TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 11:22 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ponadto w wielu fimach pracownicy pozwalaja zyć kotom i nawet je dokarmiają, ale ich Wysokie Kierownictwo moze być innego zdania. Nie wiem, jak jest w Stępnicy, dlatego piszę, że to opisywana osoba powinna wyrazić zgodę na podsuwanie jej historii mediom, ona wie najlepiej, jakie są uwarunkowania danej sytuacji.
Nie uszczęśliwiaj ludzi na siłę :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sty 29, 2011 11:27 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

taizu pisze:Agiis_s, jako osoba (w odróżnieniu od Ciebie) doświadczona w kontaktach z mediami doskonale rozumiem niechęć do publicznych występów.
Nie każdy ma ochotę pokazywać połowie Polski,w tym wariatom z psami trenowanymi do zabijania, np do psich walk, pod którym krzakiem i o której godzinie zjawiaja sie na karmienie koty :evil:

niechęć do publicznych występów objawia się u mnie niechęcią opisywania swoich prywatnych spraw na publicznym internetowym forum do którego mają dostęp tysiące użytkowników

oraz na używaniu słowa "nie, dziękuję" skierowanego do reportera proszącego o wywiad

to napisałam ja - osoba mniej doświadczona w kontaktach z mediami (w odróżnieniu od taizu) ...czuję się jak u Barei :ryk:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob sty 29, 2011 11:34 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze: niechęć do publicznych występów objawia się u mnie niechęcią opisywania swoich prywatnych spraw na publicznym internetowym forum do którego mają dostęp tysiące użytkowników

oraz na używaniu słowa "nie, dziękuję" skierowanego do reportera proszącego o wywiad

to napisałam ja - osoba mniej doświadczona w kontaktach z mediami (w odróżnieniu od taizu) ...czuję się jak u Barei :ryk:

A innnym sie dziwisz(z insynuacjami włącznie), ze odmawiaja kontaktów z dziennikarzami??? 8O Powodzenia u Barei :mrgreen:

PS. Z mediami pracowałam zawodowo, nie prywatnie

taizu

Post » Sob sty 29, 2011 11:38 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

taizu pisze:PS. Z mediami pracowałam zawodowo, nie prywatnie

będę pamiętała o tym szczególe z twojego życia chociaż jest to zdecydowany OT

agiis-s

Post » Sob sty 29, 2011 11:45 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:
taizu pisze:PS. Z mediami pracowałam zawodowo, nie prywatnie

będę pamiętała o tym szczególe z twojego życia chociaż jest to zdecydowany OT

Wyjaśniłam, bo odniosłam wrazenie, że jesteś na progu posądzenia mnie o skrzywienie charakterologiczne.
Ostatnio edytowano Sob sty 29, 2011 12:18 przez taizu, łącznie edytowano 1 raz

taizu

Post » Sob sty 29, 2011 12:02 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

A czy mozna prosić o informacje - w pierwszym poscie najlepiej - jak skonkretyzują się plany, kiedy taka audycja będzie pokazywana? Bo bez względu na lepsze lub gorsze doswiadczenia w kontaktach z mediami temat jest ważny i audycje mogą zrobić coś dobrego (ok, zaszkodzić też mogą, dlatego trzeba uwazać z podsuwanymi tematami).
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sty 29, 2011 13:30 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:
taizu pisze:Agiis_s, jako osoba (w odróżnieniu od Ciebie) doświadczona w kontaktach z mediami doskonale rozumiem niechęć do publicznych występów.
Nie każdy ma ochotę pokazywać połowie Polski,w tym wariatom z psami trenowanymi do zabijania, np do psich walk, pod którym krzakiem i o której godzinie zjawiaja sie na karmienie koty :evil:

niechęć do publicznych występów objawia się u mnie niechęcią opisywania swoich prywatnych spraw na publicznym internetowym forum do którego mają dostęp tysiące użytkowników

zatem kazda osoba, ktorej dzialania opisuje dziennikarce ma mozliwosc przy okazji zainteresowania tematem po prostu odmowic i na pewno nie bedzie scigana przez reportrow. Ja podaje tej dziennikarce przyklady dzialan różnych ludzi a ona wybiera ze swoja ekipa tematy ktore ich interesuja.Nikt nie zdradza zadnych danych osobowych, chociaz faktycznie forum tez nie jest anonimowe :roll: juz w przypadku kiedy dziala sie na rzecz zwierzat nie jest sie anonimowym wiec po co te insynuacje ze komus cos sie stanie itp? nie trzeba miec doswiadczenia w mediach zeby znac granice tego, na co jest sie w stanie zgodzic
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Sob sty 29, 2011 13:39 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

jolabuk5 pisze:A czy mozna prosić o informacje - w pierwszym poscie najlepiej - jak skonkretyzują się plany, kiedy taka audycja będzie pokazywana? Bo bez względu na lepsze lub gorsze doswiadczenia w kontaktach z mediami temat jest ważny i audycje mogą zrobić coś dobrego (ok, zaszkodzić też mogą, dlatego trzeba uwazać z podsuwanymi tematami).

no wlasnie juz sie zaczela, z tego co widze to maja mase tematow do ogarniecia i co reportaz jest inny. Wiem ze interesuja sie tematem odnosnie uwiazywanych notorycznie psow na lancuchach. Jesli zbiora odpowiednio duzo materialu to ten temat bedzie jednym z pierwszych...tak mi sie wydaje bynajmniej. Nie wiem co podsunela im Catnaperka,moze ona sie wypowie jakie jeszcze temamty są dla uwagi "chodliwe". Miejmy nadzieje ze nie skonczy sie ten cykl po 2 tygodniach :|

Kumiko

Post » Sob sty 29, 2011 13:42 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Ale to jest w każdej Uwadze codziennie czy jak? Pytam, bo nie posiadam TV :)

John

Od: Wto lis 30, 2010 18:23

Post » Sob sty 29, 2011 13:45 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

John pisze:Ale to jest w każdej Uwadze codziennie czy jak? Pytam, bo nie posiadam TV :)

niech mnie ktos poprawi jesli sie myle ale ostatnio codziennie jest reportaz o zwierzakach :)

Kumiko

Post » Sob sty 29, 2011 14:24 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Kumiko dokładnie o to chodzi
jeśli ktoś publicznie opowiada że pomaga kotom, zbiera na to środki a potem nie życzy sobie być osobą publiczną to jest to dziwne.
Tym bardziej, że zawsze można odmówić udziału w nagraniu,czy wypowiedzieć się ogólnie na dany temat.
Ale ja się nie znam i nie mam takiej wprawy medialnej jak to usłyszałam od taizu

OT (nie wytrzymam jednak sorry) - taizu nie zna mnie, nie wie kim jestem i czym się zajmuję, zajmowałam itp. ale WIE LEPIEJ ;)

a cykl prozwierzęcy popieram jak najbardziej - byle to z sensem było robione. I tu pomoc kociarzy/fachowców chyba jednak niezbędna będzie

agiis-s

Post » Sob sty 29, 2011 14:48 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Bezinteresowne pomaganie kotom. Wątek na miau. Pomoc Darczyńców, to nie to samo co publiczne pokazywanie się w telewizji czy gazecie. Nie masz racji.Nie jesteś Karmicielką,nie wiesz na jakie problemy, w jakiej społeczności i w jakich warunkach karmi Karmicielka. A przez to, na co są narażone koty będace pod jej opieką. Wiec nie rozumiesz problemu.To ze ktoś nie chce byc medialny nie musi wynikać z tego ze ma coś do ukrycia. A raczej z troski o koty i siebie. Głównie po to aby uniknąć dalszych konsekwencji ,wrogości, złośliwości czy chociażby masowego podrzucania kociąt.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 29, 2011 14:51 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:Ale ja się nie znam i nie mam takiej wprawy medialnej jak to usłyszałam od taizu

OT (nie wytrzymam jednak sorry) - taizu nie zna mnie, nie wie kim jestem i czym się zajmuję, zajmowałam itp. ale WIE LEPIEJ ;)

Agiis-s, Pardzo przepraszam. Z tego, jak nachalnie wkręcasz w kontakt z telewizją niechętne temu osoby można wywnioskować, że albo nie znasz sie na mediach, albo wkręcasz ludzi zlośliwie. Przepraszam, że uznałam, ze nie znasz się na mediach.

taizu

Post » Sob sty 29, 2011 15:00 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

Prywatne Osoby uzyskujące Wsparcie na Forum, to nie to samo co Organizacja. Praca Karmicielki to duży stres. Zwłaszcza w miejscach, gdzie jest duża nieprzychylność ludzka.Jeśli coś się stanie, pozostaje ona sama ze swoim problemem.Ostatnia sprawa to pobita Karmicielka. Wcześniejsza zabity Karmiciel.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 29, 2011 15:01 Re: TVN UWAGA- JAK POLACY TRAKTUJĄ ZWIERZĘTA

agiis-s pisze:Kumiko dokładnie o to chodzi
jeśli ktoś publicznie opowiada że pomaga kotom, zbiera na to środki a potem nie życzy sobie być osobą publiczną to jest to dziwne.
Tym bardziej, że zawsze można odmówić udziału w nagraniu,czy wypowiedzieć się ogólnie na dany temat.
Ale ja się nie znam i nie mam takiej wprawy medialnej jak to usłyszałam od taizu

a cykl prozwierzęcy popieram jak najbardziej - byle to z sensem było robione. I tu pomoc kociarzy/fachowców chyba jednak niezbędna będzie

no wlasnie o to mi chodzi. Natomiast uwazam za oczywiste ze jesli ktora dziewczyn nie zyczy sobie nagrania, tak jak Iza po prostu o tym poinformuje. Faktycznie jak widzimy zdarzaja sie szturmy na osoby ktore robia cos dla zwierzat ale co nie oznacza ze to sie dzieje sukcesywnie :) zatem wklejane tutaj watki uznaje za zgodę tych osob wiec podsylam dziennikarce :)

Kumiko

[poprzednia][następna]