Delikatna Smużka - koniec rozterek:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 13:00 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Moze się już ta propozycja powtorzyla, jesli tak to przepraszam, ale nie jestem na bieżąco :oops:
.
Proponuje na dzien dobry podac "rosolek" z kuraka lub krolika do picia, jesli jej cos przeszkadza w np. przełyku lub pysiu lub gdziekolwiek indziej to zjesc nie zje ale napic sie raczej napije, a rosolek pozywny jest i wysokokaloryczny.
No i sprobowalabym z wolowinka surowa przemrozona....a jak nic nie pomaga to zawsze zostaje whiskas z kaczka czy jakos tak - podobno 90% kotow reflektuje, nawet moja nerkowa Kicia jak juz nic kompletnie jadla i do miski sie nie zblizala to "to coś" ja zainteresowalo :roll:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt lis 19, 2010 13:04 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Asiu a ścierwożarcie próbowałaś, wszystkie śmieci typu W, czy KK
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

Post » Pt lis 19, 2010 13:35 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

koconek pisze:Proponuje na dzien dobry podac "rosolek" z kuraka lub krolika do picia, jesli jej cos przeszkadza w np. przełyku lub pysiu lub gdziekolwiek indziej to zjesc nie zje ale napic sie raczej napije, a rosolek pozywny jest i wysokokaloryczny

też dobry pomysł :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt lis 19, 2010 13:38 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Kochani, dziękuję za podpowiedzi!!!
Niestety próbowałam już rosołków, wołu i Whiskasa. Nie dawałam tylko wywaru z królika (ale chyba bym nie dała rady ugotować :oops: . Może poproszę którąś z przyjaciółek o pomoc kulinarną :oops: ).
Dziś będę próbowała wypaprać wołu w maśle i zobaczymy jaki będzie efekt. Na masło Smużka wprost się rzuca.
Trzymajcie kciuki, proszę!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lis 19, 2010 14:10 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

To może na żarciu dla Smużki rozpuść masło? Żeby ociekało masłem :strach: to może się skusi i załapie..
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt lis 19, 2010 14:15 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Smużeńko kochana, to były tylko żarty, jak mówiłyśmy, że utuczymy Cię jak Dropsa ! Pewnie się przejęłaś, że będziesz wygladać jak baleronik i dlatego odmówiłaś jedzenia ...

ale Asia wcale nie chce cię utuczyć, chce żebyś jadła, bo musisz być zdrowa i silna :!:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pt lis 19, 2010 14:21 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

A może jakieś młodszodzieciowe jedzenie, takie ze słoiczków :?:

Za czasów młodego nie były one za fajne, ale teraz, jak popatrzę choćby na etykiety, sama bym zjadła :wink: Jest Gerber, HIPP, BoboVita :roll:

Nic innego mi do głowy nie przychodzi :|

Zelda kocha masło roślinne, to najstarsze, z lat 70, "MR". I też lubi chleb, i ciastka, i mleczną czekoladę ...
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pt lis 19, 2010 14:22 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

a jeszcze przyszedł mi do głowy whiskas junior :roll: Moja dawała radę na tym :roll:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Pt lis 19, 2010 15:08 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

trzymamy kciuki wielkie, lecz jak nic nie będzie chciała, to chyba wet :(
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lis 19, 2010 18:28 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Asiu, a może zje to co moja wybredna księżniczka czasem jada. Gotuję , ale bardzo krótko kawałek filetu kurzęcego , dodaję odrobinkę przyprawy "jarzynka", ale troszkę , by nie pachniało warzywami. Mięsko rozdzielam na włókienka a do rosołku dodaję żelatyny. W przypadku mojej kotki ,właśnie ten dodatek żelatyny sprawia , że to lubi. Mięsko może nie koniecznie , ale taki lekko stężały rosołek owszem. Powodzenia. :lol:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt lis 19, 2010 18:31 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Catnaperka pisze:To może na żarciu dla Smużki rozpuść masło? Żeby ociekało masłem :strach: to może się skusi i załapie..

Tak robiłyśmy psu siostry jak nie chciał jeść - masło stopione lub tuńczyka na psie chrupki. Za to teraz je za siedmiu :evil:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 19, 2010 18:45 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Może gotowana na parze rybka? śmietanka, biały ser...? tak to jest, że nie dogodzisz każdemu. Moja Fela zjada ogromne ilości karmy, ale do paszetów typu: Recovery, Gourmet, Animonda w tackach, etc, etc, nawet się nie zbliży. Tak samo Buka...

Asia, podałaś jej coś na odkłaczenie, może jest zatkana?
Ostatnio edytowano Pt lis 19, 2010 22:52 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt lis 19, 2010 18:53 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

o rany.... - widzę, że ze Smużką ten sam kłopot, co z Makarym...... :( - a wydawałoby się, że po schronie będą się rzucać na wszystko.......... :roll:

u Makarego cieszą mnie każde dwa kęsy - ale on właśnie z co piątej proponowanej potrawy skubnie dwa kęsy i tyle... - wszystko w miskach wyjeżdża z pokoju w zasadzie nietknięte....

u nas do tej pory skubnięta została tylko sparzona surowa wątróbka drobiowa i takaż sama pierś z kurczaka.....

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt lis 19, 2010 18:59 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

pewnie sie wtracam :wink: ale jesli koteczka naprawde prawie nie je j jest zdrowa, to sprobowalabym podac (po uzgodnieniu z wetem) jakis pobudzacz apetytu (np peritol) albo pokarmila ja strzykawka, pelna dawka jaka powinna dziennie zjadac, przez kilka dni
moze zaskoczy?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt lis 19, 2010 19:00 Re: Delikatna Smużka-problemy z jedzeniem:( bardzo proszę o rady

Cameo pisze:Asia, podałaś jej coś na odkłaczenie, może jest zatkana?

Też mi to przyszło do głowy.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]