Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 2:22 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Fajniejsze do zabawy jest ogólnie to, co nie jest do niej przeznaczone. ;)
Właśnie złapałam Maisko na kopaniu mi łapami wewnątrz torby. Jak w qwecie. Strach pomyśleć, czy zamiary były tylko zabawowe... 8O
O. Chyba jednak tylko, bo właśnie poszła w swoje stałe ustronne miejsce.
I dobrze. Inaczej bym się zmartwiła. Nie o torbę.
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Wto gru 21, 2010 2:21 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

TŻ odmówił dotransportowania mnie i Mai, a jednocześnie odwiedzin u mojej mamy w święta... (Ostatnio nie może ufać swojemu samochodowi...) To ma "w prezencie" mieszkanie i Maję. :P Sam się zaoferował, że będzie ją grzecznie, codziennie odwiedzał i oddawał jej należną cześć podczas karmienia. ;)
Martwię się, jak Maja zniosłaby nie dość że podróż pociągiem, to jeszcze dotarcie na dworzec kolejowy. Gdyby to była inna pora roku, nie byłoby problemu. Ale pamiętam, że miała już w życiu przewlekły koci katar, więc wolę nie ryzykować przewleczenia kota po mrozie i dwóch godzin w nieogrzewanym pociągu - nawet w klatce ocieplonej kocem. Wprawdzie chętnie zabrałabym ją na święta, ale cholera, nie za cenę zdrowia. Gdybyśmy jechały z TŻem w ogrzewanym samochodzie od drzwi do drzwi, to coś innego. :?
Zwłaszcza że Maja już raz pokichiwała i brała viyo przy gwałtownym ochłodzeniu.
No to ich oboje zostawię. I tak nie będzie mnie tylko przez świąteczny weekend.

mejflajek

Post » Wto gru 21, 2010 5:50 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Rozsądna decyzja :) Po co kota narażać.

Wszystkiego najlepszego na świeta :D
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto gru 21, 2010 16:15 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

I ode mnie i kociska też wesołych Świąt dla wszystkich czytających. :)
A oto Maja zimowo-świąteczna:
Obrazek
Obrazek
"Mogą sobie pstrykać, ale niech tylko spróbują MOJĄ myszę zabrać."
Tak, to nadal ta sama mysza, jej pierwsza zabawka z DT. :)

mejflajek

Post » Pt gru 24, 2010 21:45 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Obrazek

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność.

Tego Wam kochani życzę z całego serca
:!:

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt gru 31, 2010 19:02 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Obrazek

Niech się spełnią świąteczne życzenia, te łatwe i te trudne do spełnienia. Niech się spełnią te duże i te małe, te mówione głośno lub wcale. Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku w nadchodzącym Nowym Roku!

Zbyt duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę :lol:
Ostatnio edytowano Nie sty 02, 2011 17:57 przez Cameo, łącznie edytowano 1 raz

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob sty 01, 2011 13:17 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Dzień dobry, witam w nowym roku. :) Dziękuję za świąteczne życzenia. :) Długo mnie tu nie było - przez święta nie miałam internetu, a potem usprawiedliwienia. :P
Maja została laureatką Złotego Petardowego Orderu Super Kota.
Zastanawiałam się, czy w sylwestra gdziekolwiek wychodzić ze względu na kota. Zamieniłam mieszkanie w koci raj, z ulubionymi zabawkami, przysmakami i innymi udogodnieniami, żeby jej ułatwić to przejście.
Pierwszymi petardami się zaniepokoiła, popatrzyła trochę za okno. Potem miauknęła, machnęła ogonem z irytacją i poszła spać, najwyraźniej uznawszy zamieszanie za kolejną w jej życiu burzę z piorunami: wkurzające, ale niegroźne. Obserwowałam ją długo, ale ciągle spała. Więc uznałam, że można na chwilę wyjść.
Po krótkim spotkaniu ze znajomymi wróciłam sprawdzić, co z kotem i posiedzieć też z nim - a tu Maja, mimo petard (a było wtedy ich dużo), siedzi sobie spokojnie w kocim raju na łóżku. Czasem przysypia. Co najwyżej lekko irytuje się co bliższym wybuchem, majtając ogonem, co jest u niej odpowiednikiem mojej siarczystej "kur*y".
To posiedziałam trochę z kotem i poszłam posiedzieć u znajomych jeszcze parę godzin.
W takich rozjazdach spędziłam sylwestra. Dobrze, że mam bilet miesięczny. :lol:

Oczywiście życzymy z Mają dużo pomyślności w nowym roku dla wszystkich ludzi i kotów. :1luvu:

mejflajek

Post » Pon sty 17, 2011 22:22 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

A tak Majeczka się mizia:
http://www.youtube.com/watch?v=klX2mGuX51c

Tutaj Maja ustosunkowana do miziania umiarkowanie pozytywnie. Entuzjastycznie ustosunkowanej do miziania Mai nie da rady sfilmować, bo zajmuje człowiekowi wszystkie kończyny, a czasem kładzie mu się na twarzy. :mrgreen:

mejflajek

Post » Pon mar 21, 2011 12:56 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Jeszcze żyjemy. :) Ale ostatnio bardzo mało jestem na forum, sprawdzam je tylko od czasu do czasu - pochłonęło mnie życie pozainternetowe. Innymi słowy, jestem pracoholiczką i studioholiczką.
Nie, nie pisanie na forum nie jest oznaką, że kocham Maję mniej. Wręcz przeciwnie, każdego dnia ta maleńka istotka zachwyca mnie jeszcze bardziej. Ma się dobrze, jest bardzo miziasta. Często odsłania brzuszek, w nocy przytula się do mnie. :) Już całkiem traktuję mnie jak mamę. Za miesiąc wypadają jej szczepienia. :)
Majeczki różne:
http://www.youtube.com/watch?v=5mGEl79YeZk Torba z niespodzianką. Nie bójcie się, nie bawi się torbami bez mojego nadzoru.
http://www.youtube.com/watch?v=6nQr4Y-TxUM A tu bawi się z nią TŻ. W sumie nie wiem, co o tym myśleć. Nie bawi się zbyt agresywnie? Nie straszy jej? Mam go powstrzymywać?

mejflajek

Post » Pon mar 21, 2011 13:23 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Niepokoiłam się, co tu tak cicho :)

Maja cudna :1luvu:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon mar 21, 2011 17:28 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Jak się fajnie bawi!!!! :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Pon mar 21, 2011 18:54 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Właśnie, dopiero teraz zobaczyłam filmiki. Na tym drugim widać zadowolonego kota, który się świetnie bawi. Tak trzymać :ok:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon mar 21, 2011 22:09 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

No to się bardzo cieszę, że TŻ nie przegina. Zastanawiałam się z powodu miauknięcia. ;) Ale skoro to nie jest zirytowane miauknięcie, to spoko. :D

mejflajek

Post » Czw mar 24, 2011 20:17 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Udało mi się uwolnić rękę podczas brzuszkowego miziania koty. A nie jest to łatwe: brzuszek wymaga zwykle obu rąk, w tym jednej pod bródką.
Oto rezultaty:
http://www.youtube.com/watch?v=sa_8A4lKB7E
Proszę mi się nie martwić, to nie kocie chorobowe rzężenie i gil po pas, to zwykły, pojedynczy kich podczas mruczenia, który nie powtórzył się znowu.
I jeszcze zdjęcia:
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 4035_n.jpg
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 9153_n.jpg

mejflajek

Post » Czw mar 24, 2011 21:38 Re: Majowa burza, czyli jedz, mrucz, kochaj :)film na 12

Majka jest słodziutka :1luvu: :1luvu:
Obrazek

miszelina

[poprzednia]