolice w najblizszym czasie? nie musi byc dokłądnie Żnin/Poznań, ale odległośc nawet do 100km
Dom ewentualnie sam przyjedzie, ale to jednak kawał i może udaloby sie z podróżą łączoną.Bo po wielu rozmowach mam zaufanie i nie musimy myśle jechać osobiscie
Ostatnio edytowano Wto sty 10, 2012 10:19 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sty 10, 2012 10:11 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

A kurczę szkoda, że wcześniej nie wyszło z tym domkiem Agrypinki, bo mój TZ będzie w piątek w Poznaniu. Z tym, że on od niedzieli jest już w Świdnicy i stamtąd będzie jechał :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 10, 2012 10:18 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

o kurde, szkoda
buuuuuu

Mała1

Post » Wto sty 10, 2012 10:22 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:psiamko
u nas jest dwupaczek
dymny kocurek i biało-czarna dziewuszka-rodzeństwo
niecałe dwa miesiące
ale za nic nie mogę dać gwarancji zdrowia
one za małe na szczepienie, tylko póki co odrobaczone
apetyty jak smoki, kupy ładne
ale gwarancji nie dam

Maleńtaski :wink: A fotencje jakieś może masz ? Czy mogę ew. potencjalny domek kierować do Ciebie ? Nie wiem czy nie mają juz jakich swoich kandydatów, ale takie kruszynki to byłoby cudnie w dobry dom w pierwszej kolejności wyadoptować :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sty 10, 2012 10:26 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

tutaj jest kilka fotek
gdzies w połowie, za fotkami burej kotki
na rękach w swetrze w paski
https://picasaweb.google.com/1051588822 ... yczen2012#

ich rodzeństwo juz w domach-zdrowe
te siedza w schronisku, nie maja żadnych objawów, w schronisku nie ma pp
nie maja kontaktu z innymi kotami
ale nie sa zaszczepione-wiec kompletnie nie mogę dac gwarancji zdrowia

i jeszcze korciaczkowe portreciki- do powiekszenia
Obrazek Obrazek

Mała1

Post » Wto sty 10, 2012 10:35 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Śliczne są i takie malunie. :1luvu:

Jak ostatnio byłam to ich się pytałam, co takie malizny robią o tej porze w schronie i że szybko powinny się zakręcić i jakieś wspaniałe domki oczarować. :ok:

A tak powaznie, po moich maluchach z pp jak widzę w schronie takie kruszyny to mi się serce podwójnie ściska :( A u mnie chałupa skażona i niestety na tymczas gówniarstw nie mogłam zabrać, chciaż klatka jest i wujek Felix z chęcią takie szkraby niunia :kotek:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto sty 10, 2012 10:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Cudowne puchatki :1luvu: , zaraz coś powklejam na wąt domku (o ile już nie mają jakichśkoteczków na oku). Oczywiście wspomnę o ryzyku :wink:
Obrazek

psiama

Post » Wto sty 10, 2012 10:41 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Jakie śliczności :1luvu:

Domki powinny się bić!
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 10, 2012 10:56 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mam nadzieję, że dom się zakocha. Sa takie maleńkie i kruche :wink:
Wkleiłam cztery najpiękniejsze foteczki :wink:
Obrazek

psiama

Post » Wto sty 10, 2012 11:45 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

No, z tą Silesią to tak do końca nie od nas zależy - tak się złożyło - ale od razu napisałam bo wiem, że trza dom przygotować do nieobecności :roll:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Wto sty 10, 2012 12:10 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Osobiście zawoziłam do Poznania dwa szczeniaki to juz dwa lata jak mam z nimi kontat,mogę poprosić o wizyte przed adopcyjną jak coś :wink:
Gosiara

Post » Wto sty 10, 2012 12:24 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

"Gioia_- to jest burasek, nie whiskasik z tego co widzę?
jak juz bedzie po tych róznych zabiegach trzeba bedzie mu zrobic allegro
to młodzieniaszek, mam nadzieje ,że domek sie szybko znajdzie"

No widzisz w piwnicy wiskasika udawał ;) ale i tak jest cudny więc mam nadzieje,ze szybko domek znajdzie. Nie ukrywam jednak ze liczę na pomoc forumowiczów bo nie bardzo wiem jak się do tego zabrać :(

Jeśli chodzi o akcje to się oczywiście zamelduje, sobota na 100 % a w niedziele tak na 90 % ;)
Obrazek

Obrazek

Gioia_

Od: Pt wrz 23, 2011 17:07

[poprzednia][następna]