KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 14:32 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

balbina38 pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.06.-19.06.2011
13.06. pon. rano Bona44 wie. Teresa
14.06. wt. rano Beatka wie.MaraS.
15.06. śr. rano Asia i Bogusia wie. MaraS.
16.06. czw.rano Małgosia, Wiesia wie. Cookie
17.06. piat rano Beatka wie. Teresa
18.06. sob. rano Cookie. brak
19.06. niedz. Dorotka wie. brak

sobota 18.06. wieczór poproszę

Dziękuję Beatko już Cię wpisuję :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 16, 2011 14:36 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

Dorotka, Wiesia, Gosia dzięki wielkie :D
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.06.-26.06.2011
20.06. pon. rano Gosia, Wiesia wie. MaraS.
21.06. wt. rano brak wie.Asia,Bogusia
22.06. śr. rano Gosia, Wiesia wie. Cookie
23.06. czw.rano Bona44 wie. Alienor
24.06. piat rano Teresa wie. Cookie
25.06. sob. rano Dorotka wie. brak
26.06. niedz. Dorotka wie. Teresa

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 15:48 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

cudne te maluszki wasze :1luvu:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw cze 16, 2011 15:59 Re: zakładam nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:Dorotka, Wiesia, Gosia dzięki wielkie :D
21.06. wt. rano brak wie.Asia,Bogusia
23.06. czw.rano Bona44 wie. Alienor

21.06. rano

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw cze 16, 2011 16:46 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Klimkowi odrodziły się wszoły więc znów został popsikany i znów pojedzie na kąpiel. Poza tym mogły przeskoczyć na inne koty dlatego warto by było popsikać wszystkie koty na kwarantannie Fiprexem a szczególnie Smołę, która łazi luzem bo i Klimek łaził.... Teraz Klimek ma siedzieć w boksie. Ogólnie zalecenia dla Klimka:
- 1x dzień (najlepiej wieczorem) 3/4 Ditrivec w maśle,
- 2 x dzień po 2ml Pro-kolinu do pyszczka,
- czyścić uszy z marwych świerzbów,
- do jedzenia Klimek teraz ma dostawać hypoallergenic albo z/d (to co Gracja),

Okazało sie, że Longer dostał już dziś rano Ditrivec dlatego w tej sytuacji ma mieć kontynuowane leczenie i tak jak Klimek jeść te 3/4 tabletki w maśle (ten najlepiej rano), Ditrivec dla Klimka przywiozę jutro.

Przywiozłam Nelę ze sterylki - na razie się wybudza - miała 5 sporawych kociaków - jedzenie dopiero od jutra rana, szwy będą do wyjęcia

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 16, 2011 17:40 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Mara S pisze:Przywiozłam Nelę ze sterylki - na razie się wybudza - miała 5 sporawych kociaków - jedzenie dopiero od jutra rana, szwy będą do wyjęcia

DziękiCiDobraKobieto :wink: za przywiezienie Neli do Obrazek
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw cze 16, 2011 18:09 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Dziewczyny muszę znów zrobić lekkie zamieszanie w dyżurach, Bożenka czyli Bona44 dziś wylądowała w szpitalu :( i z pewnością zostanie na badaniach itd Bożenko kciuki za zdrówko wszyscy trzymamy :ok:
w związku z tym piątkowy ranny dyzurek znów wolny, ale już rozmawiałam z Beatką i jutro przyjdzie na dyżur ranny.
Baetko dzięki wielkie :1luvu:
I będzie do obsadzenia czwartkowy ranny dyzur w przyszłym tygodniu na który zapisala się Bożenka, no ale wiadomo wieć dyżurek do obsadzenia.
21.06. wt. rano Beatka wie.Asia,Bogusia
23.06. czw.rano brak wie. Alienor

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 18:14 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Mara S pisze:Okazało sie, że Longer dostał już dziś rano Ditrivec dlatego w tej sytuacji ma mieć kontynuowane leczenie i tak jak Klimek jeść te 3/4 tabletki w maśle (ten najlepiej rano), Ditrivec dla Klimka przywiozę jutro.

Przywiozłam Nelę ze sterylki - na razie się wybudza - miała 5 sporawych kociaków - jedzenie dopiero od jutra rana, szwy będą do wyjęcia

Czyli Longer dostał Ditrivec dziś pierwszy raz Klimek bedzie miał podawany od jutra - jak długo się to lekarstwo ma podawać bo chcę uzupełnić kącik medyczny :wink:
Kurcze dobrze , żeśmy z Nelką zdążyły :?

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 18:15 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Żaden problem Wiesiu :wink:

Przed chwilą byłam świadkiem jak kotka Perełka nasikała mi wielkim sikiem na kuchenkę... Wynika to z tego, że akurat tam koczowała.... Perełka jest strachliwa a Hopka jest młodym rozbójnikiem, który atakuje wszystkich w celu zabawy/gonitwy. Perełka najmniej się do tego nadaje a najbardziej boi z całej szóstki, która jest u mnie. Perełka często koczuje w określonych miejscach w obawie przed Hopką a Hopka najchętniej (złośliwie?) ją najbardziej atakuje. Hopka pilnie potrzebuje domu wychodzącego albo drugiego popaprańca do szalonych gonitw. Jakby nie było tylu kotów w Kch to mogłaby isć na zdrową część ale póki co nic to nie da, że będzie stresować Buraskę czy inną kotkę. Od paru dni ubieram na noc Hopkę w kaftanik bo w nim jest dużo spokojniejsza....

Mara S

Post » Czw cze 16, 2011 18:17 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:Czyli Longer dostał Ditrivec dziś pierwszy raz Klimek bedzie miał podawany od jutra - jak długo się to lekarstwo ma podawać bo chcę uzupełnić kącik medyczny :wink:
Kurcze dobrze , żeśmy z Nelką zdążyły :?

Nie - obaj dostali dziś pierwszy raz - tyle, że Longer rano a Klimem popołudniu (w Almavecie). Wetki mówiły, że przynajmniej 7 dni, jeśli nie 14...

Mara S

Post » Czw cze 16, 2011 18:21 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

(Ewa sama pisałaś - Longer ma brać Ditrivec - Mara go odbierze - potwierdziłam, że to zrobie i tak się stało, a gdyby coś było nie tak, to wówczas bym dała znać. Dawkowanie jest na kopercie, w której jest lek, a sam lek jest w witrynce, jak to z lekami bywa )

To ja podałam Longerowi Ditrivec zasugerowałam się tym postem od Mary i tym że raz ma brzydką kupę raz nie, chyba byłam nadgorliwa.Moze lepiej pisać o wyprożnieniach kotów w boksach obojętnie czy kupa prawidłowa bo potem na przykładzie Tosi ciężko sobie przypomnieć czy kot robił kupkę ?
Tej dziczce z budką wstawiłam jedzenie do domku aby spokojnie cos zjadła prosze o wyjęcie miseczki bo jak nie zjadła to skwaśnieje.Na drabince suszy się posłanko Wiki bo zalała wodą tak chciała wyjsć z klatki.Bure maluszki tak rozrabiają że wszystkie miski fruwają po całym boksie dlatego tam jest ciagle bałagan.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Czw cze 16, 2011 18:35 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Pani Wiesiu Pani to jest czujna :D
Mara więc mam jasność Klimek i Longer mają dostawać od dziś przez tydzień Ditrivec - zaraz to uzupełnię w kąciku medycznym, czy są założone nowe karty dla Klimka i Longera ? jeśli nie to jutro założę, i dla Smoły tez bo ona dostaje krople . Jutro postram się to uporządkować, zeby było wiadomo co i jak - na wszelki wypadek jeszcze wydrukuję jakąś instrukcję podawania leków :wink:
Dziś Cookie dzwoniła po wieczornym dyżurze i mała relacja bo Cookie czasowo nie ma dostępu do internetu.
1. jeden z maluszków burasków kicha i chyba był lekko smutny :) Pani Wiesia pisała że obydwa się bawiły i latały - więc zobaczymy do jutra jak sprawa wygląda, Beatko bardzo proszę daj znać jak buraski :)
2. Klimek siedział w kuwecie i nie mógł się załatwić - więc nie wiem o co chodzi trzeba u niego obserwować sprawę kupową :wink:
3. dla mamuśki z maluszkami dostawiła jeszcze jedną kuwetę - w jednej śpią w drugiej połozyła jakieś szmatki, ale tak się zastanawiam bo nie można do kuwety dać żwirku normalnego - na zdrowej kociarni koło umywalki leży opakowanie żwirku Cat Best to taki żwirek drewniany, Beatko nasyp mamusi do drugiej kuwety tego żwirku a ja na popołudniowym dyżurze zobaczę jak to funkcjonuje.
4. Smoła została potraktowana Fripexem
5. reszta towarzystwa ok :D

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 19:02 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kartę dla Longera załozyła pani Ewa, ale potem pisała noto nie podajcie tego Ditrivetu wiec poprosiłam Gosię aby zadzwoniła do Cooke przed dyzurem i odpła zlecenie które przypięłam do boksu że od dzisiaj został podany lek ,potem znowu post Mary że jednak podac jak zaczęto podawac wiec niewiem co Cooke zrobiła czy zlikwidowała czy tam jest w zleceniach ?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Czw cze 16, 2011 19:07 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

wiesiak pisze:Kartę dla Longera załozyła pani Ewa, ale potem pisała noto nie podajcie tego Ditrivetu wiec poprosiłam Gosię aby zadzwoniła do Cooke przed dyzurem i odpła zlecenie które przypięłam do boksu że od dzisiaj został podany lek ,potem znowu post Mary że jednak podac jak zaczęto podawac wiec niewiem co Cooke zrobiła czy zlikwidowała czy tam jest w zleceniach ?

Pani Wiesiu spokojnie :wink: niezłe się zamieszanie zrobiło :lol: ale ja jutro mam popołudniowy dyżur i mogę posiedzeć o wiele dłużej niż zwykle więc jakoś to wszystko doprowadzę do porządku - skoro Pani Doktor stwierziła że jak już jest raz podany lek to trzeba kontynuować to będziemy kontynuować :)
Zaraz uzupełnię kącik medyczny, jutro sprawdzę co jest z kartami i jeszcze dodatkowo powieszę rozpiskę co i jak :wink:

terenia1

Post » Czw cze 16, 2011 19:14 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Pani Teresko trochę jestem zaniepokojona co z Ines nawet gdyby sikała poza kuwetą to wyschnie o ile dobrze pamietam to ja oddali bo sikała,pobranie moczu jest niemożliwe ale może jak bedzie lepiej z kasa to zrobic jej USG nerek i pecherza gdyby były krysztalki to musialaby dostać karmę urinary.Ja mialam to samo z Nuyką sikała na posciel meble itp tylko ja ją obserwowalam wzięłam mocz i sprawa sie wyjasniła.Kot sika albo ze stresu że się na niego krzyczy albo z choroby a najłatwiej kota wyrzucić.

Mark Twain

wiesiak

[poprzednia][następna]