Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mirka_t pisze:Fredziolina mnie zadziwia jedno. Tyle czasu, tyle bicia piany a żadna z nich nie znalazła dla Miszy odpowiedniego miejsca. Nie potrzebowały na to mojej zgody. Gdyby na prawdę takiej zabers zależało na domu dla Miszy to by go szukała. A może szukała tylko okazuje się, że nie ma na Miszę amatorów. Wymówki, że szukanie domów jest moim obowiązkiem są conajmniej śmieszne jeśli komuś rzeczywiście zależy na dobru kota i jest przekonany, że w innym domu byłoby mu lepiej.
mirka_t pisze:Wymówki, że szukanie domów jest moim obowiązkiem są conajmniej śmieszne jeśli komuś rzeczywiście zależy na dobru kota i jest przekonany, że w innym domu byłoby mu lepiej.
Zofia&Sasza pisze:Mirko_t nie wykręcaj - nomen omen - kota ogonem. Casica zaproponowała, że weźmie Misze do siebie po kwarantannie w innym DT. Wyśmiałaś ją. Doskonale wiesz, że gdyby którakolwiek z nas znalazła dom dla Miszy, to zrobiłabys wszystko, żeby tam nie trafił. Przykre to.
mirka_t pisze:Zofia&Sasza nikogo nie wyśmiałam. Chcę wiedzieć gdzie ma być ta kwarantanna. Wysłać w to miejsce osobę, która sprawdzi warunki. Dziwisz się temu? Wiesz jak długo miałaby trwać kwarantanna? Wiesz czy Misza mógłby tam pozostać w przypadku pozytywnych wyników testów? Wiesz jakie doświwadczenie i możliwości w opiece nad takim kotem miałaby osoba z tej kwarantanny? Ja nie wiem i w ciemno kota nie dam.
seidhee pisze:A co w tym takiego śmiesznego? Czy chcesz powiedzieć, że jeśli ktoś uważa, że kotu będzie lepiej we własnym domu, niż w Twoim DT, to jest zobowiązany samodzielnie szukać mu domu?!
Nie wtrącam się z reguły w Twoje poczynania, ale jak dla mnie jedną z najważniejszych zadań osoby prowadzącej DT jest znalezienie kotu dobrego domu stałego.
casica pisze:mirka_t pisze:Zofia&Sasza nikogo nie wyśmiałam. Chcę wiedzieć gdzie ma być ta kwarantanna. Wysłać w to miejsce osobę, która sprawdzi warunki. Dziwisz się temu? Wiesz jak długo miałaby trwać kwarantanna? Wiesz czy Misza mógłby tam pozostać w przypadku pozytywnych wyników testów? Wiesz jakie doświwadczenie i możliwości w opiece nad takim kotem miałaby osoba z tej kwarantanny? Ja nie wiem i w ciemno kota nie dam.
No, a mogłam skłamać, napisać, że biorę do siebie. I co? W rozmowie z Tobą trzeba kłamać, tak?
Oczywiście gdybym napisała, że kot trafi bezpośrednio do mnie, okazałobny się, że nie jestem odpowiedzialnym domem.
kameo pisze:Zofia&Sasza pisze:Mirko_t nie wykręcaj - nomen omen - kota ogonem. Casica zaproponowała, że weźmie Misze do siebie po kwarantannie w innym DT. Wyśmiałaś ją. Doskonale wiesz, że gdyby którakolwiek z nas znalazła dom dla Miszy, to zrobiłabys wszystko, żeby tam nie trafił. Przykre to.
Bzdura![]()
Takie pomowienia sa bez sensu.
mirka_t pisze:Sprawa jest prosta. Casica wskazuje miejsce, do którego miałby trafić Misza. Proszę kogoś postronnego o wizytę w tym miejscu. W przypadku pozytywnej opini casica zabiera Miszę i sukcesywnie zdaje relacje z pobytu i leczenia Miszy w nowym miejscu.
Koniec dyskusji.
casica pisze:mirka_t pisze:Zofia&Sasza nikogo nie wyśmiałam. Chcę wiedzieć gdzie ma być ta kwarantanna. Wysłać w to miejsce osobę, która sprawdzi warunki. Dziwisz się temu? Wiesz jak długo miałaby trwać kwarantanna? Wiesz czy Misza mógłby tam pozostać w przypadku pozytywnych wyników testów? Wiesz jakie doświwadczenie i możliwości w opiece nad takim kotem miałaby osoba z tej kwarantanny? Ja nie wiem i w ciemno kota nie dam.
No, a mogłam skłamać, napisać, że biorę do siebie. I co? W rozmowie z Tobą trzeba kłamać, tak?
Oczywiście gdybym napisała, że kot trafi bezpośrednio do mnie, okazałobny się, że nie jestem odpowiedzialnym domem.
MariaD pisze:kameo pisze:Zofia&Sasza pisze:Mirko_t nie wykręcaj - nomen omen - kota ogonem. Casica zaproponowała, że weźmie Misze do siebie po kwarantannie w innym DT. Wyśmiałaś ją. Doskonale wiesz, że gdyby którakolwiek z nas znalazła dom dla Miszy, to zrobiłabys wszystko, żeby tam nie trafił. Przykre to.
Bzdura![]()
Takie pomowienia sa bez sensu.
Bzdura?
Żartujesz.
czia z mety była odrzucona jako DS dla Kukulisi bo "zna niewłaściwą osobę".
Wiele razy i mnie i dalii mirka_t pisała, że nie zaufa naszym rekomendacjom ewentualnych DS.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw, Google [Bot] i 201 gości