Kocia Chatka kociaki małe i duże szukają domków...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 28, 2011 20:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

MartynaP pisze:
MartynaP pisze:zalozylam watek na dogo
http://www.dogomania.pl/threads/213666- ... schronu!!!!Śląsk?p=17530303#post17530303

i FB

http://www.facebook.com/event.php?eid=266828060011853

terenia tam na dyzur sie powyzej wpisałam :)

Martyna ale jesteś szybka 8O zaraz udostępnię wydarzenie na FB i prosimy wszystkich innych o to samo.
Do jamniczków SOS przed chwilą wysłąłam maila ze zdjęciami :)
zaraz Cię wpisze na dyżur dziękuję :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 28, 2011 20:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Zabrałam z KCh paczkę 400g suchego k/d dla Zgredki -Mery - nie wiem czy to było dla niej czy też miało jakieś inne przeznaczenie - jak coś to prosze o info.

Czy ktoś monitoruje Biedronka - kiedy kolejny virbagen?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie sie 28, 2011 20:54 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

spoko :ok:
a kogo numer podac do jakiegos kontaktu :?:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sie 28, 2011 20:58 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Na dyżurze będąc na zdrowej do ewidencji wpięłam nową kartę dla Zuzi i Pędzla oraz przepięłam karty leczenia Cytryna i Gapy - w ten sposób łatwiej się zorientować że coś jest do podania jak się zaczyna od zdrowej. Rozrobiłam też w strzykawce betadine z solą fizjologiczną - wpisałam to na kartce, ale kartki lubią ginąć :wink: Maluchom przywiozłam kurczaka ugotowanego i zmiksowanego - nie bardzo jadły :( z czego z radością skorzystały moje tymczasy - więcej było dla nich :mrgreen: w dyżurze pomogła mi Jadzia, która załatwiła większość spraw medycznych. Zabrałam mój transporter czerwono-czarny i klatkę-łapkę -będzie potrzebny jak się uda złapać to co trzeba :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sie 28, 2011 21:22 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Mara S pisze:Zabrałam z KCh paczkę 400g suchego k/d dla Zgredki -Mery - nie wiem czy to było dla niej czy też miało jakieś inne przeznaczenie - jak coś to prosze o info.

Czy ktoś monitoruje Biedronka - kiedy kolejny virbagen?

Biedronek dostał jednorazową serię tak jak Tania - teraz dom na cito potrzebny

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sie 28, 2011 21:24 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Marta a ktoś dzwonił o Józia? o co chodzi z domem?

co do szczeniaczkow Piotrek jutro zapyta w schronie o karmę suchą jak nie ma dla szczeniaków to trzeba kupić. Porozmawiam z dr Hylą na temat szczepienia. Przydalby sie im tymczas bo zaraz mogą cos złapać

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sie 28, 2011 21:32 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Po dyżurze.
:arrow: Była wizyta w sprawie adopcji Józia, ale niestety Józio by sie tam nie nadawał.
On nie jest na tyle łagodnym kotem , który spokojnie i bez strachu mógłby zamieszkać z 3 letnią bardzo ruchliwą dziewczynką.
Długo rozmawialiśmy rozważaliśmy za i przeciw, nawet była chęć próby (ja prawdę powiedziawszy nie dawałam temu szansy- wg mnie mogło się to skończyć podrapaniem), ale sytuacja przybrała inny obrót bo okazało się że syn (10 lat) jest uczulony nie tylko na koty długowłse.
Po niedługim pobycie na zdrowej, zaczerwieniły mu się oczy, dostał wysypki na twarzy i zaczoł kichać :( i tak ani Józio ani ząden inny kotek nie będzie szczęśliwszy :( A i młody Michał załamany. Państwo zostawili 4 paczki 400 g. opakowań suchej karmy - została na szawce na zdrowej.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sie 28, 2011 21:45 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

:arrow: Na zdrowej coś Smoła ma jedno oczko zropiałe i przymruzone.
Przemyłam jej z ropki (takiej zielonkowatej) i posmarowałam neomecyną.
Pozatym ok.
Gapa chciał się dzisiaj bawić z Lemonkiem :ryk: no normalnie Lemonek to tam niezłą szkołę przechodzi z tymi wielkoludami.
Najpierw Józio później Gapa- oba słonie zabawowe i zręcznościowe :ryk: , ale Lemonek daje radę :ok: ucieka ile sił w łapkach :mrgreen:

Na kwarantannie.
:arrow: No niestety Zyta znowu bardziej apatyczna- nie jadła mokrego i z rana też zostało :(
:arrow: no i małe rude też biedne, nie jadły mokrego i to mnie martwiło że nawet po tolfinie się nie zainteresowały :( natomiast ok 21-szej jednak oba doszły do miseczki.
:arrow: Fredka nadal kicha,
:arrow: Klakierek rozrabia i bardzo tęskni do pieszczot.
:arrow: Longer z Burasiami roznosi boksy (ganiają po górze i któraś z burań wpadła za boksy i był rumor ale zanim zdązyłam zdjac z boku transportery się wygrzebała.
:arrow: :ryk: no i hit :arrow: Mańka dzisiaj bawiła się papierową kulką, ale nadal na udry z Longerem.

:ok: A i dzisiaj znowu super szybko zajechałam do domku- dzisiaj transport zapewniła Mara :ok: ja to mam szczęście.
A i najwazniejsze - nie ma mokrego dla Klimka i Longera i intensinalu suchego jest garstka
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sie 28, 2011 21:48 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dorota , ja najbardziej chcialam domu dla Jozia , ale jak dziecko mialo alergie to nie ma o czym mowic - to niemialoby sensu, i tak kot by wrocil na kch . Moze los sie do niego jeszcze usmiechnie, wierze w to :1luvu:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie sie 28, 2011 21:50 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 29.08.-04.09.2011 r.
29.08. pon. rano brak wie. Teresa
30.08. wt. rano brak wie. MaraS.
31.08. śr. rano brak wie. brak
01.09. czw.rano Alienor wie. Teresa
02.09. piat rano Alienor wie. brak
03.09. sob. rano MartynaP. wie. brak
04.09. niedz. rano Dorota wie. brak

Dziewczyny pliss nie ma na jutro rano dyżuru :!:
A jeśli chodzi o Lemonka to chyba może już iśc do Domku Stałęgo który ma zaklepany Ewa :?:

terenia1

Post » Nie sie 28, 2011 22:05 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Dzisiaj rano Zyta miala goraczke 40,8 /zapisane w karcie/ podalam jej tolfine po godzinie goraczka spadla ale jakos do jedzenia nie bardzo tylko pila miala nosek mocno zapchany tez jej oczyscilam.
Maluszkom wprawdzie goraczki nie mierzylam bo wiem ze biora tolfine wieczorem, ale jutro rano kontrolnie im zmierze.
Noski tez maja zapchanie trzeba im przemywac sola fizjolog.
Maluszki rano ladnie zjadly jedzonko z tacki i nawet dostaly dokladke. Kurczaka mix nie chcialy.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie sie 28, 2011 22:08 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

gosiakot pisze:Dorota , ja najbardziej chcialam domu dla Jozia , ale jak dziecko mialo alergie to nie ma o czym mowic - to niemialoby sensu, i tak kot by wrocil na kch . Moze los sie do niego jeszcze usmiechnie, wierze w to :1luvu:

Gosiu na pewno sie doczeka za dlugie czekanie dobre sniadanie :lol:
A wydaje sie ze on wcale nie narzeka na pobyt w Kch, siedzi w oknie i pilnuje co sie dzieje u p.kurczakowego :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie sie 28, 2011 22:44 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

jadziaII pisze:
gosiakot pisze:Dorota , ja najbardziej chcialam domu dla Jozia , ale jak dziecko mialo alergie to nie ma o czym mowic - to niemialoby sensu, i tak kot by wrocil na kch . Moze los sie do niego jeszcze usmiechnie, wierze w to :1luvu:

Gosiu na pewno sie doczeka za dlugie czekanie dobre sniadanie :lol:
A wydaje sie ze on wcale nie narzeka na pobyt w Kch, siedzi w oknie i pilnuje co sie dzieje u p.kurczakowego :lol:

Dokładnie Jadziu masz rację :D wcześniej czy późnej Józio znajdzie domek, mnie też się wydaje że chłopak w Kociej Chatce ma się całkiem dobrze :D przeczekamy okres letni i pomału większość kociaków z Kociej Chatki wyadptujemy :D spokojnie i bez nerwów - lato jest paskudne do adopcji, a jesienią i zimą kociaki znajdą domy musimy być cierpliwe :)

terenia1

Post » Pon sie 29, 2011 4:47 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

Przyjadę dziś rano,choc niewiem ile zrobie bo jeszcze boli mnie to oparzenie!
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Pon sie 29, 2011 4:47 Re: Kocia Chatka zapraszam do 16 części wątku

ok
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

[poprzednia][następna]