DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 11:55 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

Cóż ślepemu po okularach :? ,
Przepraszam za zamieszanie :oops:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto cze 08, 2010 12:09 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ???

ja przypomnę, że pilnie szukamy dt dla kociaków, zdrowe czarnuszki!!!
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Wto cze 08, 2010 12:42 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ??PILNIE DT!!!

p. Zofia to właścicielka działki na której są koty ,działki w Warszawie :wink: jest to starsza kobieta ma ponad 80 lat ,wiek jej zachowania nie usprawiedliwia :evil:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto cze 08, 2010 12:45 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ??PILNIE DT!!!

dorcia44 pisze:p. Zofia to właścicielka działki na której są koty ,działki w Warszawie :wink: jest to starsza kobieta ma ponad 80 lat ,wiek jej zachowania nie usprawiedliwia :evil:

nie, nie usprawiedliwia. Podbierać karme kotom juz będącym w bardzo ciężkich warunkach. Syte mają większą szanse na przetrwanie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 08, 2010 14:51 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ??PILNIE DT!!!

jest możliwość kupienia tej działki ,ale z kotami tz. co dwa dni trzeba je nakarmić .
Działka jest bardzo ładna .
konkretnie napisze Iza.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto cze 08, 2010 19:08 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ??PILNIE DT!!!

podniosę.
:)
Biedne kociaki... Ta powódź dała ludziom ostro w kość... :(

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt cze 11, 2010 8:43 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

NA DZIAŁKACH WODA SIĘ PODNIOSŁA :cry:
WCZORAJ P. ZOFIA WYCIĄGNĘŁA MAŁEGO TOPIELCA ,KOCIACZKA ,PONOĆ BYŁY 4 .... :cry:

IZA PROSI O WSPARCIE ,KARMI KOTY Z WŁASNYCH PIENIĘDZY ,NIGDY O NIC NIE PROSIŁA ALE JUŻ NIE DAJE RADY [size=150]
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 11, 2010 9:08 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !CZY UDA IM SIĘ PRZETRWAĆ ??PILNIE DT!!!

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 11, 2010 10:21 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

:cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 11, 2010 10:56 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

Prosimy o pomoc, potrzebne również dt !!!
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt cze 11, 2010 11:41 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

Biedne kociny , a pani Zofia widać kocha tylko swoje domowe koty.
Smutno.
Dorciu gdzie dokładnie są te kotki do karmienia,
chyba w tych rejonach mam kolezanke
która jak bym poprosiła i dała jej karme to pojdzie i nakarmi koty.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pt cze 11, 2010 11:49 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

meggi koty są na Jagielońskiej ,całe działki zakocone ,ale największe zbiorowisko jest p. Zofii nr. działki ci podam pózniej .
Niestety działki są zamykane ,klucz ma Iza .

wczoraj znów zniknęła karma ,Iza jak mi opowiada to płacze :cry:

koty chodzą jak śnięte ,są głodne ,przerażone ,mokre ...może pod trute tą wodą. :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 11, 2010 12:33 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

dorcia44 pisze:NA DZIAŁKACH WODA SIĘ PODNIOSŁA :cry:
WCZORAJ P. ZOFIA WYCIĄGNĘŁA MAŁEGO TOPIELCA ,KOCIACZKA ,PONOĆ BYŁY 4 .... :cry:

IZA PROSI O WSPARCIE ,KARMI KOTY Z WŁASNYCH PIENIĘDZY ,NIGDY O NIC NIE PROSIŁA ALE JUŻ NIE DAJE RADY [size=150]

ALE JAKIEJ KONKRETNEJ POMOCY POTRZEBUJE PANI IZA
(NAJLEPIEJ PROSZĘ WYMIENIĆ W PUNKTACH)

Anitka31

Od: Pt cze 11, 2010 12:29

Post » Pt cze 11, 2010 14:49 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

najbardziej potrzebna jest sucha karma chociaż Purina.. I to w tej chwili jest najważniejsze.
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 11, 2010 16:07 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

e mail od Izy

Witam,

Dorota wczoraj (czwartek) byłam na działkach , ale to co zobaczyłam przerosło moje wyobrażenie . Jak wychodziłam w środę to wody przybywało - ale jeszcze po Zofii działce można było w długich kaloszach chodzić z suchymi nogami .(Środa) . Wczoraj na tej działce, gdzie były kociaki wody po pupę jeszcze więcej jak było w pierwszej powodzi – zresztą zobaczysz w sobotę .

Kotki i kociaków w tym domku nie ma . Ona przeniosła się do Zofii na działkę i jest przy niej tylko jeden kociak , który zresztą topił się w wodzie , ale Zofia go zgarnęła i wsadziła do matki, która ma go wylizać i ogrzać – mnie nie chciała go dać. Zofia zamoczona – całe nogi w wodzie bo do kaloszy się przelało. Jak wychodziła działki to ledwo żyła. Ja w woderach chodziłam po całej dzial;ce i szukałam małych ale nie widziałam żadnego.

Dokarmiłam w domkach u Zofii koty i poszłam dalej . Wszedzie smród , odór i to niebezpieczny odór bo chyba rozpuszczają się w wodzie różne chemikalia- nawozy , środki chemiczne pozamykane w domkach ,do których wdarła się woda i nie można otworzyć drzwi.

Wszystko to mnie przerasta 20 dni walczyłam sama dzień w dzień karmiąc te koty , bo Zofia w ogóle nie przychodziła i teraz ona jest, ale jest sytuacja dużo gorsza . Wody jest dużo więcej – przepuszczają wały i całe działki są zalane po lewej i po prawej stronie. U mnie jest wody po kolana a nie było do kostek – koty boją się przychodzić do jedzenia bo nie mają jak – nie wiem co robić , kto tu może pomóc- bo trzeba by zrobić jakieś pomosty z desek, żeby suchą nogą doszły do jedzenia.

Jestem zmęczona, wściekła na niemoc i siły natury i tylko mam nadzieję, że te wały jednak nie pękną, bo wtedy to woda zaleje wszystko do poziomu Wisły – to będzie potop.

W domu mam ciche dni , bo moja rodzina i moje koty nie wytrzymują tego napięcia i zajmowania się tylko Jagiellońską. Są chore i też wymagają opieki i wizyt u lekarza – robię to nocami – wracam do domu po północy – a wstaję o 4,20. Zanim je wszystkie nakarmię, obrobię kuwety, dam leki – to zajmuje mi ok. 3 godzin zresztą sama wiesz. Już chyba nie dam rady – muszę odpocząć lub poszukacosby zaufanej i oddanej kotom .

Aż się boję dzisiaj iśc co zastanę = pożogę , co z tym kociakiem – sama nie dam rady go złapać. Musimy czekać do jutra.

Iza
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]