Torina. Wielka Osobowość w Wielkim Serca Domu:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 13, 2010 12:42 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

Brzydkie kaczątko, albo Brzydula, jak kto woli.

Torina nie jest (jeszcze) okazem piękności - ta sierść, sucha i łamliwa, a w dotyku szorstka jak papier ścierny, brzydkie ranki, liczne strupy i wyłysienia które można policzyć na palcach jednej ręki, pomarszczona skóra - to wszystko razem sprawia, że Torina odpycha swoim wyglądem, mimo iż ma iście kolorowe, choć lekko zniszczone życiem futro... Torcik nie jest jeszcze łabądkiem, ale jest coraz bliżej i wiem że kiedyś rozwinie swoje piękne skrzydła...

Torina stróżem arbuza - wszystko do powiększenia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 13, 2010 13:58 przez Cameo, łącznie edytowano 2 razy

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon wrz 13, 2010 12:44 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

jak sama piszesz-jeszcze siersc nie jest taka jak byc powinna-ale to nic, przeciez predzej czy pozniej bedzie idealna :) A poza tym jak ktos Torinke pokocha sercem, to bedzie ona dla niego najpiekniejsza kotenka na swiecie chocby faktycznie nie wiem jaka brzydula byla :)
A nie jest brzydula, bo ma bardzo ladny pysio :1luvu: :1luvu: :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 14, 2010 15:57 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

A ja nadal szukam domu... podpisano: Torina, zamieszkała w DT u Cameo i bardzo pragnąca własnego M4.

Gdzie jest domek dla tej charakternej tricolorki...?
Ostatnio edytowano Wto wrz 14, 2010 21:01 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Wto wrz 14, 2010 16:46 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

Znajdź go szybciutko ras ras

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto wrz 14, 2010 18:23 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

To ja potrzymam :ok: za domek!
Jak najlepszy, wymarzony i wyśniony :ok:

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Wto wrz 14, 2010 20:45 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

Dołączamy się z kciukami :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto wrz 14, 2010 20:59 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

Przed chwilą mieliśmy gości, przyjechała iskra666 z kolegą i monikah. Przywieźli nam gościa...

Gościem okazała się piękna koteczka, jeszcze bezimienna (nad imieniem myślę), ale niewątpliwie można ją zaliczyć do grona burych piękności o przepastnym spojrzeniu i lisiej sylwetce. Kotka błąkała się w okolicach stacji benzynowej, gdzieś przed Warszawą, prosząc klientów o jedzenie. Była w ciąży, ale dzielnie prosiła, dzielnie kusiła, dzielnie walczyła, aż w końcu się udało - najpierw wypatrzyła ją monikah, a potem Ja... i wygrała miłość do burasów, a przegrał rozsądek, który mówił stanowcze "nie".

Burasia póki co, syczy na inne koty, ale zdążyła już sobie zjeść saszetkę mokrego conva. Teraz wylizuje swoje piękne futerko - jest słodziutka, mimo tego syczenia. Do ludzi aniołek.

Obrazek

Ponieważ malutka jest zdrowa (odpukać) będziemy jej szukać domku. Na dniach ściągniemy szwy (sterylka aborcyjna w zaawansowanej ciąży) i zaszczepimy. Młodziutka, odrobaczona, zaczyna powoli rozglądać się za domkiem...
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 13:21 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Post » Śro wrz 15, 2010 6:21 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

Śliczne te fotki Toriny.
Na nich nie widać tych ranek i kicia wygląda naprawdę cudnie.
Jak zareagowała na nową koleżankę?
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro wrz 15, 2010 6:58 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

To mała-bezimienna miała szczęście - jak one paskudy wiedzą, komu się pdstawić ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro wrz 15, 2010 11:45 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" - wiem że rozwinę skrzydła...

Wreszcie się spotkałyśmy na żywo :)

NIEEEEESAAAAAMOOOWITE wrażenie zobaczyć było Kaya i Bukę na żywo.. Mruczącego Kaya !!! 8O
Zwłaszcza, że ostatnim razem na żywo widziałam go wciśniętego za piec..
no i mogłam go wziąć na ręce bo był w narkozie..
a teraz..
nie spodziewałam się, że kiedyś będę mogła go tak po prostu wziąć na ręce i zobaczyć jak się wygina do miziania :)
Kay w ogóle bacznie obserwował co się w pokoju dzieje i co prawda raz na mnie nasyczał.. ale to chyba dlatego, że pogłaskałam go jak siedział w tuneliku.
ale tak czy inaczej..
Wzruszające , to było.. bardzo..

Buka też dała się normalnie pogłaskać..i główkę nawet przechylała na bok jak ją miziałam za uszkiem :)
i jakoś tak wyładniała i w ogóle nie ten sam kot !

Bardzo się cieszę, że mała trafiła do Ciebie !
Farta ma w życiu dziewczyna :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Śro wrz 15, 2010 21:35 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

A jeszcze jakieś fotki bezimiennej...?
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro wrz 15, 2010 21:36 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

Ale super,że się tak spotkałyście
Kam daj jej na imię Myszka,wiem,że Myszek full na forumie,ale co tam

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro wrz 15, 2010 22:36 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

Torinko znajdziesz swój domek, zobaczysz
:ok: trzymamy za taki najlepszy domek dla Ciebie
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Śro wrz 15, 2010 22:38 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i piękna księżniczka s.13

Miałam problem z wyborem imienia, wahałam się między Daisy (stokrotka po angielsku), Flor/Florka (kwiat po portugalsku) i Felicja (szczęście po hiszpańsku: Felicidad) ale ostatecznie została Felicja czyli w skrócie Fela. Imię Myszka zostawmy Myszce :mrgreen: w końcu królowa jest tylko jedna :mrgreen: i nie mam tu na myśli dody :mrgreen:

A teraz trochę o Felci.

Felicja jest bardzo podobna do Nikusi, którą miałam na tymczasie, a która zamieszkała u szybenki (przy okazji, pozdrawiamy domek :mrgreen:) Felicja to mini kotek o burym futerku, który z pewnością podbije nie jedno ludzkie serce (nasze podbiła w mgnieniu oka!) mała kusicielka o magicznym spojrzeniu.

Przedstawiam Felicję z krainy marzeń.

Obrazek

Felicja nadal syczy na inne koty, robi tzw. jeżyka - stroszy sierść i warczy ostrzegawczo. Z Toriną jest walka na pazury i zęby, ale za człowiekiem poszłaby w ogień. Malutka nie chce mielonej wołowiny, woli gotowanego kurczaczka polanego rosołkiem i 12% śmietankę, ale na to ma szlaban, z powodu brzydkiej kupy, którą zrobiła (przed kuwetą :mrgreen:).

No nic, szukamy domu dla Felicji.

Cameo

Post » Śro wrz 15, 2010 22:55 Re: Torina. "Brzydkie kaczątko" i Felicja s.13

Dubelek.
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 22:57 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

[poprzednia][następna]