Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 21:05 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Aaa dziękujemy za pamięć, u nas w porządku. Malwinka coraz bardziej śmiała, już nie chowa się po kątach i nie ucieka, gdy tylko zobaczy, że ktoś idzie w jej stronę. Chętnie przychodzi na pieszczoty, widać, że drapanie, smeranie i głaskanie sprawia jej przyjemność :D Zero agresji. Spokojna, bezproblemowa kotka :1luvu:
Tylko boczki jej się zaokrągliły :oops: Ciągle podjada Fifi :roll: łasuch z niej okropny.
A teraz zdjęcia Malwinki i Fifi.

Obrazek

Obrazek

Fifi Malwinki pilnuje ;) Stosunki bardzo fajnie się ułożyły - żadnej agresji, walki, jak się gonią to w ramach zabawy.
To tak w telegraficznym skrócie. Pozdrawiamy :)
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Pon paź 25, 2010 21:10 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

I jeszcze dorzucę:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

naya

Post » Pon paź 25, 2010 21:32 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Jaka Fifi jest piękna! :1luvu: A Malwinka faktycznie zaokrąglona :) Cieszę się bardzo, że bezstresowo wszystko przechodzicie :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw paź 28, 2010 20:57 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Dostałam link od Ziółko (dzięki!).
Zaznaczę sobie wątek.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt paź 29, 2010 7:04 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

wklejam z mojego wątku:
Klarusia dobrze zniosła operację, Krzyś z nia był. Nie oglądałam jej pysia ale podobno większość ząbków ma usunięte, zostało kilka, takich w najlepszym stanie. Niunia juz wczoraj chciała jeść, nie powinna ale ciut-ciut jej dałam no i oczywiście głaskałam, coraz bardziej lubi głaski i przy głaskach pręży się i mruczy, mruczy, mruczy
Fredzia po sterylce sie bardzo wyciszyła i zrobiła sie extra-miziankowa, ciągle za mną chodzi, ociera się i oczkami prosi: weź mnie na rączki, miziaj mnie, miziaj. Wieczorem przyszła do mnie na łóżko, głaskałam a ona wywaliła brzusio do góry, łapki rozłożyła i aż oczka przymknęła z zadowoleniem a ja, cóż, nie miałam wyboru głaskałam to wywalone brzusio.
Kropek mnie rozbraja tymi swoimi pozami, on tak dekoracyjnie sie zawsze układa, taki słodziak z niego, jaka to frajda patrzeć, jak leży np. na fotelu podwoziem do góry ale tak dosłownie jak kobieta na fotelu u ginekologa
Tomcio, jak fryga, energia go rozpiera, wszędzie go pełno, biega z Bobulinkiem albo innymi kotami no i przy miskach jest oczywiście pierwszy. Docuś dalej jak ptaszek je, malutko, boczki mu nie chcą się wypełnić, przy jedzeniu muszę go zachęcać, jak dziecko.
No i niestety dalej któreś podlewa mi łóżko, jeszcze nie ukończyłam śledztwa więc nie znam winowajcy, psikam to miejsce octem ale nie na wiele to się zda. Muszę jakiś inny odstraszać dawać no i zacząć to miejsce przykrywać jakąś folią.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 29, 2010 16:00 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Przykrywaj Marysiu, bo jak przesiąknie zapachem na dobre, to wszystkie koty będą się tam załatwiać - skoro pachnie jak kuweta, to jest to... kuweta :kotek:

Leoś się szykuje do drogi, nadal szukamy transportu, ten wcześniej pomyślany nie udał się niestety. Leon jest boskim kotem. I ładnie się zaokrąglił :)
Obrazek

ryśka

Post » Pt paź 29, 2010 18:13 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Stara sie nie odbiegac od sredniej rodziny ;)

Gdyby ktos jechal z BB do Wawy bylabym szalenie wdzieczna gdyby zabral ze soba mojego koteczka :1luvu:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt paź 29, 2010 22:23 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Dziękuję w jej imieniu :oops:
Malwinka coraz bardziej się zaokrągla :oops: :strach: wprowadziłam nadzór nad kotami w trakcie jedzenia, bo potrafi zjeść całe swoje i pół porcji Fifi, która tylko stoi i patrzy na to jak ta :cowsleep:
:lol:
Obrazek

naya

Post » Sob paź 30, 2010 6:59 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

:pig: a nie :cowsleep: :twisted:
:lol:
Rzeczywiście warto je karmić osobno, bo potem ciężko kota odchudzić :)

A ja czekam na fakturę od mar9, podliczę potem całą akcję :)
Obrazek

ryśka

Post » Pon lis 01, 2010 16:58 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Malwinka coraz śmieje sobie poczyna ;) Dziś porwała ze stołu solidny kawała mięska (ugotowanego). O dobraniu się do pozostawionej na blacie szynce nie wspomnę. Muszę nauczyć się sprzątać :lol:
Obrazek

naya

Post » Wto lis 02, 2010 8:37 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

wklejam z mojego wątku:
Klarunia coraz bardziej się ośmiela ale i tak często przesiaduje za łóżkiem albo w budce pod kaloryferem.
Hanelka będzie musiała jej dać jeszcze troooochę czasu , zanim niunia tak całkiem znowu zaufa człowiekowi.
Za to Fredzia jest niemożliwie miziankowa, ociera sie o wszystko i wszystkich, oczkami prosi: miziaj mnie, miziaj, przychodzi na spanko-przytulanko. To tak, jakby nagle puściła tama jej dotąd skrywanych uczuć i teraz ciągle jej mało uwagi, głasków i pieszczot, noski-noski też lubi , kochana dziewczynka
Docuś też lubi przyjść na przytulanki, głaski i pieszczotki. Ciągle mało je, taki ptaszek.
Bobi i Tomcio to małe urwisy, lubią zabawy, gonitwy ale i głaskami nie pogardzą
Kropek robi za sfinksa: układa sie malowniczo i obserwuje kociarstwo, ale jak poczuje rękę głaskającą plecki to cała ta poza macho znika i też pozwala sobie na różniste wygibasy z zadowolenia.
Kluseczka najbardziej lubi na rączkach być, tak sie słodko wtula, słoneczko moje.
Ogólnie mówiąc to tyle w tych słodziakach miłości i do dania i do wzięcia, strasznie żal, że nie mają swoich Dużych, którzy będą mieć dla nich więcej czasu.
Czasem jak widzę, gdy śpią po kilka naraz, przytulone do siebie to tak słodko sie robi koło serca, tak bym chciała znależć im dobre, kochające domki.
Chyba się szarpnę na płatne ogłoszenia, dla nich, może ktoś im zrobi lepsze ogłoszenia no i będzie ich więcej.

ps. faktura wysłana poleconym
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lis 03, 2010 14:30 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Leoś pojedzie do Zuzy już w przyszłą środę. I wiecie co? Tak się składa, że akurat tego dnia są... imieniny Leona!!! :D
Obrazek

ryśka

Post » Śro lis 03, 2010 14:57 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Jakas rybke powitalno-mieninowa chyba powinnam Leonowi przygotowac z tej okazji? :lol: Czy woli cos innego? ;)

zuza

Post » Śro lis 03, 2010 15:22 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

Leon mówi, "żeby tylko dużo było" :mrgreen:
Obrazek

ryśka

Post » Czw lis 04, 2010 20:17 Re: Malwinka DT Naya/Fredzia DT mar9/Leonek DS zuza!:))

:ryk: :1luvu:
No dooobra ;)
Chyba musze zaczac dorabiac :mrgreen:

zuza

[poprzednia][następna]