PAKT CZAROWNIC XVII

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 24, 2010 9:28 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

villemo5 pisze:
Dzyśka pisze:A wiecie, że właśnie uchwalili, że 6 stycznia będzie wolny od pracy?

Pogięło ich do reszty?

To o Trzech Króli chodzi 8O ? Bo ja nie obeznana w takich swiętach

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt wrz 24, 2010 9:31 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Dokładnie. Dlatego mówię, że ich pogięło.
Mnie nie dotyczą żadne wolne dni. Ale osłabianie gospodarki przez wieczne świętowanie to kiepski pomysł i tyle.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 24, 2010 9:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Pamiętam, że jak dyskutowali ta ten temat to była mowa wolnym 6 stycznia w zamian za inny (dotychczas) wolny dzień, tylko nie pamiętam który

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 9:40 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Może im się odwidzi i odchwalą...

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Pt wrz 24, 2010 9:41 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Z tym 6 stycznia to nie az tak różowo :roll: . Tzn a owszem będzie to nowy dzień wolny od pracy ALE w zamian zabierają nam to co mieliśmy przez kilka lat czyli zasade, że jak w sobote przypadał dzień ustawowo wolny od pracy (np. 1 lub 3 maja) to mieliśmy za to od pracodawcy wolne w jakiś inny wsakzany dzień. I zwykle takich dni w roku było średnio 2. Teraz figa - przepis wycofany. Czy coś dali ale statystycznie więcej zabrali :roll: Choć jak się patrzę na 2011 to niewiele takich dni w sobotę jest, więc przyszły rok jest na plus :D

A teraz najwazniejsze. Pomponmamo, gratuluję pełnego profesjonalizmu jakim towarzystwo oświeciłaś. I dalej trzymam za kropkę na I czyli wręczenie umowy o pracę z powalającym wynagrodzeniem :ok: :ok: :ok:

Dziękuję za kciukasy kochane dziewczynki ! :1luvu: Wszystko się udało u weta. Strat w ludziach, kotach i psach nie było :mrgreen: Plan zrealizowany w 80%, bo psia stwierdziła, że sobie zrobi sraczkę i o szczepieniu do czasu unormowania nie było mowy. Ale przegląd był i tak :twisted: Psiej doooopcia trzęsła się jak galaretce. Senior kot pokazał całe niepełne uzębienie i gamę syków na nas, ale ślicznie dał sobie pazury obciąć i strzała w karczycho zrobić. Młoda miaucząca przyklejna do blatu udawała, że jest kameleon :twisted: Zaszczepiona, ale w czasie przeglądu wyszło, że ma dziąsła zaczerwienione (zapomniałam nazwy na to ustrojstwo), bo dopadła ją autoagresywne choróbsko, w którym ciało kota traktuje jego zeby jak wrogów. Etap jest bardzo początkowy, kot jest w stanie idealnym, na razie nic z tym nie zrobimy. Kiedyś być może sterydy będą, a może wszystko ustąpi. W sumie wizyta bardzo owocna, nowe zmartwienia i nowe radości czyli samo życie :D

Ma któraś doświadczenia z takimi zaczerwienionymi dziąsłami przy zebach na tle autoagresji organizmu ??? 8O Cholewcia wyleciała mi ta nazwa ...
edit: to ustrojstwo to eozynofilowe (plazmocytarne) zapalenie dziąseł
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt wrz 24, 2010 9:51 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

U mojej stwierdzono lekki stan zapalny z jednej strony, ale w przyczyny sie nikt nie bawił, bo po co :evil: kamienia nie ma, zębów komplet.
Usłyszałam od weta Żeby : szałwi zaparzyć, namoczyć wacik na patyczku i wsadzić między zęby, żeby sobie kot pomymlał.
Wyszłam stamtąd i popukałam sobie po główce na do widzenia :roll:

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 9:52 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Moja Blanusia (*) to miała :(

Po usunięciu zebów koteczka była jak nowa. Sterydy psują wątrobę :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt wrz 24, 2010 9:55 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Ojeju ... :( Zgadza się , sterydy mają silne skutki uboczne, na wątrobę, serducho ...
Póki co będę zgłębiać temat, póki nie ma jeszcze problemu z kotem. Jasdorku, szałwia w sumie nie zaszkodzi, wiadomo, że przecizapalnie działa. A stan zapalny minął u koci ?
Obrazek

psiama

Post » Pt wrz 24, 2010 9:59 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

psiama pisze:Ojeju ... :( Zgadza się , sterydy mają silne skutki uboczne, na wątrobę, serducho ...
Póki co będę zgłębiać temat, póki nie ma jeszcze problemu z kotem. Jasdorku, szałwia w sumie nie zaszkodzi, wiadomo, że przecizapalnie działa. A stan zapalny minął u koci ?

Niby apetyt wrócił, a ja osobiście do paszczura nie zajrzę temu egzemplarzowi kota

jasdor

Post » Pt wrz 24, 2010 10:13 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Witam szanowne siostrzyczki w czarach biegłe!

Poczarujcie do poniedziałku i w poniedziałek też,bardzo Was proszę :oops:

Dodajcie mi sił na czekanie,w poniedziałek będę wiedziec jak wygląda sprawa mojego tatki :( Mam miękki nogi :( jak ja wytrzymam :(
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt wrz 24, 2010 10:19 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

villemo5 pisze:
Dzyśka pisze:A wiecie, że właśnie uchwalili, że 6 stycznia będzie wolny od pracy?

Pogięło ich do reszty?

Raczej tak :? Przymusowy wolny dzień, bez opcji zamiany i dodatkowo w środku zimy (brrr...) to zaiste reformatorski pomysł :evil:
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Pt wrz 24, 2010 10:30 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Kotko doroty, ogromne kciuki za dobre wieści w sprawie taty :ok: :ok: :ok: Najwazniejsze, że trzymacie się razem, że wie, że ma Was ! To bardzo ważne.
Obrazek

psiama

Post » Pt wrz 24, 2010 10:36 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

psiama pisze:Kotko doroty, ogromne kciuki za dobre wieści w sprawie taty :ok: :ok: :ok: Najwazniejsze, że trzymacie się razem, że wie, że ma Was ! To bardzo ważne.

Psiama w domu u rodziców to ja się muszę trzymac nie ma innej opcji,u siebie daję upust strachowi ,łzom i innym takim,tutaj mogę bo ani tata,ani mama tego nie widzą :(
Ma głównie mamę,mnie na odległośc,ale jak trzeba będzie to rzucę wszystko i pojadę!!!Oby do poniedziałku!!!I jak mówi babajagusia oommmm,ommmmmm,oooommmmm.......
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pt wrz 24, 2010 11:13 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

Kotko Dorotko :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt wrz 24, 2010 11:15 Re: PAKT CZAROWNIC XVII

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek http://s16.bitefight.pl/user/bite/117731 -klik!
ObrazekObrazek Leon,Tygrys i Luśka

Agilla

Od: Nie mar 01, 2009 21:18

[poprzednia][następna]