Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 17, 2011 14:00 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

ewar pisze:
zuzia96 pisze:Ewar, mnie się wydaje, że potrzebny jest nowy tekst na banerku, żeby więcej osób go przeczytało, że taka kotka jest szukana w W-wie, może nawet z prośbą o pomoc w szukaniu. Ten stary tekst ma się nijak do tego, co się teraz z kotką dzieje :oops:

Ale odsyła do wątku.To najważniejsze.Prosiłam, żeby było na cito.Ja nie umiem tego robić.

Ja też nie umiem :oops: :oops: a zwłaszcza napisu nie umiem :oops: :oops:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob gru 17, 2011 14:09 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Czekam na wieści od Praksedy, miała/ ma tam być dzisiaj.Ktoś też do niej pisał na pw, że tam poszuka.To teraz najważniejsze.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 17, 2011 15:05 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Podnoszę koteńkę
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob gru 17, 2011 15:15 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Femka pisze:XAgaX, nie różnisz się niczym od teoretyków z pełnymi gębami dobrych rad i złotych rozwiązań. Betonowy beton.
Idź z tego wątku, zostaw go dziewczynom do komunikacji w poszukiwaniach kotki, bo za chwilę ktoś nie wytrzyma i naprawdę skończą się wyważone komentarze, a zacznie fantastyczna jazda, na którą po stokroć zasłużyłaś.

Swieta racja, niech się już nie wysila. Ciekawa jestem ile lat ma XAgax, że jest tak posłuszna debilnym radom wetów.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob gru 17, 2011 17:42 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Bywają sytuacje, że ktoś nie może sobie pozwolić na kolejnego tymczasa, jak ja na przykład, bo mam białaczkowce.Ktoś ma inny problem i nie pozostaje nic innego, jak zrozumieć.Wielu jednak bulwersuje ta opinia doświadczonych wetów :wink: W sprawach behawioralnych akurat nie zawsze mają rację, przekonałam się o tym na Fibi i już nie ufam tak do końca.
Proszę, zostawmy to już, nie odwrócimy tego, co się stało, kotka jest na wolności, trzeba ją odnaleźć.Szkoda mi Marion, szkoda mi Praksedy, bo nie wiem, jak ona też daje sobie radę.Proszę bardzo o pomoc raz jeszcze, jeżeli tylko ktoś może.

ewar

Post » Sob gru 17, 2011 18:11 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Ok. 1,5 godziny kręciłam się dziś po Kanonii, Jezuickiej i okolicach w poszukiwaniu Kotki.
Nie widziałam niestety żadnego Kota, ale widziałam sporą miskę z jedzeniem raczej dla Kotów (wędlina? takie coś to było), chyba tam, gdzie widziała Prakseda.
Przy Kanonii jest, wydaje mi się tylko 1 brama (mówię o miejscu wskazanym przez Delfinkę), chyba do domu zakonników (przy każdym guziku domofonu napisane "ojciec......."). Brama po drugiej stronie wychodzi na plac na skarpie, gdzie weszłam za jedyną otwartą bramę do ogródka i nawet siedziałam z 20 minut, rozłożyłam jedzenie, ale żaden Kot nie wyszedł. Jeśli poszła w dół, to tam miejsca do ukrycia się jest masa. Ale jeśli nadal jest w tym kole, o którym mówiła Delfinka, to zaczęłabym od tej bramy na Kanonii, plus jeszcze na Dziekanii jest brama z jakąś budową.
Ktoś chętny pójść ze mną i pogadać w duchu religijnym?
No i większość ogłoszeń została zerwana - przy Jezuickiej widziałam tylko 1, w dole przy Rybnej 2, na Kanonii żadnego. Zdjęcia w ogłoszeniach są kolorowe ale mało na nich widać - tylko samą głowę Kici. Przydałoby się dodrukować ogłoszeń z tym większym zdjęciem ale ja mam niestety w robocie tylko czarno - białą drukarkę.........

Moim zdaniem szukanie "na piechotę" będzie skuteczne tylko przy ogromnym farcie. Ogłoszenia i nawiązanie kontaktu z karmicielkami jest najważniejsze bo tam jest cała masa zakamarków, o których ktoś, kto od 100 lat nie mieszka na Starówce nawet nie wie (np. ja).

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob gru 17, 2011 19:11 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Carmen201 :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Sob gru 17, 2011 19:30 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Przyjrzałam się dokładnie tej mapce, którą wstawiła Delfinka z kółkiem.
W kółku jest TYLKO TA JEDNA BRAMA na dziedziniec do ojców zakonników, spokojnie Kotka mogła przez nią przejść bo ma szerokie pręty. Nawet przez chwile była dzisiaj otwarta i żałuję, że nie weszłam, zastanawiałam się o chwilę za długo i ktoś zaczął ją zamykać :(

Basiu, jeśli możesz, spróbuj proszę zlokalizować Kicię jeszcze raz.
Jeśli potwierdzi Ci się ten rejon, to pokonując wrodzoną meganieśmiałość pójdę tam w poniedziałek i zadzwonię do tych ojców, i poproszę o możliwość zostawienia jedzenia.
Jeśli się zgodzą, to może spróbujemy zostawić klatkę?

EDIT: Doczytałam sobie wątek, ta brama, o której piszę, to ta sama, o której wspomina XAgaX, że ogłoszenie zostało tam przejechane samochodem :( Nie wiem, czy da się tam z kimś pogadać i dogadać......

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob gru 17, 2011 21:05 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

To jest najprawdopodobniej brama do ojców jezuitów. Tam jest bardzo prokoci człowiek - brat Robert. Karmi koty, da się z nim pogadać, niekoniecznie w duchu religijnym ;-) Może zauważył nową kotkę, a nawet jeśli nie, to można go poprosić, żeby miał oko.
Obrazek

marta79

Od: Czw sty 17, 2008 12:27

Post » Nie gru 18, 2011 1:20 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Polecam to, co mnie polecono (poleca mziel52) przy poszukiwaniach. Walerianę. Gdy wyruszam na poszukiwania mojej Ogryni, zawsze mam ze sobą walerianę na wabia. Można polać jakąś reklamówkę i tak z nią chodzić.
Ogłoszenia klejcie, tak jak ja stale kleję, trudno - zrywają, więc ja kleję od nowa. Zrywanie ogłoszeń jest nagminne, ja szukam kotki na Mokotowie i na Ochocie i nie ma znaczenia ani dzielnica, ani ulica - zrywają i już.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie gru 18, 2011 7:17 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Iwonami, szukaliśmy kiedyś kota na działkach.Kupiłam walerianę, wysmarowałam nią buty, przy okazji jeszcze i na ręce mi się wylało, no wonie rozsiewałam koszmarne.Ani pół kota się nie pojawiło, a było ich tam sporo.
Marta79 coś zasugerowała.Warto spróbować!

ewar

Post » Nie gru 18, 2011 10:33 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Podzielę się własnymi doświadczeniami. Miałam ogromną przyjemność kiedyś szukać kota z pomocą Delfinki. Sytuacja wydawała się beznadziejna, ale za Jej wskazówkami (zlokalizowała stosunkowo niewielki kwadrat) po prostu pojechałyśmy we trzy z klatkami łapkami zdecydowane siedzieć nawet całą noc. Około trzeciej, dokładnie w miejscu wskazanym przez Deflinkę, poszukiwany kot wlazł do klatki.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie gru 18, 2011 12:14 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Tyle kotów się odnalazło.Wiem, bo odwiedzam te wątki.Po prostu trzeba szukać i już.Jakiś "zmasowany atak" jak Femka sugeruje nie byłby zły.W kilka osób i raźniej i skuteczniej.

ewar

Post » Nie gru 18, 2011 15:47 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Byłam dzisiaj na Starówce i powiesiłam nowe ogłoszenia. Spotkałam sporo ogłoszeń powieszonych przez Praksedę, nie zerwanych. Zostawiłam ogłoszenia ochroniarzom na parkingach przy Brzozowej i Bugaj. Wszystkie ogłoszenia wieszałam od Celnej w dół w kierunku u. Bugaj i na boki. Myślę, że trzeba by też obrać kierunek na rynek, bo przecież nie ma pewności, gdzie kotka przebywa. Niestety ogłoszenia wydrukowałam wcześniej zanim pojawiły się nowe zdjęcia, więc na zdjęciu jest tylko łepek kotki. Następna partię wydrukuję z lepszymi zdjęciami.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Nie gru 18, 2011 17:15 Re: Szukamy kotki Marion (Warszawa-Stare Miasto)

Przed chwilą rozmawiałam z Praksedą, była szukać kotki, ale nie ma żadnych dobrych wieści :(
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]